Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.477
    Допаѓања:
    35.109
    Само да знаеш како се тресам како лиљак пред секоја контрола, страшно. Не си сама во тоа, да знаеш. До некаде и нормално е тој страв.

И сѐ ќе биде во ред со бебе, ќе ти го изнасликаат и мама и тато ќе бидат пресреќни :inlove: Ајде па едвај чекам да ни кажеш дали ќе биди принц или принцеза. Јас мислам дека ќе биди мал принц.(fingers):inlove:

Јас имам уште едно ехо во 19 недела па здравје во 21-22 недела ќе правам скрининг. Едвај чекам да си го видам пак и да видам колку е пораснат, душа мајкина:inlove: Ако може да го фати докторката сакам да му видам лиценцето и муцето мало :inlove:

На Marsi* и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.285
    Допаѓања:
    91.982
    И јас мислам дека ќе е машко :$ што и да е живо и здраво само да е ама кога ќе знам други ќе ми се филмовите во глава :tmi: сеа замислувам и машко и женско :wasntme:
    Скринингот ќе ми е на 21+5 одлучив ќе одам на Гак секако имам термин па ќе видам како ќе поминам :)

Се плашам пред контрола, па ќе каже докторот се е во ред и од еуфорија и среќа толку се блокирам што ништо не прашувам и се заборавам:rofl:

На Marsi*, sani99 и QweenSM им се допаѓа ова.
  3. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    216
    Не не ми се случи од тромбофилија, не ни знам што е тоа. Искрено и они не знаат од што дојде до спонтаниот. Едни велат од лекови што пиев за настинка, а нз дека сум бремена. Други велат спојување на некомплетен сперматозоид или јајце клетка, и подобро било што дошло до спонтан. Како и да е ќе побарам мислење и од др гинеколог, па на крај јас ќе одлучам.

4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.743
    Допаѓања:
    182.417
    Ја навивам за момааааа

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Жени бев на преглед, на цтг мирно нема болки, бебе на ехо ок, вагинално не сум отворена, плодова вода добро
    Ама јас си имам сукрвица розево со кафеаво црвено, дали е чепот ништо не рече
    Дали на некоја се случи така?
    @BellaBibi биби дали те фатија болки за пораѓај? Имаше така нешто розево кафеаво пред

6. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Devojcinja izvestaj od sistina vazi za clecane za refundiranje od fzo?

7. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    Не важат од приватни клиники. Ти треба извештај од трансфузиолог или гинеколог од клиника.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    1.320
    Не ги важат, мора да е од ГАК или трансфузиологија.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zejj-3005

zejj-3005 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    28
    Здраво женски, 18та недела сум и пред малку забележав кафеав исцедок 2-3 капки, дали се десило на некоа од вас во овие недели? Секако ке одам на преглед но тек во понеделник ке можам..
    Позз

10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.718
    Јас не би чекала понеделник, не би требало да е нешто ама барем мирна глава да си, тркни си на дежурен.

11. zejj-3005

zejj-3005 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    28
    Да, но не сум во МК,тука нема ни да ме примаат на дежурен, тоа е проблемот.. сепак фала на одговорот..

12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.718
    Секаде ќе те примат, само што ќе платиш многу. Обично кафен исцедок не е страшно. Чим се вратиш одма на лекар.

13. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Леле жени толку имам јаки болки долу накај бешиката не се породилни често со грб и стомак туку вагинално на крај толку ќе ме здоболи целата во тие секунди се потам, дали дека денеска ме прегледа со рака мислам до папокот стигна ама не сум отворена 38+6 сум со овој нов ден по 00 часот
    Во чаир е полно, рече ако фатат болки право на гак

14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.401
    Допаѓања:
    23.092
    За протоци влијаат други фактори. Таман работа од разни позиции на спиење, да се прави проблем на протоците. Ене ја мојана буцка неполна 38 ма се роди, најбуцка од сите. Да беше до термин , над 4 кг ќе беше.

На Viktorijaaa5, nikja и beachedd им се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.401
    Допаѓања:
    23.092
    Мене ми почнаа така. Ме тераше на мочање прво многу, па почнаа болки мали, ама ги издржував.
    Да те утешам и Гак е преееееполн. Родилки лежат по други катови од што нема место. Вчера вечерта бевме 58, а денес уште колку се породија….
    Види колку можеш да издржиш, ако не отиди нека те видат.

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.401
    Допаѓања:
    23.092
    Мене почна розе-крваво кога ме примија со 4 ри прста отворена.

17. Kate.m23

Kate.m23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    52
    Bremena sum 23+5 dena ,niska postelka bebe 21mm cerviks vo ist den ednas izmeren 26mm pa na klinika 30mm.
    Pri merenje na krvni sadovi odnosno kako sto mi kazaa nekoja arterija sto ja hranela matkata imalo nekoe otstapuvanje valja od protokot neznam tocno ne razbiram mn.
    Ova mi bese kazano na vtor skrining i nisto ne mi prepisaa terapija samo povekje miruvanje.

Po nekoj den zakazav kaj maticnata i istoto mi go kaza deka imalo nekoe otstapuvanje i sea i ona ne mi objasni samo deka vo momentot deka ne e mnogu strasno ama strogo miruvanje i poveke lezenje i me prati na klinika istiot den oni d ame videle.
    Na klinika isto toa vidoa pa me upatija da napravam celosna lanoratorija hemostaza ddmeri krva slika brisevi ..
    pa so rezultati da se vratam pak..

ima li nekoja slicno iskustvo da mi objasni ako znae povekje kako e toa otstapuvanje ginekolozive NOTCH si go vikaat ..
    povekej da lezam da sum vo lezecka polozba i osven utrogestan i magnezium nisto dr ne mi dadoa

18. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Еве последната болка доле беше кога го пишав последното мислење, сега пак толкава бол се потам цела па попушта, можеби од вагиналното, а грб онака не мноооогу туку секунда или воопшто
    Дали заради проверка вагинално незнам
    Ама воопшто не бев отворена, и цтг никакви контракции
    Како си ти, бебенцето?
    Ве пуштија дома?

19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.401
    Допаѓања:
    23.092
    И јас сабајлето едвај два прста бев и после полноќ почна процес.
    Добри сме. Денес си дојдовме домче.

На Monas95, Izzy_0504 и nancyyy им се допаѓа ова.
  20. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    848
    Допаѓања:
    1.188
    Od kaj znaes deka ne se porodilni, taka ti rekoa? Site zeni koga ragaat ne gi boli kicma I stomak nekoi samo dole, a nekoi nisto pa se otvaraat 10cm...