Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.718
    Исто, за месец ми падна 11.. пред месец 25 ми беше. И тоа у двете во Биотек проверени. Ама ми рече матичната во трет триместар највеќе влече бебето, да зголемам на храна богата на железо. Ако и за три недели е ниско, ќе ми даде суплементи дополнителни.

2. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    9ти месец некако ми е разбирливо јас сум 14та недела. Ќе проверам на клиника уште еднаш.

3. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    216
    Не, кај германка сум. Кога спомнав патување, веднаш рече знаеш дека јас не прифаќам патување во бременост, но не можам да ти забранам. Баш ме зачуди и мене јас мислев со полни три месеци, веќе во четврти нема да ми направи проблем. Ама колку што мислам она не би ми дозволила патување во било кој месец.

4. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.718
    Ама ја 29та сум. Не сум 9ти. Иначе доста често е пад на железо во бременост. Јас дека и повраќав прв триместар 10 ми беше на почеток и тоа на коњ да ти кажам го сметав пошо буквално ништи не јадев. Од 13та почнав да јадам нешто. И беше доста богата до железо исхраната па некако на 12 го кренав па на 15 и последно 25. И сеа… пак 11. И да не си бремена може за месец да ти падне, не па бремена.

На Izzy_0504 и Bejb15 им се допаѓа ова.
  5. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    771
    Јас со првото ептен се мислев да купам и арно што не купив. Прескапи, а истата white noise пуштав на телефон на youtube и брка работа :)

6. Betty38rkl

Betty38rkl Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    63
    Не знам сигурно дека си на граница на крајот на 3ти месец па затоа не ти дозволува. Мојата е многу опуштена за такви работи и општо за вежбање за возење велосипед доколку е се уредно. Или почекај барем уште еден месец доколку имаш можност да бидеш крај на 4ти па прашај дали тогаш можеш.

7. u_prolazu

u_prolazu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2023
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    144
    Феминки,
    бутик за трудници во Тетово?

8. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    1.320
    Да знам дека може и од тел, истиот ефект но ќе треба тел да ми биде зафатен со тоа, плус ќе троши батерија. Затоа сакам да купам посебно, но на некои места прашував немаше.

9. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    10.268
    Не сум во Германија, баш пишував пред некое време едниот доктор исто беше против да одам на одмор со уредна бременост, под изговор дека трудниците не треба да патуваат. Сите трудници (facepalm) Побарај си второ мислење ако стварно немаш никакви компликации. Да не ти се случил спонтаниот поради тромбофилија па да се секира за тоа?

За авион, појас и турбуленции е смешно, нема да се откачи бебето на најмала турбуленција, а појасите се толку долги, а ти немаш стомак уште како ќе те стега бесмислено е.

Јас се чувствував добро и после 12та недела почнав и да вежбам и ќе одам на одмор со авион, краток лет. Бременоста не е болест.

На Batterfly93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Kakvo e toa aparatce? Moze link?

11. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    1.623
    Види на Aliexpress мислам имаше

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    870
    Кажете јас како да го намалам мене ми е 36.5 железото а хемоглобин 158....Штетно да не е за бебево со толку високо????

13. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Девојки да се нервирам или не веќе и јас незнам.
    Бев сега пак на доктор на приватно, нели ги имам цело време болките и барем да видиме дали има доволно плодова вода бебе и протоците како се.
    Не гледаат и таму вагинално.
    Денес сум 37+6, според мерки бебе одговара 35+6 значи цели две недели е назад.
    Јас имам за една недела закажано царски и сега се мислам нели ќе биде многу мало бебе тогаш.:^)
    Цело време е назад околу 10 дена, сега две недели некако многу ми се виде.
    Тежината е 2.786грама исто мало.
    Ме фаќа страв дека не ни обрнуваат внимание тука и дали бебе ќе биде доволно созреано.
    Наместо да се радувам јас секој ден нова секиранција и мисла имам.

14. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    870
    Другарка моја цело време ја гледаа вагинално што проблем има за да не те видат вагинално??? Таа беше и со скратено грло

15. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Мила тука се такви и мене не ми е јасно.
    Само еднаш ме имаат погледнато вагинално и тоа бидејќи на секој преглед си прашував за цервиксот, па една се согласи и ми го измери.
    Јас пред 2 недели ни се жалев на менструални болки и притисок долу, плус бебе беше со висок пулс тие не сакаа ни на обично ехо да ме погледат.

16. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.718
    На другарка суплементите и ги намалија коа и беше високо, види со матичната.

17. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    6.221
    Не се стресирај околу мерките, при крај не се толку точни и релевантни, главно гледаат протоци, постелка, плодова вода..

Бременоста сама по себе колку и да е уредна носи зголемен ризик од згрутчување на крвта, патувања во долги релации исто така. Тоа се минимум два ризик фактори. Така да во ваква ситуација и ти би се ставила под ризик. Убаво те советувала докторката.

На Martka, JasBee11, Batterfly93 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    1.320
  19. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    240
    Јуху честитки, искочи немирка а,жива и здрава да ве радува па пиши како помина така лесно на пор
    Честитки конечно излезе немирка нели. :l:Жива и здрава да е да ве радува. Пиши како помина лесно. Гушки :hug:

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Karande

Karande Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    173
    Дали во 24+ недела бебето менува почесто позиција, претходниве недели повеќе и поактивно го чувствував, но последниве два дена многу ретко и не толку силно.