Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    306
    Честитки за сите нови мамички,да ви се здрави и живи бебушки,а на вас побрзо опоравување

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  2. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    1.923
    То направи беше ли на преглед?
    Те помислив?

3. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    1.016
    Bev i ne mozam da vi opisam kolku loso pomianav izlegov od tuka placejki. Cekav od 10 do 2 ako toa znaev deka ke bidit taka. Vleguva vnatre Librinova zboruvat na tel i mi prajt so raka aj presobleci se, legnav i mu vika ama ja ne sum za priska jas ima cetomegalovirus ima slag vo cerviks, ic ne mi vrakat nisto! Merit bebeto a meguvreme zboruvat so druga doktorka sto sedese tuka za tursi, cekam cekam da mi zbornit nesto i mj vika aj te molam kazi mi dali e vo red? Pa sto zna tolku kolku sto moza da vida vo red e ama ne moza nisto da ti garantira, znam vika togas kako da prajme da sme sigurni deka e imat bebeto ako ne dajt gospod da e imat barem porano da abortira! Vika da prajme amniosinteza, ko pocna zeno so ovoj cerviks tebe so slag kako da ti pra toa ti prvo imas skrateno grlo sakas da mislime na virusot, abe mi vika razberi me deka prvo mi e bitno dali ima zdravo bebe vo mene pa posle da misla za cerviks, ja toa ne znam! I tri pati e pisano vo izvestajot “ ne se gledat majorni anomali na plodot i so ovoj pregled ne mozat da se konstatirat dali bebeto e vo red ili ne”… vikat IGM e deka si imala prethodno virus IGG e deka sega e imas ( a toa e sprotivno), ostajv toa vika ima i trombofilia me prasuvat a kakva pa vika eve tuka mi e rezultatot vo papkata i mi se razvika zeno jas ne moza da ti cita rezultati tebe 10 zeni cekat nadvor sakam do 3 da zavrsam!!! Napij se 6 dena sumamed da ti se cistit slagot mi dade plus vaginaleti za cerviksot i cao Prijatno! Znaci jas ne doznav nisto ni za bebe ni za virusot na kraj

4. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    544
    :?::?:
    Ако си во можност оди си приватно кај некој добар доктор

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Karande

Karande Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    174
    Јас користам лактогин но за вагинална употреба.

6. Nipi

Nipi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    64
    Jas mislam da si pobaras uste edno mislenje. Mnogu li ti e skraten cerviksot?

7. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    1.016
    28 mm mi bese deneska ama imam i golem slag, od vcera pocnav so sumamed i pancef naednas. Sega ne znam ni dali da stavam serklaz ili ne posto ne znam kako e bebto ovoj virus e mnogu rizicen vo bremenost i ako e prenesen vo plodot moze da imat mnogu losi poslednici ( da e gluva ili da imat nesto vo mozok , ili pak da imat problemi so vidot) , jas deneska sakav da dozna nesto poveke za ova deka so skraten cerviks bev i vo prva bremenost i znam veke sve sto mojt da e. Ama za zal ne doznav nisto i sega sum za nikade, razmisluva da oda kaj Dimcev naredna nedela

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  8. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    1.923
    Оди на приватно,нека те видат да ти кажат мислење.
    Боже мили,понашање на докторката.

9. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    1.494
    А што е тоа слаг на цервикс?
    Инаку појди кај димчев или кај некој друг добар доктор , можеш Котларова во ремедика ја фалат дека е темелна и објаснува и тоа што поскоро закажи си и да си бидеш на раат

10. M.m.1

M.m.1 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    171
    I jas sum utre 38 polna imam mnogu bolka vo desen jajnik i kicma barem vo mk ctg ti pravat ja vcera bev na kontrola i me prpveri so raka i vika ne si otvorena i zakasi bolnica denot na terminot koga ti e ni cerviks mi merese ni plodova voda nisto samo tolku vikam imamm kako voda mi tece toa vide vika ne ne si otvorena samo hormonski ti e nemas ni bakteria i segam cekam bolki da me fatat

11. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    55
    И јас ќе чекам болки и тоа е тоа, ако не добијам викендов наредна недела пак на контрола. Се остснато си беше во ред, вода имаше, контракции ептен малце. Се надевам дека ке ме фатат болки, сакам природно да се породам ама здравје боже. Ајде со лесно нека ни е, ќе си чекаме...

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.499
    Допаѓања:
    187.212
    За жал се тоа што наброја глува,слепа неможе да се виде на ехо
    Тоа тек од коа ке се роди ке се изпитува
    Секако ке правиш амнио а до тогаш среди го цервиксот и инфекцијата внатре
    Јас мислам кај Димчев да отидеш он е стручен

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    590
    Dali napravi kontrolen Torch vo druga laboratorija? Fati eden doktor i ne menuvaj. Znaci maticniot i uste eden od sekundarno. Citaj po forumov preoraki. Ete kotlarova ili dimcev. Odi na privatno. Ako ne im e jasno nesto site vo ovie dve bolnici se strucninke si napravat konsultacii, kolegium. Ili ete od klinika nekoj i tie se strucni. Ama za zal loso si pominala spored kazuvanjava deneska. Koja nedela si? Za koga imas zakazano amniocinteza i kade? Mnogu loso so virusive lelee

14. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    1.016
    17 nedela sum a virusot me fatil 12-13 nedela bas na naj kriticnite nedeli za zal, ne mi kaza nistoo za amniocinteza ni dali da oda pak posle antibiotikoy ni sto da prajme ponatamu veruvajte bukvalno nisto ne mi kaza, ama obavezno ke oda na vtoro mislenje mora da imat i nekoe izlez i za mojava situacia, pa valjda ne sum edinstvena vo mk so vakov slucaj

15. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    1.016
    Dali imat nekoj broj od Kotlarova remedika ve molam

16. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    626
    Јас мачкав коњска маст, таа што лади

17. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    550
    Ова е за трудници, ние збориме за после породување, за враќање на стомакот во нормала.

18. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    626
    И јас додекабев на одмор пислабо го осеќав

19. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    550
    Јас почнав да го носам веднаш после пораѓај кога си дојдов дома. За следнава бременост ваков ќе си земам за во болница, бидејќи се подесува, тоа е голема предност. Потоа овој го користев се додека се врати стомакот во нормала бидејќи ми стана веќе голем. Ова не се сеќавам колку време траеше, ама нека се два месеци. Потоа си продолжив со регуларен мидер ама исто на нивоа (како и кај прслукот, три нивоа на закачување) само на половината е и е исклучително јак. Да напоменам по еден месец почнав со вежби и го носев и тогаш, само за спиење го вадев. Стомакот го направив подобар од претходно.

20. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    1.474
    Во Ремедика секој 15ти од месецот се закажува, само да не чекаш многу за термин. Пробај сврти и замоли да ти кажат кога е дежурна или да ти најдат термин поскоро за да не чекаш многу.