Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cherry_cherry

Cherry_cherry Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    57
    Фала ви, ќе пробам да го ставам вагинално. Даден ми е 2х200, може да се аплицира и сабајле и вечер?

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.711
    Да сабајле и навечер ставај и мирувај барем 2 саати после ставање.

На Cherry_cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Па јас му велам на маж ми џабе ќе ѕвониме кога секогаш е исто, се е нормално додека не капнеш хаха.
    Инаку мајка ми ќе дојде некој ден пред царски, порано неможе и тогаш ќе е друго за синко.
    Ама ако веќе решило бебе порано да излегува тоа е, веќе се помирив.
    Ќе ме остават мене сама и нека го чува сопругот, барем нема да го мислам детето.

Инаку како влегов во 36та недела одеднаш сите симптоми се јавиа.:whew:
    Денес лежејќи почна од десна страна кај половината некоја болка ама како нерв да си превртев.
    Ама сега на одење осеќам кај половината некои штрекнувања, незнам како да ги опишам.
    Напред и кај стомакот покрај менструалните, осеќам и некој си притисок.
    Во вторник сум кај бабица па секако ќе барам обавезно преглед, барем да знам дали е почнат процесот или не.:)

Фала ти на споделеното искуство, си била многу храбра.:hug:

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  4. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.883
    Јас го пијам и сега и минатата кога имав крварење ,подобро ми е да го пијам,на почеток имав вртоглавици и ми се спиеше ама по една недела се навикна огранизмот немав мака.

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    23.013
    Ако ти е за утеха, скоро на стомак спијам.

На TanyaClover и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.484
    Допаѓања:
    183.803

Кога немаш друга опција храбар или не тоа е. :D
    Иначе така е на тел. Ако не сметаат дека е нешто стварно комплицирано ништо посебно не велат. И најчесто се во право. :)

Ти добро си издржала до 36та за симптоми. Јас и двете деца ги носев многу високо до сам крај. Ама второто беше големо бебе. Цел последен триместар бев во огромни болки од што ми ги удираше ребрата, ме маваше во дијафрагма, стискаше на желудник и умирав од киселини и спиев седната. И на цтг бев седната на фотеља од што не можев легната. Ем второ, ем втор царски, ем две недели надносено. Го изедов најдебелиот крај. :D Ама помина. Сеа знам дека веќе за природно немам шанса и сум психички поспремна за царски. :) Не се секирај, денови се бројат. Диши длабоко и се ќе биде во ред. :hug:

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Хаха така е во тие моменти секогаш ни се појавува сила плус, пуста мајка мора да мисли на сите страни.:D
    Додека маж ми ми вели ќе го оставел газдата да го чува:wasntme:
    Јас гледам на секој можен начин детето да нема трауми и да поминеме колку можеме безболно.
    Не е двоен и цело време само ние троица сме.
    Ама машки мозок.:D
    Подобро со него нека биде, јас сама и готово.

Инаку имав на 2-3 пати во бременост болки во долен дел на стомак и повеќе паничев, вака премногу болки не сум имала искрено.
    Плус и мирно бебето.
    Среќа што пазам на храната дека имам шеќер, инаку пред некој ден 3 дена имав киселини бидејќи јадев недозволено абе едвај прекарував ден и ноќ.:envy:

Значи и ти си со царски, гледам имаш пишано дека 8 дена си била во болница.
    Нешто имаше плус причина или ?
    Дека тука ми објаснуваа ако се е во ред со мајката и бебето може за еден ден веднаш да не пуштат дома.:wasntme:
    Дај Боже се' да помине во најдобар ред, ама сепак велам бе операција е хаха.

Со лесно и убаво да ти помине тебе оваа бременост.:inlove:

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  8. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    520
    Кога ќе помине повраќањево?;(;( Од 58 на 53кг дојдов… 12та недела

9. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.711
    Мене во 13та ми помина, ако ти е за утеха и на инфузии завршив. Така да се близи крајот на тие мачнини, издржи уште малку.

10. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    520
    И јас завршувам на инфузии веќе 5ти пат минатава недела:( се надевам се ближи крајот на макава, неподносливо е

11. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    240
    Леле јас се си спиев на стомак пред да останам трудна, потоа ми беше најубаво на грб ама сега никако неможам да се наместам дури и странично кога легнам почне да мава малото дека навечер е најактивни и се мислам дека му пречам така.. никако не ме собира..

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.484
    Допаѓања:
    183.803
    Јас во 3 месец од бременоста бев кога се преселивме во Германија. Овде инсистираа на природен пораѓај и покрај тоа што првиот ми беше царски. Што и е во ред, и јас сакав да пробам природно. Само кај мене направија доста пропусти, јас имав доста индикации за царски, ама сепак ме оставија 9 дена над терминот и потоа отидов на клиника да почнеме со провокации. 3 дена бев со провокации кои ама баш не направија никаква разлика. Истиот случај беше и со првото, цел ден провокации и на крај завршив на итен царски. Со второто ради претходен царски провокациите ги примав само по пола доза и не делуваа воопшто. 4тиот ден веќе сама решив царски, докторката даде се од себе уште тој ден да ме убеди да пробаме со провокации ама ја веќе психички паднав. Ми беше прва разделба со ќерка ми и иако таа воопшто не ме побарала дома, ја многу тешко ја поднесов разделбата. Едвај се намолев за царски. И излезе дека сум била во право и дека не смееле толку да чекаат. Царскиот од рутински се претвори во комплициран, матката ми била претерано истенчена, имав руптура на претходниот царски и само еден Господ знае колку време сум била под ризик и јас и бебле. А бебле беше 3800 во 38ма спремен за вадење, ама ме држеа до скоро 42. Момакот си го родив на роденденот на татко ми, иако во моментот појма немав кој ден е, ни датум, ни година и иако не сум ниту суеверна ниту религиозна сакам да верувам дека татко ми покоен не исчува и двајцата. :l: После како што следи по комплициран царски, комплицирано опоравување, два дена не можев да станам од кревет, третиот ден едвај се движев и веќе не можев да дочекам да ме пуштат 4тиот ден по пораѓај, бабицата ми помогна до лифт, со куфер и плус торбица една рака и транспортер со бебе во друга, летав чинам само да избегам од клиниката.
    Сега сум многу поспремна психички, знам и како треба да се поставам и за работи што ги знам, а мислам дека си го знам телото доволно и веќе не преговарам. :) Ма да мислам и нема простор за преговарање, ама овде чудни се не знам што се може да им истекне. :D Само прво да сме здрави и живи до Март. :)

На WhiteCat33, 5678m, LiquidLuna и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    870
    Жени не знаам дали сте читале на нет ама читав дека недостаток од витамин Д во бременост било причина за аутизам...Дали ова е точно дали некоја знае имате прашано доктор???

На DANA.M му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.711
    Да прекинеш да читаш, што да кажат овие во Скандинавскиве земји? На ова пеколно лето, имаш и одвишок витамин Д. Ајде без читање вакви работи.

На LiquidLuna, Skyler81, Viktorijaaa5 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Cherry_cherry

Cherry_cherry Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    57
    Искрено првпат слушам. Не сум знаела дека витаминов Д игра улога за аутизмот, не ми спомнале ни да испитам ни да пијам моментално. Јас работам со дечиња со отстапувања и такви дијагнози но не сум добила досега информација за тоа, мислам дека нема никаква улога :o

На Marsi* и Lady Maria им се допаѓа ова.
  16. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Da mene domtorkata mi rece da pijam od sam start i imav spodeleno ovde ama neznaev od koja pricina. Potoa koga i kazav dek ne pijam redovno mi rece deka sekoja trudnica treba da pie deka ima studii koi go dokzuvaat ova. Ama i od predhodno nekako se znae deka bremeni imaat zgolemena potreba od vit D a nekako ne se obrnuva mnogu vnimanie na toa

17. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Da da za da se cuvstvuvaat oontrakciite

18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.711
    И мене ми даде да пијам матичната, ама во лето ми кажа дека не е страшно, сепак примаш од сонцето. Можеш и контра ефект да направиш. Нема потреба од читање се на интернет и да си правиме паники.

19. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Леле те верувам, ама битно се добро се завршило.:inlove:
    Во ред е се' сваќам и природно повеќе да биде, ама не да се оди во крајност.
    Тебе те измачиле за сите пари.:x
    Исто и тука е форсираат за природно и мене ме убедуваа сега така да биде.
    Со првото во Мк сум царски породена.
    Имав висок притисок, шеќерот на граница и плус уште некои работи.
    Претходно сум со 3 спонтани, биохемиска и конечно со инекции истерав бременост.
    Тука некако не сакаат да прифатат, не знаат што се генетски мутации.
    На секој преглед различен Доктор беше и сто пати едно те исто си го зборев.
    На крај ме праќаат во центар за тромбоза и сакаат да ми прекинат инекции во 7ми месец.
    Среќа велам што бев упорна и не ги послушав, за после 2 месеци да бидат готови резултатите од крвни анализи и да испадне дека плус Аспирин треба да пијам.
    Значи не секогаш се во право!
    И цело време се размислував и решив дека сакам пак царски да бидам.
    Мене ми закажаа после 38ма недела, бидејќи еден ден само ве неделата правеле на договорено.:D
    Па здравје Боже само нека биде добро, малку ми е страв дека во туѓа држава ама тоа е ќе се издржи.
    Па ќе споделувам искуство.:)

На Yowannty и Skyler им се допаѓа ова.
  20. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Da da moze. Imaat dosta nus pojavi