Мене ми е препорачано 400мг и пијам навечер зашто тогаш сум преморена и ме боли цело тело ама ако се разбудам со болки знам и од сабајле да се напијам.
Ох, малку ми олесна сега. Дај боже побрзо да ги осетиме и двете, мислам дека полесно ќе ни биде.Вака сега,освен киселини, немам никакви симптоми
Женски, ми остана една инекција прогестерон депо, знам што маки видов да ги најдам, па ако некоја има потреба со задоволство би ја дала. Има рок до 2026г
19+2 сум сеуште немам осетено никаков удар и јас. Бев на ехо пред 4дена бебе е супер, мрда се движи скроз нормално, исто постелката ми е на задна страна. Докторката кажа дека кај и да е ќе почне да се осеќа благо движење Исто прва бременост ми е
Јас цел живот имам мака со констипација односно тврда столица, особено во бременост станува полошо. Од се што имам пробано јас лекот го имам најдено во цеден лимон. Го пијам навечер или наутро. Еден цеден лимон со се пулпата во чаша од 200мл додавам вода, тоа е се. Дополнително пред спиење земам и магнезиум.
Da mene doktor od Sistina toa mi go kaza istrazuvanja se samo nekoi, a endokrinologot odma koga odtanav trudna mi rece da pregledam vitamin d, mi bese vo dobri granici i pijam samo 1000 ui. Denivive kje pregledam pak inace davale po povekje edinici vitamin D da se pijat.
Ti mozes slobodno da ne citas, devojceto samo imase prasano. Nerazbiram ako imas nekakvo info zosto da ne go spodelis. Smiri se malku, nikoj loso nisto ne mislese.
Не верувам дека се газдите од Турција, интралипидна инфузија кај нас е 10000 ден мислам а може и повеќе, јас во Истанбул во аџибадем платив 50 евра.
Па се потсмири да, одвреме навреме на бришење по малку како кафеавко... се надевам ќе прекине . Туку на моменти ме фаќаат како мачнини, да не речам грчеви не се, како менструални тегоби доле во стомаков, ама поминува не траат долго. Сега сум и повеќе на течна храна, се плашам од запек
Девојки ми излегоа резултатите од торч. Инала некоја ваков резултат igm +/-1,1, другите игм ми се негатив