I jas sum imal spontan sum patuval vo 20 nedela 6 casa let i so kola fala bogu dobro nisto ne mi se sluci vo 12-13 nedela trebase za turcia ginekolog od mk mi zabrani a tuka vo stranstvo ne mi rece slobodno zosto ne si patuval samo mi zabrani nekoj drzavi da patuvam zaradi virusite i toa bese 14 casa let ne e problem rece ama vo taa drzava ima mnogu virusi i sto se cudev naj vise i vo Francia imase isto zabrana za bremeni zeni Makedonia ne bese togas koga proverese mojata doktorka i mi kaza kaj smeam kaj ne smeam da patuvam ama jas i Francia bev fala bogu dobro sum bebeto dobro ama sred leto me fati virus trebase da ja slusam da ne odam ama taka ni ispadna sto trebase da bideme edna vecer tamu baraj vtoro mislenje i uste patuvam 37 sum planiram denes ili utre germania da odam
Здраво 38+5 сум и пред малце видов на секојдневна исцедок розев, дали е чепот незнам Ме фати паника, термин ме водат на 18ти други на 15ти, дали е рано незнам Болки породилни немам уште Што мислите
Немам искуство, но другарка со термин на 18ти се породи пред некој ден, така да мислам нема правило. Што и да е со лесно и убаво да е
Дами, пијам фемибион2. Видов дека сум имала неискористени премама со рок до 04.2025. Нема никаков проблем да ги допијам премамата нели? Нејќам така да стојат, сакам да ги искористам.
Можеш еден ден од фемибион2 друг премама и ќе ги искористиш Јас цела бременост не пиев витамини за трудници заради јодот во сите турднички што ги има Неможев да најдам без
Зошто толку се стресираш за мерките мила? Те читам веќе некое време. Ехото не е најпрецизна метода, многу членки пишуваат дека различна тежина се родило од мерките. А и да се роди помалечко не е страшно, ќе си надокнади во текот на развојот. Поради висок притисок, другарка го роди 2.200 во 38 недела малиот, и сосема здраво бебе беше, не може да се донајаде и донарасте сега друга имаше компликации, ја роди малата во 34та со 1.700, врапче што се вика. Беше 10 дена во инкубатор и сега е лепотица буцка. Не си прави стресови за тоа, опушти го телото да си работи ко што треба и радувај се што знаеш кога ќе се олесниш за скоро, разлика од нас што чекаме да ни пукне водењак во секое време хајаја
Баш ме чудиш искрено. Јас летав и во прва и во втора бременост. Во прва бременост и со кола патував. Причините на докторката немаат многу смисла. Во авиот каиш носиш на полетување и слетување, во кола може да не ти е пријатно, ама затоа ќе си застанувате почесто. Ако е се уредно оди на второ мислење и види што ќе ти кажат.
Девојки, хелп Бремена сум 19+3 Имам забоболка од вчера а забарот ми е на службен пат Што да се напијам, дали смеам аналгин? Или да ми предложите нешто друго ефикасно?
Ne e rano taman si e od koga ke vlezes vo 9ti mesec mozno e sekoj den da se porodis ne se ragaat site bebinja na termin vo 40 nedela normalno e I vo 38 I 39 nedela da se rodi
Мене матичната ме викна во 31г.н некако многу рано ми е ...не знам дали сама да си презакажам за покасно
За што паника?? 38+6 се породив. Здраво, право, буцко дете. Од 36 та е во ред да се породиш било кога. Таман си не паничи.
Затоа викам секоја различно. Не се секирај океј е и тогаш. Има резултати одма. Тоа до матичната е, секоја си има различен систем.
Како наоѓате позиција за спиење.Претежно спијам на лева страна ама некогаш се будам ме боли увото и ногата,па кесе свртсм на десна страна па кеми текне дека несмее па ке станам и со перници потпрена ке легнам у полуседечка положба и така ке заспија.После кесе разбудам уз спиење сум се спуштила малце подоле,мада никад несум хоризонтални легната скроз на грб.И кесе разбудам пак испаничена.Ке нема спиење до крај
Јас прашав доктор за оваа ми кажа како ти одговара повеќе така само да не е нонстоп на грб, често се будам легната на грб ама најчесто спијам на страна. Заспивам на десна страна па се местам на лева после одење во вц во поодминати месеци кога е стомакот поголем заради проток на крв да се внимава повеќе и повеќе да е спиење на лева страна. Потпирај се со перници, мислам дека си понапред од мене, јас сум 20+5 Како поминуваат неделите потешко е за вртење ама ќе издржиме.