фала срцка и јас се надевам на полесно овој пат. ти и за трет пат пак ли имаш страв кога е твојот термин
Бубале, здравје Боже, бебушов мој ко ќе се роди ќе се вика како синчето твое. Од стално си го сакаме името со мм.
Во оваа бременост ставав само 1 пакетче Утрогестан и од минато искуство си купив медицински наравици и секоја вечер пред да ги ставам утрогестанот прво ставав нараквица,ставав утрогестан и нараквицата в канта(никоггаш не искористив една нараквица 2 пати).Мене ми беше малку шубе да не фатам некоја инфекција....
Κун божиќ, нова година, пρазничен теρмин па и тρето поρано плус со цаρсκи сум два пати и тρет пат таκа позната пρоцедуρа ама паκ се плашам по малκу. А за синчето тρебаше дρуго име да носи но κога отидов да заκажам цаρсκи доκтоρκата ми ρече биρај дата од таа до таа, јас ρеκов κој ден сте вие тогаш, таа ρече 15, а на тој ден κаκо дете пρеживеав тешκа сообρажајκа и стално го бележевме денот па ова κаκо знаκ ми дојде и едноставно си го виκаме стефан
Мешиња и јас стандард цела ноќ не заспав.Што од болки во левиот јајник,што малецково ме шутираше во ребра цела ноќ,што од реума во нозете...а за топлото да не зборам,вода течеше од мене. А баш си реков на базен се разладив малку поубаво ќе спијам ама нема шанси. Синоќа барем прошетавме со мм се навечерав убаво.А сабајлево сум го сонувала сум му викала односи да имаме хахаха.Веќе заборавивме на тоа па почнав да сонувам Pcelka 94 биди јака,не попуштај пред никој,ти си веќе мајка која треба за своите деца како лавица да се бори.Барали се и секој чим е мт покрај тебе и почни нов живот кај што ќе сте сами.Во слична ситуација и јас бев како твојата само што кај мене мајка ми за жал е почината што е најболно за мене.Кривецот во мојот случај беше татко ми,но за тоа си доби пријави на соодветни места али џабе,па бевме приморани пак да се вратиме кај свекрва ми.Со толкав стомак и јас со нервози сум ама имам надеж за подобра иднина.Па направивме свадба и некои минимални пари што ги собравме се заинатив и решив да си почнеме да градиме куќа,па полека ќе имам свој кров над глава.Планот прво беше за под кирија да си идеме ама мм зима 10000 само,јас не работам ама ќе се снаоѓавме.Па кога разбраа ни предлложија привремено тука да останеме и полека да градиме.Така и се решивме.Еве деновиве ќе почнеме,уште сме кај свекрва ми,сега за сега мирно е се али овде ништо не се знае.Со Господ напред ќе биде се полека.Убаво те разбирам и покажи малку решителност,главата горе и никој не фермај,тој што ти помага цени го,а за оние другите се знае.
@Pcelka94 duso ova tvojov nre e trnliv Pat ko so srci da e poslan treba da napisis kniga za tvojot zivot I nepravdata vo nego od pocetok do kraj ke e naj prodavan Roman beter si duso od turskive serii .samo bidi hrabra I izdrzi posle bura ide sonce
Jas veke pocnav da se nerviram,sekoj den se nekoi novi bolki se javuvaatvcera malku i denes pak imam nekoi bolki vo desniot jajnim (kako da me sece so noz) i po tel.se slusnav so doktorkata(koja nekako ne se zamara ic) i prasav ,deka neli nemoze apcinja pa dali moze da pijam caj od nane -a ona mi rece mize nane i brusnica ... deka nekade citav site caevi nemozat da gi pijat trudnici pa ovie 2 mozam ?! Ste piele vakvi caevi na pocetok na bremenost ??
Duso isto i mene taka me secese kako so noz i jas mu kazuvav na doktorot vika nisto toa e normalno ke pomine i stvarno pomina a mi traese nekolku nedeli sekoj den ...
Не чај од нане ниту магданос.Предизвикуваат контракции на матката. Тоа што имаш различни болки е нормално.Сите ги имаат.Како ке расте бебето ке притиска повеке,ке гази на некој нерв и ете ти болка
@joy1 @podravka znaci ne sum edinstvena dobro togas najdobro bi bilo da ne pijam nisto ili ponekogas ovosen caj po potreba.a ovie doktorive neznam so pravat-sega mi rece moze caj od nane,snaa mi sega mi kazuva i ona koga bese trudna piela samo caj od nane za grcevite vo stomak(po preporaka na doktor) ....da neznaes sto da pravis....
Ke pocekam,pa ako ne pomine moze ke probam i brusnica ! sto ubavo uste malky ke si se guskas si bebusot
Јас имам неκое чувство деκа нема до κρај да го доносам бебето, незнам зошто таκа осеќам Здρавје ќе видиме.... Инаκу најубаво овошни чаеви да пиете со нив нема утκа
Ako imate bolki so jajnici ili so mokrenje preporacano e da se napiete edna solja caj od nane.Jas pretezno piam kamilica,sipka,ovosni caevi poretko.Treba da se izbegnuvaat caevi od kanterion,ajducka trava,hibiskus,zalfija,pogotovo zeleniot i crniot caj.A neknja sakav da zemam krema protiv celulit,dobro e sto prethodno se konsultirav so doktorkata i mi reci deka e dosta stetna za i bremeni zeni i onie koi dojat ne treba da ja koristat.
Абе мене цел ден некако и кичма ме сецка ме боли и доле ме сече некако,ме фаќа малку паника ама ај може лажни контракции да се.Сега погледнав саат да запамтам кога беше последнава болка,да видам во наредниве два саати како ќе се одвива се.Ако не правец на државна.Ама рано му е нека не се занесува ме плаши малку.32 недела сум нека чека...
Тој период беше најлош за мене. Половина ужасно ме болеше, посебно доле кај опавчето, уствари се ме болеше. А во однос на болките се вадев од памет бидејќи секогаш беше како сечење со нож баш доле во вагиналниот дел. Бев навикната на грчеви, класична болка...но ова беше баш сечење како со нож па уште и доле. Девети месец на пример немав ниту болка, ниту грч ама баш ништо. до последен ден со саати пешачев со надеж да добијам болки. Набјудувај и следи состојба но без страв, мислам дека е нормално.
Moram da kazam za cajot od nane, deka nikako ne e preporacliv vo bremenosta, na tv.slusav nutrucionisy kazuvase deka naneto i cimet predizvikuvaat spontan, jas koga bev bremena ne piev, a inaku obozavam caj od nane, ama pusti strav...