Здраво мешиња посто ми е од синоќа, денеска немам болки ама дали ви сее случувало така? јас сум 21 ва недела.( од утре 22 ра ) Денеска така под папокот подоле скроз имам некоја болка (ме фаќа, пушта , не е нон стоп да ме боли )прв пат ми се случува. Бебка ја осеќам да мрде ама паника ногу... имале ли сте таква болка?
Добро утроо мамички! Затоа што ми е прва бременост и се ми е чудно, паа ме интересира, некако како стомакот наутро да ми го нема толку многу, а вечерно време да е поизразен. Дали е нормално?
Да скроз е нормално и многу жени го приметуваат исто. Има и доста видеа на TikTok и Инста што се сликаат и прават споредба на мешето сабајле v.s навечер . Ова најчесто се случува бидејќи абдоминалните мускули кои го држат мешето цврсто се олабавуваат и релаксираат во текот на денот, дозволувајќи му на мешкото да излезе и да изгледа поголемо. Дур спиеме овие мускули се оправаат и затегаат и затоа се посилни од сабајле. Освен ова, секако во текот на денот како внесуваме храна и течности, може да имаме подуеност, гасови, заддршка на течности и се тоа си допринесува да се зголемува мешко.
Здраво мешиња посто ми е од синоќа, денеска немам болки ама дали ви сее случувало така? јас сум 21 ва недела.( од утре 22 ра ) Денеска така под папокот подоле скроз имам некоја болка (ме фаќа, пушта , не е нон стоп да ме боли )прв пат ми се случува. Бебка ја осеќам да мрде ама паника ногу... имале ли сте таква болка?
Здраво, 22 недела сум и неколку дена ми се случува наеднаш да почуствував како мокро на гаќи, кога одам во вц, гледам како бел исцедок и плус како малку мокро. Нема никаков мирис. Оваа ми се случи 3 пати оваа недела по еднаш на ден, најчесто наутро. Дали ви се случило вака, дали е нормално?
Jas zemav samo edno plasticno i uste ne mi e otvoreno zemi edno kolku da imas,ako treba ke se dokupi otposle
Стаклено е секогаш подобар избор од пластично, во смисла на квалитет. На почеток бебето секако не може да го држи само шишето без разлика дали е пластично или стаклено некој друг ќе треба да му го придржува. Понатака кога веќе има фат и може да држи шише од практични причини се зема пластично кое се менува често. Секако не е ништо страшно ако користиш и само пластични. Јас доев ексклузивно по 6 месеци, па не користев никакви шишиња.
Јас 23+ и од пред некоја недела почнав промени да забележувам, па дури и брис направив за проверка (уште немам рез.) не ставам утрогестан веќе, а имам по нешто бело покрај мокрите гаќи што не се исушија од прв ден бременост Кај мене има огромнаа разлика во голиманата на стомал и шетањето наутро ми е полесно, попладне немам сила, ме тргне стомакот, се нешто ме боли
Може ли да пуштите список што купивте за новороденче одкозметика и од гардероба,даме потсетите сум заборавила пред 6 год купував
Шпихозни, боди по кратки и долги ракави, долни пижамчиња, тетра пелени, чорапчиња и капи, лигавчиња, тенко и подебело ќебенце, вреќичка за спиење, скафандер и подебели плетени шпихозни, купка, крема за пеленска регија, млеко за тело. Дополнително сет за нокти, чешелче, термометар за вода, аспиратор за нос, стапчиња за чистење уши за бебиња, подлога што ме пропушта за пресоблекување, термафорче против грчеви, цуцли лажливки, шише и цуцла, перница за доење, пелени, детергент и омекнувач за бебиња, бањарка, постелнина, влажни марамчиња.
Девојки како се справувате со нервоза во бременост. Јас вчера имам една стресна ситуација која ме извади од такт, буквално се тресев на момент и ми се слоши. Ноќеска имав болки во желудникот не можев да спијам, се препотував, не можев ниту да јадам цел ден, а денес имам болки во стомак, јајници. Инаку сум 10 недела бремена па ме плаши дали може овој стрес и нервоза да влијае на плодот, односно да не биде како што треба. Не сакам да му наштетам на бебенцето поради будали.
Еее убаво си кажа, будали. За будали ќе се нервираш? Се што ти ствара негативност, стрес и нервоза, тргни на страна.