По моја желба ...дека има 99% точност А од лекар е ако има индикација на скринингот или на приската оти приската ти е 70% точна. Ако имаш некој член во фамилијата со некакво пореметување ако си над 35 години
По моја желба, за поголема сигурност. Знам дека повеќе ги препорачуваат за трудници над 35год и ако има индикација, еве јас сум 26год и немав никаква индикација па сепак го направив тестот. Скап е да, ама мирот нема цена.
Каде сакаш таму, имаш опции еден куп. Сите се безбедни и функционираат на ист начин, ти земаат само крв од вена и толку. За цена зависи како ќе го начекаш, јас платив 620евра, ама знам дека горе-доле сите се движат со оваа цена.
Сите се исто отприлика, околу 600 евра. Јас го правев Нифти про, но можеш и било кој сите се прецизни, разликата е само да видиш кој покрива повеќе испитувања. Прават и во Биотек, Авицена, доста ги има сега.
Не е губре, како раничка,ми рекоа некои да не фаќам таму дека нели бебко се рани од папок. Страв ми е да не има нешто
Колку се чести и дали се опасни стврднувањата? Ми почнаа негде од 23та недела, не ми се ич болни само осеќам како стврднување на стомакот и ми поминува за 10тина секунди. Некој ден немам, некој ден имам по неколку пати дневно. Влијаат ли лошо на нешто? Утре сум на преглед ќе си прашам ама да прашам и тука
Se pocesti ke stanuvaat i ne se voopsto opasni. Toa se lazni kontrakcii t.e. vezbi na matkata za vistinskite kontrakcii za poragaj. Mozes da procitas poveke na internet za Braxton Hicks i ke ti stane pojasnicko.
Од каде порачувате труднички хеланки, панталoни? Да не се по 2000 денари, претеризам веќе за едни хеланки...
Како што поминуваат неделите се повеќе се поистоветувам со оваа слика, а сигурна сум дека е така кај сите вас. Па после обавезно ми доаѓа некој страв дека не треба да се радувам предвреме… абе Бог да чува! Едвај чекам да си го гушкам малото. Само се да биде во ред кај сите до самиот крај.
Мамички здраво ,од утрово на секои 5 минути одам во вц (по мокрење) и цело време сум како подмочана како проѕирна течност ,дали би можело да биде плодова вода 36+5 сум?
Истата сум дека стари велеле не се радувај многу и кога и да се израдувам или нешто замислам одма на тоа помислувам
Verojatno bebeto se svrtilo so glavceto na dole i ti pravi pritisok na besikata. Kako bese svrteno do sega? Mislam deka ako e plodova voda ke osetis nesto drugo
И јас бев со истиот став да не се радувам пред време, па и дека спонтан имав па можеш да замислиш стравот колкав ми беше. Ама ете одлучив веќе да немам страв и дека со Божја помош ќе имаме и ние здраво и право чедо. Си се радувам секој ден за бебето, го чекам со нетрпение, си купувам алиштенца цело време од мерак. Има еден куп примери, трудници со триста проблеми па на крај си го дочекале живо и здраво бебето. Да гледаме да сме позитивни, само така ќе бидеме среќни и нема да му правеме непотребен стрес на телото и на бебето.
Бебо се рани од плацентата, не од твојот папок. Не се секирај. Нека те види матичната, можеби може да се исчисти со нешто.
Не се опасни ама и сами ќе ти речат а и ако не ти речат ти побарај си да ти мерат цервикс..кај мене малку го скратија во 24та недела,си земав терапија токорелакс форте,магнезиум 2*400 и утрогестан па си остана грлото на иста должина еве веќе 36+...