Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Јас на 7ма недела на своја рака испитав мутации, и од тогаш имам некој 4 мутации примав 60 клексани 0.4
    Препишани од трансфузиолог
    После ми ги стопира Јани, и почнав пак од 24та недела со високи д димери и хемостаза до 36та и ми ги прекина
    Е сега во периодот кога не ги примав се ми беше во мисла дека ќе биде нешто лошо, ама трансфузиологот ми рече да одам редовно на 2 недели ехо да правам почести да се видат протоците и бебето како напредува фала му на Бога до тогаш беше ок
    Е сега мислата ми е на крај 8ми месец приметиле на бебето во бубрегот десен има насобрано урина која не се празни нормално како левото, и после ми рекоа дека има циста на тоа место сега јас во глава мислам да не е причината што ми беа прекинати клексани, незнам ништо
    Си ставам вина во себе највеќе ;(

2. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.337
    ne e nisto toa,ti pisav i prethodno,ama bashh ich ne se sekiraj,deteto si e zdravo,so tek na vreme ke se zatvori

На nancyyy и Marsi* им се допаѓа ова.
  3. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.337
    Jas sum 19 nedela,najgolemm problem iam so nedovolno vozduh,mislam ke se ugusham :^) a za pretisokot da ne zborime,nizokkk epten

4. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    377
    Мислам дека не е твоја вина, гледаш дека членка ти кажала дека ќе се среди тоа…знам како ти е, сите сме исто и се обвинуваме за се.
    Сепак докторите знаат повеќе од нас, сигурно не грешат. Некои трудници, особено што се во странство не ни испитуваат пола од тоа што го испитуваме ние, а да не збориме за мутации и клексани, па поминуваат без проблем.
    А за почесто ехо ќе те послушам секако, овие денови ќе одам оти место нема да ме фаќа.

Биди смирена и не се секирај, ќе бифе како што треба

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    377
    Толку сум улежана, маж ми прави генералка ама си викам ајде барем нешто полесно ќе завршам, на крај и тоа ми е многу
    И јас не би практикувала ништо друго освен пешачење, а како што знам точак не е убаво да се вози. Ама таму кај вас се е дозволено
    Ќе почекам со клексаните, ама ќе се слушнам утре со мојата матична и ќе одам и на ехо. Место не ме држи од што ми е таму паметот.

6. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    240
    Абе 1000 не е ништо што се потресуваш,мене ентерококус ми излезе 1000000 2 дози ампицилин, па излезе ешерихија 25000 и ништо не ми препиша матичниот, ми рече само повеќе вода и брусница ама не се замарам. Они мутираат од една во др...

7. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.016
    Devojki preporacajte me nekoj dobar doktor za prv skrining ve molam, i privatno neka e samo da e dobar. Sega i od CMV mora da me sledit nekoi dobar, prvata bremenost e pominav so Petrova vo remedika ama za zal taa zaminala vo penzija veke :(

8. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.982
    Допаѓања:
    13.053
    И мене Петрова 15год ми беше докторка, сега идев кај Котларова за скрининзи. Не е Петрова ама добра е.

9. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Ама мене ми прават проблем и тегоби.
    Имам големо печење и нелагодност, не се трпи веќе.
    Читам и кај други дека ја имаат, ама без симптоми.
    И кај мене беше по милион па се намалува и сега од илјада не мрдаат.
    Само мутираат.

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mmaceee

mmaceee Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    6
    Здраво. Дали некој пиел апчиња за време на бременост флебавен(диосмин). Тие се за вени и хемороиди. Почнав да ги пијам во трето тромесечје ама сепак ги пијам со страв а ми ти даде трансфузиолог.

11. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    10.259
    Колку време однапред закажуваше кај Котларова за скрининг?

12. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Ja gi piev, nemaj gajle eve bebe e mesec dena, smee toa, do porogjaj posle ne

13. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    870
    Јас имам закажано кај Ана Вангелов во Плодност утре сум ќе ти кажам како ќе поминам

На Joraa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    706
    Јас примав 2ипол месеци на почеток клексани поради ивф, клексаните се дел од постапката и си играат улога во процесот на ивф :) Со редовно проверување на секој месец резултатите од крв покажуваат дека нема моментално потреба од клексани и според ехо нрма моментално потреба од клексани. Почеток на 6ти месец сум. Ќе продолжам да контролирам до крај, ако има и најмал сомнеж од гинеколог или покаже крвна слика ќе вклучиме :)

На HappyAsItGets му/ѝ се допаѓа ова.
  15. The.Fame.Monster

The.Fame.Monster Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    32
    Здраво девојки, во саботата добив позитивен тест, денес правев bthcg и резултатот е 19548, иначе требаше да добијам на 23ти јули, ми доцни 10 дена и според апликациката сум 5+6 недели. Дали е ова 5та или 6та недела. Утре закажав на преглед дали има шанси да се слушне срцева реакција? Малце паника ме фаќа уште сега, кои се првите испитувања на почетокот на бременоста?

На Izzy_0504 и Лалина им се допаѓа ова.
  16. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    1.319
    Сега читам 1000 ти биле, абе зар антибиотик на волку малку, ништо не е тоа, јас прочитав дека ти се 1 м. Мене една друга бактерија пред ешерихија што ми се појавија беше 75.000 па докторката ми рече нема потреба од антибиотик, многу е малку. Само со течност, брусница и д- маноза ми рече. На волку малку викаш печење, баш чудно.

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    Димчев или Гордана Петровска во Систина.

18. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    1.319
    Утре ќе си точно полна 6 недела. Зависи може и да слушнете срценце, но некои и покасно слушаат, во зависност од тоа дали ти била доцна овулацијата. Со лесно нека ти е :l: Први испитувања ти се брисеви микробилошки, пренатален тест во 10 недела и прв скрининг во 12, 13 недела. На почетокот и ехо ќе те тераат на две недели. Подоцна ако е се ок на еден месец. Веројатно ќе треба и крвна слика и урина да направиш.

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    1.616
    Влезена си во 6та недела, 5 полни ги имаш :)
    Ќе се научиш, сите сме биле такви на почетокот.
    Јас срцева реакција слушнав во 5+3,така да ќе слушнеш и ти :)
    Сега имаш скрининг околу 12та, па понатаму се со ред.
    Со лесно :*

20. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.337
    Во која недела го направивте вториот скрининг? :l: