Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Devojki vo koja nedela se imate porodeno so 2ro dete?

2. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    A so leneno seme proba? Mora da ima i nesto bez seker.. da prasas vo apteka?

3. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.016
    Epa luge sistina poludele. 5.400 den plativ za bukvalbo 5 minuti razgovor so infektolog. Ah zalno sto imas ova sledete go so ginekolozi pa ke vidite, ajde cao tolku (facepalm)(facepalm)

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.763
    Допаѓања:
    1.319
    Да од завчера со ленено семе, мелено по препорака, го мешам со јогурт и чиа. Користам и ленено масло ладно цедено во салати.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.763
    Допаѓања:
    1.319
    Полудени се, јас на секој преглед плаќам различнс повисока цена за ехо. И гинеколог мој ми рече не од нив, газдите од Турција им диктираат цени, ко луди ги качуваат. И на нив не им одговара, но не можат ништо. А зошто не и седна и убаво се да ја распрашаш како да тераш и што да превземеш како така те откачила? За твои пари не се срами

6. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.016
    Se trudev, ne moza nisto da ti kaza dodeka ne povtoris pak analizi i ne mozam nisto da ti tvrdam deka so ovoj virus kaj site e razlicno i si stana zenata da zaminit na vrata, lele kolku se iznervirav. Vo zivotot vise ne stapam tamu

7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.763
    Допаѓања:
    1.319
    Баш ми е жал, кај се нервираш за вирусот па и ваков третман. Не знам која е докторката, но не се сите такви таму, може си требала кај некој доктор со препорака.

8. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.428
    Дојдов една исповед да кажам тука после извесно блеење во категоријата бебе, да се посмееме малку :D
    Никогаш не сум била фан на здрава храна ниту дома сум купувала многу намирници за готвење, тоа основното. Башка кромид не јадам и го мразам, го научив и маж ми да не јаде и наспроти сите традиции, јас се` што готвам дома е без кромид.
    Е сега си седнав си се зачитав во темата за воведување на храна кај бебиња до годинка, кога почнав да читам некои намирници како амарант, киноа, семелина, пашканат. Морав да гуглам да видам што е тоа, никад не сум купила, ни па приготвила.
    Од месо знам знам пилешко и мисиркино да испечам или испржам за нас. Телешко еднаш имам пробано да крчкам, излезе тегаво после 3 саати потење на плотната.
    30 години имам, ама не сум фан на кујна и готвам од што мораме да се нахраниме, ради реда. Маж ми па ич, тој врска си нема од готвење.:D
    И така си набив комплекс, викам пу што недомаќинка ќе бев, дете направив нема да знам да му дадам да јаде.

На u_prolazu, Skyler и Abc baby им се допаѓа ова.
  9. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Ne si sama

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.441
    Допаѓања:
    32.270
    Хахахха ај и јас да те насмеам :D
    Ќерка ми нема пробано ни пашканат, ни киноа, ни амаранти, ни не знам ти што. Иначе 3 години е скоро.
    Јас бев решена дека ќе и давам работи што ние ги јадеме и уште побитно што знам да ги зготвам :D
    Купив киноа еднаш, нели од што читав по бебињата таму, абе тоа у уста не се става. Дали ужасно го направив, дали има таков вкус, појма неам :D
    Пашканат го видов у пиљара еднаш, го пипнав и го оставив 8)
    Семолина да ти бил гриз, некаков. Ваљда, ако не сум грешка и за тоа :rofl:
    Амарант не знаев да изговорам како што треба, и си реков Лунче ај доста се глупираш :D

На Marsi* и baguf4e им се допаѓа ова.
  11. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.428
    Секогаш кога ќе се избедирам нешто вака, ќе се смирам со вас на фемина и сфаќам дека не сум единствена :D
    Да сте ми живи:l:

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Betty38rkl

Betty38rkl Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    63
    Женски, како сте? :inlove: Денес имам некое чудно чувство цел ден откако станав бебето не престана да мрда, да се врти и да удира. До сега не е било толку активно, дали дека денес влегов во 34та недела нема многу простор и чувствувам менструални болки. Ја прашав докторката за тие болки ми кажа дека се нормални бидејќи бебето расте. Но сепак ми е чудно бидејќи прв пат до сега да е толку активно, имаше пауза само од 2 до 3 го немаше и повторно почна. Дали е нормално во 34та недела да е многу активно? :sweat:

13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    девојки бев денес конечно на контрола пукнав мислам. денови броев. денови ко години ми беа!
    Денес 9+5 беба 10+1 одговара, има срцева реакција. се е во ред и како што треба. мрдка предка на ехо со рачиња ножиња. се стопив како да сум бремена со прво се почуствував а не со трето, четврток нифти... пак чекање... (waiting) и се надевам ќе бидат резултатите супер...

На Noemi, Laura7, Izzy_0504 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.609
    Абе нормално е трнење на прстите на стапалата? Еве од денес осетив, кога сум во мирување.
    Уште ова ме немаше снајдено...
    Како без нозе :?:(facepalm)

15. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.609
    Нормално е. Кај мене не е застанато од 28ма па натаму :inlove:

16. M.m.1

M.m.1 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    171
    Da i moete e isto mozno sto nema mnogu mesto pa povise a jas imam predna postelkata mie i povise stranicno go custvuvam a sekogas na kontrola mi vikat mnogu aktiven bebe e a ja ne go custvuvam tolku

На Betty38rkl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.858
    Допаѓања:
    2.736
    Се боцкам клексан во 10 сабајле и 22 навечер.Има врска да сменам да се,боцкан во 9 сабајле и 21 навечер

18. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Моето цела бременост е доста мирнечка и многу пати ме плашеше.
    Сега како тебе некаде од 34та почнав скоро нонстоп да ја осеќам, кога ќе легнам или седам и се тегне и убави ударчиња осеќам.
    :)

На Betty38rkl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Нема, земи сега боцни се во 9ипол и утре сабајле почни си во 9 часот.
    Јас така направив кога сменив.:)

На Izzy_0504 и nikja им се допаѓа ова.
  20. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.858
    Допаѓања:
    2.736
    Така ке направам

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.