@kallias фала ти, ќе пробам вечер и со маслиново, сега ставив малку кокосово читав дека е добро ако е инфекција во прашање, делувало антибактериски. Инаку јас до сега не сум сетила да ика. А ме удира од најдолу кај бешиката, до горе над папок, кај ребрата и странично. Сабајле мислам мрдаше со рачиња и ноџиња. Најболно ми е долу, трчам во вц одма. Да ве прашам дали овошните јогурти купечките имаат многу шеќер? Од jogobella јадам насабајле обавезно, ама се мислам да си правам сама со замрзнато овошје и јогурт. Демек избегнувам шеќер сега.
Dobro utro i od mene meshinjaa Jas eve sega otvoram ochi, seushte sum vo postela.. mashala ubavo si se naspav 10saati Vie chitam ne ste spiele ubavo Mnogu e zheshko i denes? Kaj nas vchera i denes e zima Ne sakam da e vaka ama toa ee.. Kje pomine se, pa koga ke dojde zima ke barame leto i taka odat rabotite vo Makedonija nasha Ve gushkaaam
Повелете за денешниот именден, мој и на ќерка ми Не сме имењачки, носиме по едно од двете имиња на денешниот празник.
@Mariangel денес ако издржиме супер сме, портокалова фаза е во пола држава. Јас обожавам есен, да е поладничко ама не ептен зима. Многу барам знам. Уживај под јорганче. Бубале честит и вековит да ви е именденот!
Chestit imenden na dvete srcka, da ste zhivi,zdravi i mnooogu srekjni Jas pa obozhavam prolet da e toplichko prijatno no ne i zheshko.. toa prvoto sonce koga ispagja mnooogu go sakam
epa eve 7meseci zimam 10.000 i sega sakam ostanatite 5 sto mi ostanuvaat do krajot na bremenosta da si plakam sama i pridonesite i pogolema plata,za da zemam poveke porodilno
Јас обратно од @mdenkov земав заклучно со овој месец повисока плата, бев во државно со договор, а од 1 август сама ќе плаќам во приватна фирма кај пријатели, само со пониска плата. Не знам како ќе се рачуна, сега најважно ми е да се усогласи датата да немам прекин.
toa mi e jasno deka tie sto imaat postojan raboten odnos se zema od 12meseci prosek na platite-samo ne mi bese jasno dali 80% ili 100%, inaku tie sto imaat 6-7meseci raboten odnos se zima prosek od 6 meseci........ufff mi olesna znaci,ke mozam da si plakam od ovoj mesec duplo za da zemam posle porodilno kolku-tolku pogolemo
Mesinja jas da si se pofalam bev na ctg za prv pat i se bese dobro osven lezenjeto na grb, ke puknev tie 15min Se nablizuva denot koga ke si go gusnam sinko i po celi denovi si go galam meskoto i si se smeskam Mi letnaa ovie 9m kako vcera da bese koga vidov ||, koga go slusnav toa srcence kako cuka A inace sakam da gi prasam tie sto se 8mi / 9ti dali imaat bolki vo preponite i vo dolniot del od stomakot? Lele sekoe stanuvanje od krevet mi e mnogu bolno edvaj se ispravuvam Mislam deka imav prasano i predhodno za ova ama ne se izdrzuvaa taa jaka bolka kako so noz da me sece nekoj Nekoja so slicno iskustvo? btw sreken imenden na tie sto se vikaat Marija i ubav den na site
Zdravo mamicki kako ste .Jas sum za nigde,bev na doktor pred 2h i sega celo vreme se nerviram i placam.Me gledase na eho i vaginalno i mi kaza demek plod ne e porasnat kolku sto treba,go prati decko mi da kupi test da napravam i gi imase 2te crticki.Me prasa dali sum imala krvarenje ili silni bolki ama nemav fala bogu nisto od toa samo minimalni bolki sto e normalno.mi napisa tableti Dabroston da gi pijam i da odam vo sreda na pregled.Sestra mi ke mi zakaze kaj drug dokor privatno da slusneme i drugo mislenje.Dali imala nekoja od vas slicno iskustvo da mi dade nadez....
Ееее конечноо се појавии Супер мамааа ни фалешее @monik55 убав помин на одморче @kristina.k џабе се масирам не ми минее главава и така како шо вика @<3 pleza4e <3 како воз да ме прегазил....Поздрав до сите мешиња и до @Bebulleee што поскоро да ни се придружи јас се спремам за на работа психички уф Ве сакам ситее
Уфф @mama89 денес барем да ти најдеше замена газдарицата, многу е жешко. Се надевам клима ќе ти пушти барем. Ајде уште малку и одмор, денес течности повеќе и не се замарај многу, не си ја троши цела сила таму. @game123 јас имав такво искуство, а и други труднички тука, за мене се сомневавме дури и на вонматерична. На крајот испадна дека покасно имав овулација, т.е 8 дена покасно ми го водат последниот циклус. Бев на приватно кај специјалист, само што ме виде на ехо ми кажа што е, матичните знаат да те испаничат така, се водат според циклусот, а не е секогаш така. После една недела и матичниот истото ми го кажа. Немој да се плашиш пред време, обавезно на второ мислење, се надевам се ќе е во ред.
Јас сум 33 недела и еве веќе две недели кога станувам, чувствувам болка во препоните.Најверојатно е од притисокот на бебето, поголемко е.Со лесно нека ти е.
Јас сум 32недела, не осеќам ниκаκва болκа ниκаде... освен што имам гρчеви во нозете... На темава нема многу аκтивни тρудници што се 8-9 месец, нема со κој да ρазмениш исκуство... @game123. Јас на почетоκот бев κаκо тебе, после 14 дена κаснење и 13 негативни тестови се поκажа позитивен, отидов на κонтρола ме извадија од памет деκа вонматеρично, немало плод во матκата, па ме пρатија да испитам бета хцг нивото на хоρмонот κолκу ми е и дали се дуплиρа пρавилно и исκочи деκа само што се зачнало и после недела-две дуρи го виде на ехо, и не ме води по последна менстρуација туκу споρед бебето. Таκа да не се неρвиρај, се надевам се ќе исκочи добρо.
Би ти советувала да си бараш второ мислење.Не ми се допаѓа изборот на зборови кои ти ги кажал докторот, сеуште си на почеток, без нервози и храбро.Јас кога отидов првпат бев 5та недела, само со направен позитивен тест, немаше сеуште срцева акција.Еве сега сум 33 недела.Малку позитивно и со господ напред.
Zdravo mesinja kako po zeskovo,ajde nekoj neka mi kaze dali imal vakvo iskustvo vcera imav ispituvanje za skrien seker i se e negativno samo vo urina posle 120 min pisuva pozitivno ++ pisete mi sto treba da znaci