Па чим за да земаш е минимум шест месеци да ρаботиш тогаш се пρави пρосеκот од 6 па до 12 месеци уназад, κолκу имаш стаж а 100% е со сигуρност
Auu ja da se pozalam -kosata mnogu mi pagja ovaa nedela.pretpostavuvam deka moze da e od bremenosta ?! Imavte vakov problem ? I cestito ime na Marija,Marina..
@flower30 можно е , мене ми паѓа премногу, сега ја скратив до рамена па ќе видам како ќе биде. После пораѓај се обновувала. А ноктите ми растат како луди, претпоставувам од витамините.
Lele mene sega mi e kratka do ramena,ke treba maska frizura da pravam ako prodolzi vakaneznam sega kakov shampon da baram za opaganje sto nema da e steten vo bremenost ?
game123 само со нивото на бета хцг ќе се види дали плодот правилно расне, направи си 100 ден е со упат во адриалаб, провери и види колку е вредноста потоа за 48 до 72 часа пак провери, ако е се во ред вредноста ќе се дуплира.
Normalni se bolki vo preponi, kolkovi, stomak, se po red. Jas sum 34 nedela, i se me boli od gorenavedenoto, mislis se raspagjam. Pluz i zeskovo pridonesuva. Posebno kolkovite me bolat, se klatam kako pingvin raskosten! Udobno mi e samo na stikli, i ic ne se zezam! Nosam 5-7cm stikli i trcam so niv.
Zenicki bev jas kaj dr doktor i se prefrliv kaj nego za maticen.Onoj nenormalen site ne strese i mi dal tableti sto nema potreba da gi pijam.Me gledase vaginalno i kaza deka nisto ne e strasno,mn e rana bremenost i ne moze ubavo da se vidi,pokasno oplodena..na 12ti imam zakazano i bi trebalo se ubavo da se gleda (i sestra mi go imala istiot slucaj so vtoroto detence) Uffff kolku mi e polesno samo da znaete
Zdravo mamicki. Jas denes vleguvam vo sedma nedela i imam edno prasanje. Dali se normalni bolki okolu papokot? Eve denes taka cuvstvuvam bez veze kako nekoj pritisok. Ne nekoi ostri bolki tuku kako vnatresen pritisok pod papokot. Inaku koga doznav deka sum bremena bev petta nedela.na eho Imase samo gestaciska kesa 8mm. Me gledase na abdomenalno eho. I mi rece se gledame za eden mesec za srceva reakcija. Ne e toa mn cekanje. Togash bi bila deveta nedela. Neznam zasto, iako se cuvstvuvam normalno mn mi e strav... Ova mi e prva bremenost. Znam deka mora da se opustam ama posilno e od mene
@Dioora Нормално е да имаш тапа болка, сега ќе почне да расте и да се шири матка, да бутка јајници полека полека...само за до папок ти е рано уште...под папокот кај матката да...
Мешиња јас да ве поздравам од плажа малце живнав дуфка малце ветренце таман е временцево се дише за разлика од скопје.Ве гушкам сите
Еее мои мили другарки, тешко ќе преживеев без вас да ви кажам! Кога се зачленив на форумов, налетав случајно, се сумњав дека ми касни, не памтев кога сум добила, па барав калкулатор на плодни денови и некако се навлеков на форумов. По една недела си видов две цртки, и меѓу првите со кои споделив бевте вие. Сега не може да ми помине ден без да помислам на вас, а се трудам и да ви напишам нешто Фала на утешните зборови, на насмевките, на охрабрувањата! Заедно сме посилни!!!
Kolku ubavo napisaano kolku pozitivno duso so sreka uste mnogu malku ti ostanuva, jas veke dusa nemam sekoj den javuvam da prasam do kade se rezultatite I seuste nisto Mislam ke mi pukne srceto ve pozdravuvam meskovci
Ете мешиња и мене ме немаше цел ден ама уште да знаете што ми се деси никогаш во животов не очекував дека од родена сестра и родители посебно сега бремена вака ќе ми направат сестрами и мајками прилично алчни луѓе се сакам земам - нејќам ф