Нормално е. Пробај со антиметил за шмукање, ако ти помогнат за гадењето. Барем нешто посуво земи грицкај, колку да не ти е празен желудник. Знам како ти е. Среќа кај мене кратко траеше. Исто и настината бев тогаш. Ама се поминува.
Иста бев и јас. Апетит нула, и цело време поспана. Јади овошје и салати прави си. Јас само тоа можев на почетокот.
Некако денес имам многу гасови,валда несе поврзани со бременоста ама пак прво ми е незнам сто да мислам,24+2 недела сум
Здраво мамички. Бремена сум 6 +4 недели. Плодот е во ред, меѓутоа на ехо докторот виде циста. Користев само Фертилимин пред да забременам. И според докторот не е ништо страшно и ми даде Утрогестан, но сепак кога го слушнав зборот циста почнав да паничам.. Дали некоја од вас има слично искуство ве молам?
Циста на што, на јајник? Ако е во матката најверојатно е хематом и не ти е од фертилиминот, ќе се повлече многу е рано, не се паничи, оди си на преглед редовно.
Каде ти е цистата? Јас сум скоро 29та полна. Имам на матка, 7 цм. Имам на двата јајници ендометриозни, едната е и двокоморна, и сите се над 5 цм. Не се грижи, ако докторот ти кажал дека е се океј, нема потреба да се грижиш.
Bidi srekna sto nemas apetit. Vidi nesto sto ti odgovara posuvo i teraj si. So ke ti e apetit. Zemaj vitamini za bremeni.
Трудници, кои апчиња може да ги пиеме за време на бременоста? Почнува вирус да не фаќа дома сите. За парацетамол знам дека може, но дали може амосиклав антибиотик, нешто за инхалации како дексаметазон, cortair? Сега само прскам прополис во грлото и апчиња за смукање, но ако не спречам синуси ме фаќаат и грлото ми гнои. Доктор денес не ми е достапен дури во вторник, затоа овде прво пишувам.
Sama nisto ne zemaj. Koja nedela di. Paracetamol pri bolki i temperatura ako ne nemas potreba nema fa ti go sprrci virusot. Vo nos samo morska voda. Mozes inhalacii so morska sol vo trndzerce ili kamilica. Od pastilite isto vidi koi gi smukas ne se siye dozvileni vo bremenost. Se zavisi koja nedela si. Ako mozes izoliraj se od drugite. antibiotik nemoj na svoja raka posebno ne amoksiklav. Vo prviot trimestar sako cefalexin davaat mislam. Inhalacii so dexometasone i cortair samo posle pregled kaj lekar. Ne se panici virus ke pomine pij poveke tecnosti, odmaraj jadi ovosje i zelencuk. So bilo koj lek bidi pretoazliva vo bremenost i obavezno na preglef kaj doktor da te cue ba slusalka. Ako ne e tvojot doktor tuka toj mora da si ima zamena. I na privatno mozes da odis ako ti e nesto epten loso. Vo bremenost se se menuva taka da mozebi nema da te fatat sinusi i grlo da ti gnoi poleka ne brzaj
Дури да дојде докторот секако не зимам антибиотик на своја рака, само со прополис и таблетите за смукање сум, ама ќе прашам што може да користам од тоа што го користам години наназад зимниот период, бидејќи не е достапен преглед во секое време кај него, само 1 во месецот, а општиот матичен ми вели со гинекологот да се консултирам што може да пијам.
Drugo sakav da prasam ednas ja otvorivme temata ama nekako ostana na toa. Posle poroduvanje fali koristite pojad za stomak, mider, lastik sto i da e. Dali imate iskustvo so nekoj konkreten? Kakva forma da bide, kolku casa vo tekot na denot go nosite. Dali e ortopednski i od kade go nabavuvate. Mislam deka e mnogu vazno ova zosto kolku poveke se odolgovlekuva posle ostanuva stomakot i tesko se koregira. Iskustva? Blagodaram
И мене ме интересира кога се почнува со појас. После колку време од пораѓај и дали има разлика дали си е природно или царски пораѓајот, дали после царски треба да помине некое време па да се стави појасот?
Мене др. Симонида после првата бременост ми рече дека појас не помага, само вежби после одреден период на закрепнување.
Јас носев мидер ортопедски од прв ден кога дојдов дома, реално требаше да си го земам уште во болница. Со лепенка е на подесување, затегаш колку е потребно. Го земав од Медикус хелп. Но моето искуство е за природно породување. Секако по 40дена почнав и со вежби и додека вежбав го носев. Го вадев само за спиење. И резултати имав супер.
На два ума сум што да правам. Препишан ми е антибиотик за ешерихија и уште една бактерија имам во урина. Ама видов дека веќе го имам пиено истиот во 20 и некоја недела. После тоа уште еден пиев, значи 3 пати по цела бременост и пак си ги имам. Многу ме пече пак неподносливо, ама здравје за 10тина дена имам закажано царски. Незнам дали воопшто да го пијам ради бебето, а на крај пак не ми помага. Докторката неможам да ја добијам. Што би правеле на мое место ? Хм