Epa luge sistina poludele. 5.400 den plativ za bukvalbo 5 minuti razgovor so infektolog. Ah zalno sto imas ova sledete go so ginekolozi pa ke vidite, ajde cao tolku
Да од завчера со ленено семе, мелено по препорака, го мешам со јогурт и чиа. Користам и ленено масло ладно цедено во салати.
Полудени се, јас на секој преглед плаќам различнс повисока цена за ехо. И гинеколог мој ми рече не од нив, газдите од Турција им диктираат цени, ко луди ги качуваат. И на нив не им одговара, но не можат ништо. А зошто не и седна и убаво се да ја распрашаш како да тераш и што да превземеш како така те откачила? За твои пари не се срами
Se trudev, ne moza nisto da ti kaza dodeka ne povtoris pak analizi i ne mozam nisto da ti tvrdam deka so ovoj virus kaj site e razlicno i si stana zenata da zaminit na vrata, lele kolku se iznervirav. Vo zivotot vise ne stapam tamu
Баш ми е жал, кај се нервираш за вирусот па и ваков третман. Не знам која е докторката, но не се сите такви таму, може си требала кај некој доктор со препорака.
Дојдов една исповед да кажам тука после извесно блеење во категоријата бебе, да се посмееме малку Никогаш не сум била фан на здрава храна ниту дома сум купувала многу намирници за готвење, тоа основното. Башка кромид не јадам и го мразам, го научив и маж ми да не јаде и наспроти сите традиции, јас се` што готвам дома е без кромид. Е сега си седнав си се зачитав во темата за воведување на храна кај бебиња до годинка, кога почнав да читам некои намирници како амарант, киноа, семелина, пашканат. Морав да гуглам да видам што е тоа, никад не сум купила, ни па приготвила. Од месо знам знам пилешко и мисиркино да испечам или испржам за нас. Телешко еднаш имам пробано да крчкам, излезе тегаво после 3 саати потење на плотната. 30 години имам, ама не сум фан на кујна и готвам од што мораме да се нахраниме, ради реда. Маж ми па ич, тој врска си нема од готвење. И така си набив комплекс, викам пу што недомаќинка ќе бев, дете направив нема да знам да му дадам да јаде.
Хахахха ај и јас да те насмеам Ќерка ми нема пробано ни пашканат, ни киноа, ни амаранти, ни не знам ти што. Иначе 3 години е скоро. Јас бев решена дека ќе и давам работи што ние ги јадеме и уште побитно што знам да ги зготвам Купив киноа еднаш, нели од што читав по бебињата таму, абе тоа у уста не се става. Дали ужасно го направив, дали има таков вкус, појма неам Пашканат го видов у пиљара еднаш, го пипнав и го оставив Семолина да ти бил гриз, некаков. Ваљда, ако не сум грешка и за тоа Амарант не знаев да изговорам како што треба, и си реков Лунче ај доста се глупираш
Секогаш кога ќе се избедирам нешто вака, ќе се смирам со вас на фемина и сфаќам дека не сум единствена Да сте ми живи
Женски, како сте? Денес имам некое чудно чувство цел ден откако станав бебето не престана да мрда, да се врти и да удира. До сега не е било толку активно, дали дека денес влегов во 34та недела нема многу простор и чувствувам менструални болки. Ја прашав докторката за тие болки ми кажа дека се нормални бидејќи бебето расте. Но сепак ми е чудно бидејќи прв пат до сега да е толку активно, имаше пауза само од 2 до 3 го немаше и повторно почна. Дали е нормално во 34та недела да е многу активно?
девојки бев денес конечно на контрола пукнав мислам. денови броев. денови ко години ми беа! Денес 9+5 беба 10+1 одговара, има срцева реакција. се е во ред и како што треба. мрдка предка на ехо со рачиња ножиња. се стопив како да сум бремена со прво се почуствував а не со трето, четврток нифти... пак чекање... и се надевам ќе бидат резултатите супер...
Абе нормално е трнење на прстите на стапалата? Еве од денес осетив, кога сум во мирување. Уште ова ме немаше снајдено... Како без нозе
Da i moete e isto mozno sto nema mnogu mesto pa povise a jas imam predna postelkata mie i povise stranicno go custvuvam a sekogas na kontrola mi vikat mnogu aktiven bebe e a ja ne go custvuvam tolku
Се боцкам клексан во 10 сабајле и 22 навечер.Има врска да сменам да се,боцкан во 9 сабајле и 21 навечер
Моето цела бременост е доста мирнечка и многу пати ме плашеше. Сега како тебе некаде од 34та почнав скоро нонстоп да ја осеќам, кога ќе легнам или седам и се тегне и убави ударчиња осеќам.