Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.764
    Допаѓања:
    1.319
    Хм а дали после антибиотикот ти се намали печењето барем? Ако ти се намалува можно е да делува, но повторно по некое време да се појавува. Дали пробуваш покрај антибиотик да ја третираш и на природна база? Очигледно она си има добра подлога кај тебе, штом е тука цело време. Мораш да смениш нешто, зајакни го прво имунитетот, алкализирај си го организимот со многу лимони и земај вит ц 1000, пробитици секој ден, многу течности, благо не смееш знаеш ја храниш и д- маноза секој ден. Сега си во сигурна недела и да направи некој проблем, но сепак да не се прошири накај бубрезите па да фатиш цистит и болки. Зошто не пробаш со друг антибиотик? Побарај да ти го сменат.

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.490
    Допаѓања:
    183.880
    Те пече кога мочаш? Да пробаш со брусница. Мене два пати така во претходната бременост, ептен на почеток првите недели, по 3 дена пиење чај од брусница ми се среди. Уште поубаво ако најдеш свежа и да јадеш така. Или сува да си свариш чај и после и да ги изедеш бобинките.

3. Marang

Marang Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    344
    Брусница алтернативно и дополнително,за бактерија само антибиотик..поголема е користа отколку некаква штета, нема гајле бебето антибиотикот шо е препишан сигурно е дозволен во бременост.

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    594
    Многу ли е штетна кока колата во бременост? Ме убива главата од главоболка парацетамол не ми помага само кока кола скоро секој ден ја пијам

5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    35.105
    Пиј ја ама умерено.
    И не само во бременост, кока колата е штетна и општо, шеќери еден куп, газирано само те дуи во стомак.

6. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Со тој антибиотик кога го пиев ништо не осетив промена, затоа се мислам дали сега воопшто да го пијам.
    Пред месец време може и два пиев друг и осетив малку промена.
    Ама претходно беше Ешерихија 1.000 и Ентерококус 1.000.
    А, сега пак Ешерихија 1.000 значи нема мрднато и плус уште некоја од 1.000 во превод ми дава циститис ама дека на Дански и не разбирам.
    А, тука само ти пуштат рецепта во аптека и толку никој ништо не ти објаснува.
    Вака да речам имам добар имунитет ретко да настинам дали еднаш во годината и тоа лесно го поминувам, ама на ова уринарните инфекции изгледа сум слаба.
    Значи со години да неможам да се отарасам тоа е чудо.
    Внимавам и на хигиената, нонстоп се мијам и не ме напуштаат.
    Сега благо ептен ретко да каснам и тоа малку, дека нели сум со дијабет.

На blackdeath и Laura7 им се допаѓа ова.
  7. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Да кога мочам тоа е ужас.
    Ама јас Ешерихија си ја влечкам со години наназад, подосадна бактерија нема.
    Пиев многу брусница свежа ја варам како чај плус така земав зрнца.
    Најдов сок природен од брусница и тоа пиев неколку шишиња, ма јок бре.
    После бабицата ми забрани ради шеќерот.
    3 пати антибиотик и пак си е тука.
    Сега е помалку на времето ја има 1 милион, ама пак доста мака ми создава.
    И сега не сум паметна дали пред породување пак да пијам и тоа ист антибиотик како претходно.

8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.490
    Допаѓања:
    183.880
    Мене за цистит и за болка брусница многу ми помага. Ја си чувам сува во фрижидер секогаш имам, свекрва ми редовно ми праќа. Ама бактерија ваљда си сака да го погодиш антибиотикот. Ако пиеш ист цело време и не помага може треба да ти го сменат.

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.385
    Допаѓања:
    23.063
    Кока кола си е штетна и да не си бремена. Ама умерено, ако ти помага пиј си. Јас почеток на бременост, преживеав на кока кола и квики, од што имав премногу гадење.

На Bejb15 и kelly.r им се допаѓа ова.
  10. Luna✨️

Luna✨️ Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Имав ешерихија со години, ја излечив единствено со масло од диво оригано, се пие по 3-5 капки во лажиче со друго масло (маслиново, кокосово) 3 пати на ден по јадење. Само не знам колку е безбедно да се пие во бременост, консултирај се со доктор или по породување пиј го маслото, се надевам ќе ти помогне.

11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.918
    Допаѓања:
    1.547
    Jas citav za maslo od divo orogano vo bremenost ne e dozvoleno, i na pakuvanjeto pisuvase deka ne e dozvoleno

12. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    1.455
    Јас мислам пребледев и се препотив од страв пред малку ич не сум паметна што да мислам. Бев до тоалет и на бришење гледам како мал нокт големина потемно кафеав исцедок.. 21 недела сум, со серклаж, докторот од одмори ми се враќа во Вторник.. бев после тоа пак и немаше ама пак сум загрижена.. :(

13. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    389
    @Marsi* не знам дали имаш dm таму, побарај ги капсулите со брусница и ц витамин. Јас и претходната и оваа бременост ги пиев за да се заштитам од ешерихија и цистити. Ако немаш dm побарај во аптека мора да имаат капсули со екстракт од брусница безбедни за трудници. Не знам дали ќе ти помогне, ама пробај, јас од дете ја имам бактеријата, со овие капсули чиста сум.

14. Unno

Unno Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2021
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    27

Дали си слушнала за uro-vaxom? Мене ми ги препорачаа матичен и гинеколог и ги пиев по шема некои 6-7 м во 2018 година. До тогаш нон стоп имав проблеми со ешерихија, се потрув со антибиотици, годишно 8-9 пати сигурно имав инфекции. После нив 1-2 пати ми се има повторено.
    Не верувам дека сега во бременост ќе ти дозволат ама после породување разговарај со доктор можњ ќе ти препорачаат. Во мк ги нема мене од Германија ми ги носеа.

15. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Ova e super iskustvo! Ako ne ti e tesko prati slika od modelot i kako odat broevite zosto dodekq si bremena neznam kako bi odredila koj broj mi treba. Neznam sto e najdobro za nas so carski, zosto tolku boli ranata prvite nekolku dena nema sansi da se stegas, a ne i samo toa tuku i posle ne si bas komoten vo taa regija..

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    35.105
    Те молам не се плаши и не си прави црни сценарија.
    Верувам дека не е ништо страшно, сама знаеш дека кафениот исцедок скоро сите го имавме. Само за да се смириш, појди до итна ако си во можност да те видат на ехо.
    Кажи што ќе направиш, ќе те мислам.

17. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Дада олеснува многу после пиење на поголема количина, печењето се намалува.
    Ама сигурно додека го погодам антибиотикот вака ќе ми биде.
    Различен пиев до сега 3 пати, ама сега овој препишаниот видов исти дека е.
    Утре ќе ја барам Докторката дали овој или друг да ми препише.

18. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    1.455
    Фала ти многу на поддршката :l: Пробувам да мислам позитивно, за да не го грчам цело тело од страв и да не му правам стрес на бебе.. Од тогаш не се повтори, ќе следам и се надевам нема да има пак, вторник обавезно одам кај докторот што ме следи и ми го правеше серклажот, дај Боже да биде се добро и до тогаш а и тогаш. Верувај ми до сега ќе бев нацртана на итна на ГАК ама тоа е друга траума што си ја носам..

19. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Имам пиено првпат кога ми се појави, ама мислам дека не бев упорна и сигурно и со антибиотик заедно повеќе ќе имаше ефект.
    Го зимав и чајот од диво оригано и тој доста помага при мокрење.
    Ама за него ќе почекам после породување.
    Се надевам и јас ќе ја решам еден ден.
    Фала ти:)
    Нема dm ама ги има по поголемите маркети ги имам видувано, а зошто до сега немам земано од нив да пијам стварно незнам.
    Ептен досадна бактерија.:@

На DaftyCrafty му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Нема слушнато, баш сега отворив да видам дали ги има.
    Со жолто паковање се ?
    Тука мислам ги нема, ама ми дава некои слични капсули гледам нагласено е за Ешерихија.
    Решена сум здравје после породување да ја решам, ако треба се ќе пробам.
    Премногу имам тегоби секој ден, некогаш е неиздржливо ме пржи буквално.:envy: