Па да, мило ми е што се ок стварно, не сакам да се споредувам. Ама вака криво ми е што не можам ни да излезам да прошетам барем еден ден а да не се напијам апче за киселини, бар малку да уживав…
Немаа ја му викам на маж ми, ова бебе маста ми ја извади и на крај на тебе ќе личи и по тебе лепенка ќе е второ викам ти ќе раѓаш.
Девојки, на преглед денес ми кажаа калцификати во постелка од втор степен, накај трет. Ве молам за мислење / искуство
Која недела беше? Мене уште пред месец ми рекоа 2 степен,потоа кај др доктор прв степен кој знае дали гледаат добро или секој различно,битно не си стварај тензија мислам дека беше тимови крај
Јас сум 36 + 5 денес со карлично бебе ти си некоја недела пред мене. Ти кажаа можни несакани ефекти од калцификатите?
Постелката е веќе созреана и спремна за бебе да искочи. Таман уште два дена и си 37 ма, немаш гајле. Со лесно нека ти е.
Женски давајте лек што ви помогнал за болки во половината. Ферона и магнезиум сум пиена од сабајле, незнам што друго. Денеска се предосадни.
Ништо Само магнезиум пијам, гледам да се размрдувам повеќе пати преку ден, бидејќи ако заседнам или залегнам подолго време, после ми се плаче. И левата нога ми се кочи надоле. И појас си купив за трудници од медикус. Кога лежам е со перница измеѓу нозе, за да не и правам терет на половината. Најстрашно ми е кога возам, и ќе ме фати.
Да јас сум една недела пред тебе ама ништо не рекоа како најнормално нели,можеш на др. е мислење да идеш, мада штом е карлично сигурно порано ќе ти закажат царски нели?!
Супер е, си ја знае работата. Мене ме породи природно за 15минути. Јас сум задоволна. Ја препорачувам.
Cestitki @BellaBibi @Marsi* @gwenst!!! Neka rastat zivi i zdravi! Da spodelam deka se porodiv i jas! Si donesov na svet mala zlatna lepoticka na site im posakuvam ubava i lesna bremenost i uste polesno poroduvanje
Честитки мајка жив и здрав голем да расте уживајте сега @QweenSM штом си се напила тоа од сабалје тоа е тоа, одмарај, лежи или најди положба седната со перници како потпора да ти е удобно. И мене ми се случува на моменти да имам јаки болки во половина последно пред некоја вечер абе не можев да заспијам дури
Јас го користев овој, нема број затоа што се подесува според твоите потреби, затоа е и практичен. https://medicushelp.mk/p/15/pojas-za-spushten-stomak-160 А еве и овде на нивната страна имаат уште видови: https://medicushelp.mk/c/28/ortopedija/pojasi-za-stomak-i-kila