Zdravo zenski. Cel moj zivot imam redovni kako svajcarski saat pa duri i den porano menstrualni ciklusi. Ovoj pat mi docmi veke 3/4 dena. Test negativen sure check. Jas ni simptom od dobivanje. Bev na ginekolog me gledase me Prasa dva pati dali bil testot negativen, vide nekoja kako Mala cista za koja ne bese sigurna, i mi rece za nedela dena kontrola. Vase mislenje? Dali mozebi e prerana bremenost? Dali mozebi ciatata ja Pomesala So rana bremenost?
Пушти си бета во било која лабораторија во било кое време од денот, ако има нешто ќе покаже. Многу е рано да се види на ехо сега дури и како циста. Шурчек се срање тестови со најмала сензитивност, за друг пат да знаеш Бисејф, Лабоквик, Селфклиар.
Даа Фала ти што ме мислиш Ме гледаше докторот и абдоминално и плус со спекулум. Серклажот си држи, грлото затворено, нема фанелинг. Бебче си ужива и мрда, едно ноџе горе кај глава, друго доле хаха. Веќе пола кило сме пораснале За исцедоците ми рекоа и утрогестанот доста влијае, ја нарушува вагиналната флора а и дека нормално е ради хормоните да се менува исцедокот во бременост. Сега сум посмирена, само нека ме поддржи ова чувство да не ми текне некоја нова паника за два дена
Многу, многу ми е мило Вие сте големи веќе, машалааа! Не се грижи, штом е сѐ во ред не си прави само паники безпотребни.
Јас имав на брисевите лани после направив торч се покажа дека е стара инфекција не е моментална. Симптоми немав ако не направев немаше да знаам за таква инфекција. Не знам во бременост како е ... Приска правеше или нифти???
Дали имавте слаби вртоглавици во трет триместар? Сега сум 35та недела но денес цел ден на станување, легнување и нагло вртење имам вртоглавици. Притисокот ми е 115/75 тоа е океј. Мислам дека е од железото но не знам зошто, не би требало да е ниско бидејќи пијам таблети од матичната.
Da ama kaj mene pokaza igm deka e imav vo momentot pred 2-3 nedeli, na vtorite rezultati deneska pokaza IGM negTiven ama igg pozitiven sto potvrdi deka sega sum e imlal virusot. Praev nifti na 11 nedela se bese vo red ama toa ne pokazuvat stetite sto gi prajt ovoj virus vo bebeto. Sega sum 16 nedela pa da oda na skrining vo cetvrtok i na 20 nedela ke mora da pra amniocenteza pa da se sledit mnogu cesto razvojot. Ama ne mi dadoa mnogu nadezi dega sum e imala pogolema infekcija i na naj krticnite nedeli
BetaHCG оди во било која лаб и кажи им тест за бременост да ти направат преку крв, знаат они . Преку тоа нема утка, а можеш да купиш и еден Selfclear сега да го направиш најточен е. И мене сега шурчек ми беше негативен селфклеар позитивен искочи, сега сум 18та недела
BHCG е хормон на бременост, тестот за бременост преку крв е проверка за присуство на тој хормон уствари.
Nemav voopsto nikakov virus, se dobivat od deca najmnogu. Najcesto site go pominuvame ko sme deca ama ete retki maleri kako jas go zemat bas na bremenost … simptomi kako na grip eden den i tolku