Бебулее добро ти утроо мн рано си станала или ти како мене не си легнала ? @Mariangel ти го подарувам целооо лето за една ладничка ноќ да се наспијам бубалее вечно ви име мн убави слатки да сте вечнии двете @monik55 @kallias уживајте срцки и за нас јас за одмор ваа година ништо ќе чекам здравје наредното лето со синчето да сме здрави и живи само @<3 pleza4e <3 @m.i.g @Eli23 @mdenkov @juli rak @podravka @okcenzi како сте ми вие мешиња ? Ве поздравувам сите имајте убав викенд ако одите некаде...јас и денес сум на работа па викендов сум слободна нема родендени де затоа иначе неважи кај мене празник делник и ќе одмарам дома...мм е на работа ама ситноо бројам 9ти август се ближииии одморот мој ќе отидеме кај мајка ми нагости ( од друг град сме ) па ќе се извидам убаво и најважно ќе бидам исполнета со мнооогу љубов и вниманиее и ќе одморам и психички и физички едваај чекам @Pcelka94 без нервози миличка Господ е голем и има план за сите
Dobro utro mamicki. Konecno malku da osvexi, momentalno grmi i pocna da vrne po malku, celo nebo e poklopeno i kako veterce da duvka uffff konecno da zaladi, bas mi cudno, nikoj ne najavuvase za deneska bas deka kje zavrne. Eve vi prakjam na site da fati i kaj vas A vikav denes porano da idam na plaza e nema denes i poarno, samo neka vrne i pa kje odime drug pat
Поздравче на сите мамички и од мене морам да прашам како си @Pcelka94 ? Таков е животот, полн со изненадувања, нервози, неправди, но навистина секое лошо за добро е, ајде ќе видиш ќе излезе некој пресврт од сето ова и само посилни ќе излезете на крај. Секогаш се повикувам на приказната со ковчеџињата каде пишувало "нема секогаш да биде вака", ја знаете нели?! Секогаш има надеж за подобро утре, и секогаш ќе дојдат и подобри и полоши времиња, затоа биди припремен за најлошото но очекувај го најдоброто. Филозофски од сабајле, после неспана ноќ со полна месечина и концерти под прозор, со триста филмчиња низ глава, со нервози, па реално и без потреба... И од секогаш ги слушав тврдењата на мајките за своите деца, дека дури и пред да се родат, кога уште ги немаат ни запознаено се спремни да го дадат својот живот. Од моментот кога јас ја почувствував таа среќа да си имам трепетличе во мешето си реков дека со сите напори и сили секогаш ќе се борам како знам и умеам да останам жива и присутна во животот на своето дете и дека пп секоја цена ќе се ворам да не би останало без мајка. Се надевам разбирате што ми е поентата. Затоа само храбро, борете се за своите деца и секогаш запомнете дека нашите деца не се НАШИ туку ние сме НИВНИ и сме тука за нив, да им дадеме во животот љубов, поддршка, корен и крилја! Ве бакнувам мешковци
@Pcelka94 mila,tesko e ama nemoj da se nerviras zaradi sinceto i toa bebence nevino vo stomak.Ke se sredi se,ama moras da bides silna zaradi tvoite sincinja...Greota e sto pravat tvoite,ama Gospod e golem ke vi pomogne i ke izleze na dobro se !! Za grcevite osven b6 i magnezium napij se i odmaraj kolku sto mozes...
И спијам и не, и јас де израдував си реков ќе заврни како дуваше и на дожд мирисаше ама ништо иначе станав мм го испраќав за на работа и еве сега станувам. Доброо утроо на сите
Добро утро и од мене, јас ја предежурав цела ноќ, имав болки во јајниците лево повеќе. Што од жешко, што од страв никако не заспав и овие неколку саати што спиев жива вода сум се направила. Пак ме наболува лево, ве боли и вас толку долу? 25 недела сум.
Боли κρистина и ноρмално е цело вρеме да подболува, аκо осетиш пρомена во болκата или во интензитет или во интеρвал тогаш на леκаρ иначе оκ е
Lele vcera i jas imav bolki vo jajnici od leva strana me bolese.....a sabajle od desna strana me naboluvase.....sega vekje nema nisto ne me boli. Prvo pomisliv da ne sum nastinala oti na plaza sedam so vlazni kupaci ne gi menuvam stom izlezam od voda, ne mozam po 10 pati da se presoblakam i prvo na toa pomisliv ama za brzo mi pominaa bolkite i sega ne znam sto bese toa??
Баш така подболува не е јака болка ама сношти беше постојана. И прекрасен ти е претходниот пост, се сложувам со се. @Pcelka94 како си денес?
@mama89 mila pozdrav i do tebe i do ostanatite mesinja,jas sum dobro,nema odmor za mene na rabota sum si jas za praznikot
Sto ke bese ova cudo vcera ne znam, ama jas pakuvav torba vo 2 sabajlevo, ubedena bev deka se vistinski kontrakcii! Posle vtoriot magnezium mi se smirija bolkite, pa ukradov pola saat son. Katastrofa! Pa i malata bese kenkava od zeskovo, klima fuci, uzas! Aj valjda denes ke bide poladno, da pospijam vecer!
Леле женички ај и јас да си се пожалам тука што ми се случи вчера вечерта. Ставам вагинално препишаната терапија Утрогестан, и кога вадам прстот, што да видам КРВ!!! Не можам да Ви опишам колку се преплашив. Саатот 1 по полноќ, трчаница на дежурен доктор. Ми вика не е ништо страшно, ама нема мрдање од кревет 2 седмици. Ми појача дозата на Утрогестанот на три саати. Кога тоа цел ден по скроз малку ми течеше. Дали со тоа ноктиштата сум се зарила додека сум ја аплицирала вагиналната немам поима, ама стравот неможам да Ви го опишам. На ехо му го слушнавме срценцето за првпат ( денес требаше да одам на таа контрола, за срцева реакција ) и најмака ми е што не успеав да си се израдувам како човек од што бев преплашена.
Мили не знаете колку само му благодарам на Господ што ми дава сила да го пребродам ова навистина е премногу трнлив патот мој но се надевам ќе биде подобро во иднина , денес премногу глава ме боли а ради желудникот и страв за бебето освен магнезиум навечер ништо друго не можам да пијам , се налупав со домашни витамини (модри сливи , лубеница , крушки , клавчиња и се по ред)овде вештеркава има од секој зеленчук и од секое овошје насадено ништо не е прскано ептен природно домашно е , собрав сила иако глава ме боли си пружав алишта се занимавам со синчето и мм знае да ме расположи навистина незнам што би правела да не го запознаев него голема подршка ми е од самиот пичеток пробувам да не мислам на вчерашниот стрес и секој дневните нервози во таа куќа (родената куќа)но не можам многу боли но како Господ никој не е верувам во него и се надевам на подобра иднина
Ќе биде подобро, ма не подобро, најдобро ќе биде. Што имаш подршка од маж ти не се секирај. А Господ ти праќа и засилување едно родено ангелче и едно кое е на пат. Издржи за нив.
срцки јас во 38 недела горе доле и ќе ја исполнам сношти имав некој штрекнувања доле ниското мислев ќе продожат и денеска ама подобро е. а дури и од доле ме боле се плашам дали ќе ми почнат болките веќе можеби нема да терам до крај како со првото. што е финтата со првото не се плашев толку сега многу сум на штрек. незнам што да правам ако ме фатат пак такви слаби болки или да чекам појаки. ова жешкото отежнува се...иначе мислам полесно ќе беше
Така е мила тие ми се најубавиот Божји благослов и сила за да пројдам низ трњава но , верувам дека ќе биде подобро колку и да боли таква личност сум што секогаш пред сите сум силна и не покажувам болка но навечер е момент кога ми проаѓаат сите слики и од деттство то до ден денес па не да ме боли душава али ете не можам да сменам ништо , мајки сите се различни но не знаев дека се до толку да двојат деца ова чини а ова нечини фактички на едно е мајка на друго маќеа но тоа е што се може ... Собирам сила а и Господ го молам за сила и здравје да ми дава на мене и мојте две дечиња за да бидам смирена и присебна за да можам да завршувам домашниве обврски тука сега во оваа куќа и да не покажам слабос и болка пред другите и на вас ептен сум ви благодарна што ме дружите и што имам со кого да поделам и добро и лошо
Знаеш што те чеκа сега затоа! Пρвиот пат стρав од непизнато, втоρ паκ од познато, јас тρет пат ме чеκа до пρва и ме фаќа тρема. Ајде со убавода не изρадуваш, лесен поρаѓај да си имаш