Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Јас сум плавуша од раџање хехе и активно се фарбам плус 10години ;)

На <3 pleza4e <3 и kristina.k им се допаѓа ова.
  2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Добро е. Крварење веке нема, бебуш е супер и ни го покажа газето. Вечер ке спијам раат и така малку заврна се освежи.

На Bebulleee, slobodka, mdenkov и 13 други им се допаѓа ова.
  3. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Jas cela bremenost si ja pominav piejki caj od nane i toa na pocetokot bukvalno sekoj den jas cajce, a mm kafence :D Prv pat slusam deka sozdavale kontrakcii na matka...Bar kaj mene nemalo nikakvi negativni reakcii

На MilaP, Eli23 и flower30 им се допаѓа ова.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Кај сте бе момичкииии :P Јас не пишав денес ништо оти немав ништо паметно што да кажам :$ Ама секако дека ве читам цел ден,каде без вас пријателици мои :inlove:
    Инакууу @Pcelka94 јас искрено би те советувала да фанеш џаде и од двете куќи и да си земете за 50тина евра кирија и ќе имаш СВОЈ дом иако ќе си под кирија,сепак тоа ќе биде само твој дом.. И ние сме во процедура на барање стан и верувај многу сум среќна поради тоа,искрено почна уште од сега да не ми се допаѓа животот со свекор и свекрва а тек па ако живееме заедно со години :^) Така да ти стискам палци да успеете во тоа да тргнете од некаде за почеток,па понатаму полека полека ќе се средувате. Стискајте ми и вие мене палци да успеам :) :muscle:
    Ве поздравувам и гушкам сите,немам од што да се пожалам (за некакви болки зборувам) освен главоболче едно многу незгодно,мислам главата ќе ми падне ми тежи ама ќе нанам сега и ќе поминее се надевам.. (fingers)
    Добра ви ноќ малку порано од мене,а ако неможам да заспијам ќе ве дружам за дежурање |-) :inlove:
    Бацки миличкиии :* :*

На Eli23, <3 pleza4e <3, Pcelka94 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Trudnicki eve sum i jas, posvezicko otkako zavrna ama doma pak e pekol....toa e sto e, kje izdrzime.
    Inaku da si kazam jas slucajno doznav za edna prijatelka koja pred 1 gos.rodi treto detence i sega doznav deka se rodilo so srceva maana, praveno e operacija za srekja uspesna i treba uste ednas nataka da se pravi. Fala mu na boga detenceto si e dobro.
    No povekje me zagrizi toa sto zenata odela istovremeno na dve mesta na pregledi i nikoj ne i kazal, t.e. nikoj da ne vide deka deteto ima srceva maana i duri na poragajot videl doktorot sto ja poragjal.
    Ufff kolku mi padna tesko i samo si mislam, da odis redovno na pregledi i da ti kazuvaat se e vo red i na kraj da ispadne nekoe neubavo nesto... :( Samo na toa mislam od preska i si velam Gospod e golem i neka ne cuva site, kako treba da bide kje bide, ne znam sto da kazam....:worried:

На juli rak му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Јас секогаш си ги имам тие грди чувства и лоши мисли во главата ама на крај добро испаѓа дека вербата во Бога е поголема ;) немој само да дозволиш мислите да те надвладеат од искуство ти кажувам зашто сум бетер од тебе ;)

Инаку јас сум добро само малку ме боли опашката и колковите но ништо не е несакам се на лошо да мислам , се прошетав денес малку со мм и со синчето и оп од плата не остана ништо а само најопходните работи за хигиена ги купивме а како баксуз и акомулаторот од колата цркна :) со на мм платата не можеме ни 50евра кирија да си дозволиме од што баксузот не не пушта :)

Последна измена: 1 август 2015
    На Bebulleee, mdenkov и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  7. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Незнам дали да ги наρечам гρди чувства ама ете таκа осеќам, не од сега туκу од стаρт на бρеменоста, незнам зошто :) можеби ќе му се бρза на малиот хахха
    Има уште малκу вρеме ќе видиме :)

Ти не му се сеκиρај κаκо одат таκа κе дојдат паρите :) со теκ на вρеме и со тρуд се ќе се сρеди само да си имате вие љубов и ρазбиρање ви е најбитно, зошто во тие тешκи моменти тоа ве дρжи јаκи заедно и сеκоја маκа се пρебρодува.
    Уште κолκу ќе одат паρите сρцκа ехееее тоа ти е маρфиев заκон :)
    Ние таман ќе собеρеме паρи за одмоρ на сρед пат ни отκажува бош пумпа...ни одмоρ- ни бутуρ, паρите сите за шлеп служба 200 евρа и за нова бош пумпа 500 евρа :) па оди планиρај да те видам хахахах после ќе јадеш гρав цел месец пошто тρошоκот за 4-5 дена одмоρ низ нос ти излегол хахаха тоа ти е животот е κучκа :) ама ние не тρеба да се отκажуваме :) :muscle:

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мешиња, ги спремивте ли торбите? Мене ме фаќа некоја паника, некоја нерасположеност без везе.
    Немам ништо купено освен 2 цуцли, па си викам после треба се на брзање. И така ми идат некои филмови ко @<3 pleza4e <3 дека ќе си отидам порано на пораѓај без ништо спремно и купено. (waiting)

Друго, од кога е нормално да се очекува дека е можно да добијам породилни болки? Кога ќе влезам у 9 месец или...? Прашањево ми е можда безвезе, ама како што реков, милион мисли ми се мотаат во главата
    :rofl: Ми се чини дека секој во куќава си ја тера својата работа, само јас се спремам за бебево хахха. Не планирам ја у 9ти да перам и пеглам. Ниту па некого ќе прашам шо да правам. :?:
    Ах пусти хормони, некои денови еве вака се напнувам.

На tweety26, mama89 и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ете точно така баш и ние сме си такви баксузи него кај нас е тоа таман плата си зел и си ја потрошил оп кожата нешто и фали или ајде по доктори па ајде не избркале па што уште не тогаш во тие моменти му иде на човек да вришти ли да вришти ама отпосле ни е смешно и сами на себе се смееме но што е тоа е само здравје а пари се печалат :)

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Јас имам доста ρаботи κупено ама не се, сеуште има ситници штл ми фалат, дуρи не ми се ни шета по жештинава по пρодавници, сρеќа што почнав ρано да κупувам па веќе имам пола ρаботи κупено...останува да доκупам што тρеба, да испеρам испеглам и да си бидам спρемна :)
    А за болκи, сеκоја жена ρазлично, пρијателκава моја пρед два месеци се поρоди ни б од болκа немаше ни со пρвото ни со втоρото :) на цтг поκажувало стρашни κонтρаκции а таа ништо :) таκа да што и да ти κажат неможеш да знаеш со сигуρност што те чеκа тебе :) ни мене :) здρавје ќе видиме, само тρеба да ρазлиκуваш лажни од вистинсκите κонтρаκции :)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Добро утро мешиња, нов ден, нов месец, дај боже нека ни се полни форумчево со нови мешиња и нека се селат од тука мамички со новороденчиња:) Прекрасен месец, кај нас имаме 3 родендени месецов, ќе уживам во правење торти. Ви посакуцам на сите прекрасен месец исполнет само со позитивни мисли, луѓе, случки, за тие кои чекаат тестови...

На juli rak, tweety26, monik55 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    CELINE DION "MIRACLE":

На tweety26, blessed2, <3 pleza4e <3 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Dobro utro zenicki. Kako ste? Se naspavte li vecerva? Jas ne i pokraj toa sto zaladi doma bese pekol umrev od zesko. Tuku imam golem problem so glavobolkite, pocnaa da stanuvaat sekojdnevni. Mi pomaga paracetamol, ama ne znam kolku e steten i kolku cesto moze da se pie?

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Немаш гајле со парацетамолот. Доктор ми кажа дозволено е до 8г дневно за да нема никаков контраефект на плодот, ако рачунаш тоа се 16 таблети кој никој неможе ни да ги испие :)

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Доброо утроо бубале и сите мешиња имајте убав викенд,убав месец,година ,убаав живот :* ии мноогу сум среќна кога читам вакви убави и позитивни постови браво срцка :* и што убавооо 3 родендени да сте вечниии :* :* :*

На monik55, ♡BuBaLe♡, blessed2 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Decki trudnicite se oslobodeni od rabota do 4 avgust toa znaci deka i 4-ti vtornik sme oslobodeni ili?

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    za zal samo sto procitav deka merkite se ukinati od deneska, jas pa koj baksuz sum, ovie dve nedeli mi se poklopija so odmorot.

18. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Девојчиња, како сте? Редовно ве читам, ретко пишувам, но уживам кога гледам дека темата се полни со нови мами ту би.

Влегов во 36 недела, вчера прво ЦТГ, интересно беше скрос и не беше страшно, напротив. Малку ме паничат со намалена плодова вода, па ќе ја следиме неделава баш одблиску. Впрочем цела бременост сум на оптимален минимум, па некако после 6 месец престанав да си плачам после прегледи кога ќе ми кажеа малце има ;) Реално, мислам дека не може многу да направиме за да се зголеми количниата, примам клексан, јадам желатин, одмарам, пијам вода - исто е... Битно е дека расте бебе, околу 2700 е по мерки.
    Инаку бременоста по тримесечја може да ја поделам на:
    1- 3: Хормонален убица
    4-6 - Паника, страв, очекувања
    7-9 Претање на бебе, смирување на емоции, подготовка за гушкање.

Болки имам, ама подносливи се. Навечер кога се вртам боли долен дел од карлица, а и вртењето е своевидна уметност. Исто така, мислам дека имам и лажни контракции особено ако претерам со движење па мора да приседнам.

А да, да се пофалам, дека многу сум горда што за целиот овој периодод 9 месеци се поправив 5 кила. И докторка е горда со мене.

Извинете за оогромен пост, кога ме нема ме нема, ама кога ќе се распишам ве тролам :)))

Имајте убав ден и уживајте во љубов продолжениов викенд!

Хагс!

На okcenzi, tweety26, do-re-mi и 12 други им се допаѓа ова.
  19. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    I jas si imav kontinuirano glavobolki edno 2 nedeli,i nisto ne piev -izdrzav,imam tolku mnogu pogolemi bolki pretrpeno,za da ostanam bremena,sega nisto ne ni pijam -si go odvlekuvam vnimanieto na nesto drugo i ne mislam deka me boli glavata :D

20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobro utro i od mene mamiii, jas eve da se pozhalam.. sinokja nemozhev da ja izdrzham glavobolkata se povekje se zgolemuvashe stanav od krevet i se napiv analgin (edinstveno apche shto mi deluva za glavobolka) .. Sega se razbudiv so strav, prvo deka mozhebi apcheto e shtetno za bebush?? I vtoro deka imav losh son kako mm me izneveruva so nekoja chavka dodeka ja sum trudna doma :@ Tolku vistinski go dozhiveav sonov duri go prashuvav dali sonuvav (facepalm) me izgushkaa,mi vika ah be budalche moeee :lol: i taka.
    Vie dobrichki li ste? Ajde ragjajte poleka poleka zdravi bebushii pa da gi gledam vo moda za klinci i klincezii :inlove:
    @mama89 kaj si ma cucoo? Slabo ne druzhish (n) :D Te gushkam :hug: ustvari site ve gushkammm da mi olesni i pomine neraspolozhenietoo :hug: :hug:

На tweety26, ♡BuBaLe♡, mama89 и 4 други им се допаѓа ова.