Добро утро, еве сум уште не повратив ама се разбудив со оган во устава… значи не ми помага ништо… јадев јабука… пиев млеко… што не пробав… мислам оган ќе фрлам… ужас ми е…
Ај ја пак да прашам, значи од саботата немам ставено утрогестан… доле буквално ко помочана… дали и вие што не ставате утрогестан исто ви е? Од вчера почнав да ставам од тие што ми ги дадоа на гак, поголеми се и имам исто ко помочана исцедок, ама сметам дека е од нив. Али пак ме фаќа паника… и дали е нормално да те пече малку на почеток коа ќе ја ставиш вагиналетата? Ме изгоре мислам доле едно 5 минути и после се смири. Како мини сапунче се вагиналетиве.
И јас истиот исцедок и печењето ги имам од вагиналетата мислам како што се топи и истекува надвор така печи малку. Не е пријатно и знај да направи паника, цело време си воден.
Да прашам некој што поминал низ истото. Пред два дена имав малку крв само на бришење и одма заминав на преглед на приватно, таму ехо бебе во ред, според неделите, срце, протоци и сл. После докторот вагинално ми измери цервикс 3.87 и потврди дека е затворен. Но јас не сум јас ако не се окупирам со нешто. При прегледот на цервикс на монитор се гледаше и плодовата вода, док рече е во ред но јас како да забележав white flakes како си шетаат. Во тој момент не прашав ништо оти ми беше олеснување што се е во ред и сега мислам на тоа. Ако е слаџ си велам дека секако ќе ми спомна нешто за терапија и следење. Веќе сум 25+5 недела.
Пред спијање ставам прогестерон, прекин имав една недела и пак ми го вратија имав малку крв на бришење, а на утро ставам лактогин за микрофлора балансирање нешто. Цел ден сум како подмочана и малку знае да печи на отворот.
Devojki zdravo. 17+6 sum. Veke 3 dena imam bolki desno od papokot i mi e mnogu tvrdo mestoto. Na pladne ke odam na kontrola. Imala li nekoja od vas nesto slicno?
Не се секирај сите имаат такви, матката е тоа, нема шанси да не ти кажат ако имаш слаџ. Опушти се, чим рекле се е супер. Абе да не си женско…
И јас имав така, бебка е тоа, таму си се упикала. Па се оптегнува кожата и те боли. Малку поинаква е кожата кај папокот, чекај да почне да те клоца па ќе видиш како боли таму
Prva bremenost mi e i navistina neznam nisto,ne sum panicar no bolkata ne se trpi. Koga go oseti ubavo da kolcka? Jas go osekjam uste od 16 nedela
Аа рано е, убаво ударче таму после 22 ра осетив. Сеа веќе 30та најако е доле коа ќе те мавне мислиш и дунда и бешика се ќе ти се откачи некогаш и од спиење ме буди доле кое ќе ме рокне Иначе и јас од 16та ја осеќам.
Те разбирам не можев ни да доручкувам од надразнет желудник. @BellaBibi жал ми е, важно заврши работа, уживајте сега едвај чекам и јас. Вака се тешам дека има и други со повраќање затоа што сите околу мене се со супер бременост без мака и си викам што е проблемот со мене.
Ич не ги слушај, секоја жена за себе. И ја така кого и да прашам, аа не знам мене не ми беше така ќе ми речат.. аман викам бе сите ли сјајно ви беше. И реков ич не прашувам веќе.