Бев вчера на прво цтг, а др ми се враќа од одмор викендов. Дечкото што ми правеше врв беше. Се изнасмеав со него. Вика а ти што викаш, кога доаѓа др? Викам понеделник почнува со раб. Ааа незнам тоа дали ќе ја дочекаш. Јас се препотив 200 та. Ми дава ливчето од цтг, праќам на др. ми вика абе ти имаш болки, викам нееее. Ај за 40 мин уште едно цтг направете. Тие 40 мин додека чекав, се препотив едно 200 пати, мм едвај зборови од уста ми вадеше, тупкав во место, за малце да почнам да повраќам од паника. Ми прават второ цтг, зимам ливчето, гледам нема контракции, кога летнав накај кола , мислам ќе се потепам. Не ми мереа грло. Ќе си ја причекам др се надевам. Недела ќе биде во Ск, па ако има нешто ќе улета.
Polozba da mislam deka smeni 2 pati ovaa nedela iako odamna si bese ubavo postaveno posle deka jas neznam da odmoram ili neznam zosto zastana poprecno.
Јас па дури ми правеа цтг си мислам леле поубаво да ме задржат сега и се да помини наеднаш Цело време тоа ми се вртеше низ глава, мислам дека не спремна полесно ќе ми биде, отколку да чекам болки па трчај во болница хахахах Ајде уште малку девојко, ќе си се олесниме
Само се молев да биде ок второ цтг и кога летнав ххахаххаха Да знаеш дека мене во мисла ми беше дека дома ми останаа недосредени работи И сега така на штрек сум. Се надевам ќе дочекам понеделник да се врати др.
Јас сум од пред бременост на терапија за тсх над граница, а за бременост го сакат околу 2. Е сеа колку и да се симне пред забременување, во бременост скока нагло особено на почеток од 3 на 4.5 ми отиде за 3 недели. Секој месец ја проверувам и ми прилагодуваат терапија, зашто високо тсх носи ризик. Ако овие се твоите вредности без терапија не ти треба ништо, добро ти кажал гинекологот. Јас без терапија би била над 10 тсх моментално.
Матичната кога ја прашав ми рече дека по 37ма недела е ок веќе да почне да се крати и омекнува грлото-телото се спрема за раѓање, дека може и да почне да се отвара, ама не е страшно затоа што бебе е веќе развиено и спремно за раѓање. Мене ми е прва бременост и многу тешка од старт, искрено се ми е стресно што ќе ми кажат ама ваљда е така како што кажува др, не сум и јас прва пациентка, имала многу трудници... мислам дека нема зошто да се грижиш, јас едвај чекам да дојде 37ма недела да се опуштам малку
Фала ти Ајде уште малку без секирации, издржи. Додуша до последниот ден ќе сме со мисли и нерви ама тоа е, жени
Исто осеќам движења секој ден. Ако си си беше на преглед, ехо и цтг, и се си е ок, не се секирај. Можеби времето влијае на бебе да е поспано.
Devojki site sto imate problem so skraten cervix da si zemite apcinja TOCORELAX. Stvarno cudo se. Mi gi preporaca i maticniot ( vrv na doktor e ) i vo bitolla koga imav krvarenjeto. Novi bile ama mnogu ponagale da ne se skratit cerviksot. Eve jas 15 nedela fala bogu 48 mm a ne su zastanata ic, vo prva bremenost na ova nedela mi bese 20 mm so sto staviv iten serklaz
Тироидната работи и за мајката и за бебето до 6 месец од бременоста По 6тиот месец на бебето му се оформува тироидна и си работи за него, на мајката не е веќе оптоварена со работа и за мајка и бебе и веќе не влијае толку како на почетокот, веќе нема толкав напор. Секако кога ќе се роди бебето мислам по 6 месеци или година ќе разговараш со твојот доктор, ќе треба да се провери и бебенцето на ехо дали е во ред тироидна и како изгледа, да сте раат до тинејџерски денови Таков беше случајот кај мене по прва бременост си го проверив детенцето. Мене ми е сега ок дозата што ја примам, ок хормони, па пак кога ќе заплачам одма се гушам се борам за воздух ми се затвара грло Мене на почеток почна да ми се намалува тсх, ама доза не сменив во тек на бременост воопшто, е сега по 6ти месец здравје, најверојатно може да се регулира доза според потребите на мајката, бебето веќе си е заштитено само со неговата тироидна.
Баш го отворив чисто информативно да ги видам, ист состав како фероната се, само овие веројатно некои понови се. Сигурно се добри и од фероната многу членки се задоволни во однос на цервиксот.
Здраво женски Веројатно заради времево почна да ми паѓа притисокот, јадев солено и благо, пиев газирано, вода и итн итн ама никако да се качи. Како вие решавате низок притисок? Фала ви на одговорите
Едно прашање надвор од темата, претпоставувам има запознаени и правнички во групата. Дали доколку цела бременост е патолошка и се користи боледување, следува исплата на К-15?
Мене уште малце да ми се спојат пред некој ден 75 со 60, цела бременост ме измачи и искрено ништо не помага. Најмногу успева да ми го качи јогурт со сол.
9 Недела сум воопшто немам апетит , многу имам мачнини и сега сум плус и настината .....Сите викаа кога ке си бремена ке ти се јаде ... мене па и воопсшто не ми се јааде ништо ....