И мене ми беше околу 20000 бетата во 6та недела. Исто на ехо само yolk sac се гледаше во 6+1. Исто се сомневаа на моларна. 6+5 веќе имаше срцева реакција, па се сомневаа на даун дека стварно прилично високи вредности. Скрининг помина добро, пренатален тест правев и тоа е добро, нема синдроми, 14та недела терам. Со првото па цело време ми беше на долна граница, не се дуплираше школски, па се плашеа од спонтан. Почекај, рано е уште.
И мојата е на заден ѕид, сеуште го немам осетено, 20+6 сум, а и големко е,машала, 430 грама е сега. Инаку на ехо толку многу движења прави,што неможе докторот една слика салам да направи Ми рече за една недела најверојатно ќе почнам да го осеќам
Денес ми стигнаа резултати од хемостаза, ок е со ддимери во нормала се дури се и намалени 160, другите параметри се во нормала но Јани ми пишал дека имам хипофибринолитички хемостатски наод. Аспиринот ми го прекина поради крварењето, но ми рече со клексан да продолжам. Некоја со вакво искуство да не има?? Се уплашив малку со наодов..
Јас испитував бета кога сум била четврта неделa, еве го резултатот колку е поголем од нормалните вредности, дури не пишува и точна бројка. Терам 6ти месец. Така што, побарај си и трето, па и четврто мислење ако треба. И почекај си срцева акција, јас слушнав во 7+3.
Фала ти што ме помисли Утре ќе ме види докторот, се надевам дека ќе биде добро се. Од тогаш немав пак таков исцедок, денес имав на едно бришење некој растеглив исцедок и вообичено воденест исцедок со бело од утрогестанот. Колку повеќе мислам толку повеќе забегувам со мислите од пукнат водењак до се и сешто на памет.. Сепак пробувам да верувам дека ќе биде се во ред.
Имаше членка заради намалени што примаше клексани. Породена е мислам. Или е при крај. Не ми текнува која беше. Ама 100% има.
Jas bev so ista dijagnoza, primav kleksan od 7-mi mesec do kraj, preventivno za mene, zastita od trombovi. Protocite mi bea super, nemav lakuni do kraj.Kaj mene vo 26 nedela bea okolu 370 i maticnata napravi panika deka se mnogu niski i me prati kaj Jani.
Фала ти мила. Јас да прашам сега уште нешто може ќе бидам смешна, читам и од други членки спомнувате за протоци, тие се гледаат исто по хемостазата или? Бидејки не ми спомнале за проверка на протоци нешто конкретно до сега.. Инаку јас почнав со клексан од позитивен тест, веќе сум скоро 11 недела..
Не ми спомнале ништо до сега во врска со тоа, да не треба да си прашам сама, леле само нешто да се секирам
Јас сум со истиот наод од кај Јани исто иако немам мутации, примам клексани од позитивен тест еве сега 14та недела за заштита од тромбови така ми објаснија. Кај мене времињата се скратени. И мене димерите ми се ниски.
На ехо гледа. Ако бебе си расте према недели како треба, значи протоците се супер. Јас имав покачени димери, ама перфектни протоци.
minimalno 1 godina da pominit pa da pocnite da pribuvate za vtoro, ova ti go kazuva oti za mene se rasprasav eden kup doktori sitee mi vika minimalno e toa. Jas sega veke razmisluva 3to koga ke mozam posle vtoroto
Najminimum e 1,5 god pa da pocnes da ae obiduvas. Znaci min 2 god i 3 meseci od ragjanje do ragjanje. Taka nekako