Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mydla

Mydla Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    88
    Не се страшни тие болки еве јас 39 недела, се уште менструални. Ќе видиме за било кои други, ќе се пријавам тука:lol:

Последна измена: 27 август 2024
    На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.610
    Јас цела бременост сум како помочана :rofl:
    Секојдневните влошки ги отепав буквално. Кај мене докторот ми кажа дека ако е исцедокот со миризба, не е плодова. Обрни внимание на тоа. И не се секирај сега на крајот, ќе ти кажат на приватно се како што треба, па ќе споделиш тука ;)

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    376
    Во која земја си?
    Имам многу пријателки кои се жалат од здравството во Европа, не знам што им е поентата. Според една, штеделе ресурси… Глупости невидени, мн незаинтересирано и неедуцирано делуваат.
    На Другарка ми одвај 3 прегледа и следуваа во цела бременост, никакви брисеви, крвни слики и сл, само ехо и за еден од нив глумеше паника за да не ја вратат без преглед.
    Нека ти е со лесно, ако треба пак оди и настојувај да ти дадат повеќе информации

4. Unno

Unno Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2021
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    27
    Здраво, како се справувате со грчеви во нозете, 22 недела сум од денес, ама од пред неколку дена почнаа грчеви страшно непријатно. Магнезиум редовно земам. Друго дали чуствувате некој притисок во граден кош како не можам до крај да земам воздух. На слушалки нема ништо, грло чисто. Само се закашлувам од време на време. Некако рано ми е бебе да притиска толку.

5. Betty38rkl

Betty38rkl Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    63
    Да, еве го денес се смири не е како вчера. Се додека има движење мислам дека е се во ред без разлика дали е почесто или поретко, секој ден е различно. :inlove:

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.714
    Буквално ко помочана.. и утрогестан одвај ставам од што е толку влажно ми се враќа хахаха, па одвај некако успевам да ставам… не знам бе до коа вака? Па и дека потопло бетер мислам…

На blackdeath, Marsi*, Лалина и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Hemostaza i ddmeri kaj normalna breneost okolu 22-24 se pravi. Da se ispita funkcijata na koagulacija na krvta. Upat moze fa ti izdade osven mat ginekolog i ginekolog bolnicki, internist, kardiolog isto taka, pa veruvam deka i endokrinolog ama ne sum sigurna za posledniot. Tie sto imaat muatacii mozebi pravat pocesto. A bidi spremna i ic na da ti dadat da napravis ako nemas nikakva indikacija vo smisla predhodna bremenost uredna, nemanje familijarna anamneza, nemanje otecena vrednost i sl. No sepak mislam deka e po protokol vo ovaa nedela da se ispita i maticniot sekako ke ti dade upat. Na bratucedka mi daleku pomlada od mene na pr i izlegoja pokaceni ddmeri pa morase na klexane. Mene mi bea na gorna granica pa ispituvav kontorlno uste ednas za mesec dena. Ti koga si ja potsuvala da ne si rekla drugo nesto mesto henostaza. Podobro vikaj ddmeri ke i tekne :D

На Marsi*, Miy3 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  8. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Taman ti e

На Miy3 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Za sto go stavate ova intralipidna?

10. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Ogtt se pravi za da se ispita skrien seker. Insulinska rezistencija e drugo. Toa e predijabet. Ova veke e dijabet. Mislam deka ne postoi drug test da go zameni ovoj osven moZebi iapituvanje na site parametri povrzani so seker neznam insulic c peptid glikemija vo razlicni delovi od denot neznam toa najdobro endokrinolog ke kaze. Inaku i jas na pocetok na bremenosta prasuvav za prepoznavanje na simptomi na dijabet ama nekako site imaa doznaeno preku redovni analizi. Iako gi imam napraveno site ispituvanja so site mozni hormoni i pred brenostnvo bremenost zaradi toa sto i den denes imam suva usta i se si mislam imam seker..ama toa e moe subjektivno cuvstvo i mislenje. Inaku bas sestrata od kaj mojata maticna mi kaza deka i vo dvete bremenosti ne go pravela ogtt na svoja glava zosto i nea i bilo macno od sekerot da go pie 37g. Ne se sekjavam samo dali morala da potpise izjava ili ne.

На DANA.M му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Фала мила се надевам денес ќе ми се смири малку главата и душата.:hug:

Ја неможам да носам секојдневни, абе поплава и само менувам гаќи.
    Дека потопло и се запотувам и од хормоните ли е стварно има мирис и кој што чини само мои гаќи во машина.:lol:
    Хаха исто, кај мене се покажа еве дека до крај така ќе си биде.
    Абе ми е срам кога одам на контрола до таму јас сум лом, среќа што не ме гледаат вагинално.:whew:
    И јас приметив и малку да е потопло или да ме фати некоја саклет, бетер сум.

На Feniksgirl и gwenst им се допаѓа ова.
  12. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Во Данска сум јас, инаку тука ги имаш оние редовни крвни слики и за урина.
    И тука е така најмногу 3 ехо прегледи, јас дека малку специфичен случај па искористив уште некој меѓувреме.
    Брисеви ниту ме имаат прашано дали имам правено дека до 13та недела бев во Мк, сега последниве не ми ги ни направија.
    Ептен се у фазон за природно.
    Одиш кај бабица или било кој и те пипаат по стомак со раце како порано на времето што е било.
    Не ми е чудно дека штедат на ресурси, последно ни велеа да носиме крпи од дома за да не ги ставаат оние заштитните хартиени на кревет.

На HappyAsItGets му/ѝ се допаѓа ова.
  13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.467
    Допаѓања:
    35.101
    Најмногу 3 ехо прегледи во цела бременост?
    Леле мила, како издржуваш свака ти час. Добро пред пораѓај си, ама можам да замислам како ти било цела бременост.
    Кога ми се случи кафениот исцедок у рок од 24ч отидов кај 3 различни доктори, нејќам ни да замислам во Данска како е ако тоа се случи.

Јесте ние тука сме паничарки, јесте сакаме што повеќе да ги видеме беблаците на ехо, имаме и повеќе испитувања, ама подобро така неголи само 2 ехо во цела бременост, тоа е премалку.

На Marsi* и HappyAsItGets им се допаѓа ова.
  14. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Да за жал така е и тоа тие еха ти се за скрининг хаха.
    Јас до 13та недела бев во Мк и таму бев неколку пати додека да се види дали е се добро, дека и јас имав кафеав исцедок.

Незнам што да кажам знам дека може и ние да претеруваме и сакаме често да сме следени на ехо.
    Ама искрено ова не го сваќам да влезеш во 9ти месец и директно да одиш во болница ако те фатат болки или имаш крварење.:doh:
    Не сме сите исти случаеви за жал.

На HappyAsItGets му/ѝ се допаѓа ова.
  15. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    376
    Истото го кажуваше и другарката што е во др скандинавска земја.
    Не се нервирај, издржи уште малку и се ќе биде добро.
    Кажи како ќе поминеш денес на приватен преглед.

На Лалина и Marsi* им се допаѓа ова.
  16. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.979
    Допаѓања:
    13.051
    @Marsi* Како си, беше на приватно денеска?

За исцедокот нели и јас пишував, баш прашував плодова вода како изгледа. Цела бременост суви гаќи, сега на крај нонстоп сум мокра, веројатно е нормално.
    Пиши што ќе направиш.

17. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Фала мила што ме помисли:hug:, завршив еве пред еден саат и баш појдов да пишам тука.
    Ми се смири малку психата.
    Бебка е добро, ме гледаше Докторката рече има доволно плодова вода, постелката е добра си ја врши убаво работата.
    Ми објасни за пулсот дека кога мрдаат може да ни се качува повеќе, и дека не е ништо драстично.
    Баш кога мрдна стварно беше повисок после некоја минута си беше Ок.
    За 10 дена има ставено околу 300гр и е 2600, ќе биде ситно бебе како бато.
    Со главчето е надолу и едното стапалце пред носе и стои.
    Се стопив бидејќи конечно ја видовме дури и слики си добив.
    Синко беше пресреќен, вели мамо како јаготка е:inlove:

Инаку денес ми стигнаа резултати од урина и пак ја имам ешерихија и плус уште една не разбирам дека е на Дански, ама кога преведувам нешто ми дава за цистит.
    Имам пак доста печење и нелагодност долу и незнам дали плус од тоа ми е исцедокот или онака.:|

На u_prolazu, Mydla, gwenst и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    502
    Допаѓања:
    385
    Здраво ако има некој од охрид да ми каже добар гинеколог за да ми биде матичен за водење бременост, кај др Захарија ехо е 1500 ден, кај др Захариевски е 1000 ден а матичен доктор е, во Охрид по се изгледа ако немаш пари нема каде да одиш на преглед

19. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.979
    Допаѓања:
    13.051
    Супер, барем си мирна сега. Не се секирај за килажата, битно си напредува бебето.
    За урината не знам што да ти кажам, не сум имала такви проблеми.

20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.714
    Ако е матичен не смее да ти наплаќа во бременост.

На Aledarkali и nikja им се допаѓа ова.