Леле луѓе малава последниве дена се во мама пикната, толку удари добив во стомак, де со нога, де со лакт, де ќе се фрли на мене. Се надевам бебе е заштитено и се е во ред
На сите мајки што се породиле нека ви се живи и здрави бебињата, среќа да ги прати и на вас брзо опоравување Јас се породив, не бев баш активна и сега ве читам
Па не баш лесно, најпрво заради бубрегот, немаше термини за ехо па ќе почекаме до крај месец здравје да му проработи дека е тазе роден А исто сега мислам на картонот на бебето пишува ризик фактор за хипо хашимото тироидна, дека јас имам и дали тој има незнам А за породувањето добро да се каже, кога бебето ќе излезе некоја сила ти доаѓа да не мислиш на ништо веќе, и болките ги трпиме се за децата, стварно нема посилни од жените нека е човекот колку цела врата
Секој дневно добивам удари иста приказна син ми има 2ги4 месеци ...еднаш и кажав на матичната рече чувај се ама не е толку ,страшно е повеќе тоа што ми е често кренат во раце
Од утрогестан може да имаш, ако го пиеш. Пишува и во упатството, може и да ти се гади и повраќа, како и повеќето хормонски апчиња.
Го пијам ...најубо е вагинално ама ми вела да го пијам а не знаам дали на своја рака да почнам да го ставам .... Мислев од аспиринот дека е како болка да имам ако ме боли уште некој ден ќе морам нешто да превземам
Поубаво дејство има вагинално, али некои што неможат да ги стават ги пијат. Нема да згрешиш и вагинално ако ги ставаш. Пиши и на матичната дека ти се гади од нив дали може вагинално и сигурно ќе ти одобри.
Честитки мајка, да сте живи и здрави! Јас првиот ден се зафркнав и го испив утрогестанот. Таква голема болка во желудникот не сум осетила до сега, неможев да станам од кревет, што се случи незнам. Среќа за брзо ми помина. Откако почнав вагинално немам никаков проблем, а и подобро е вагинално.
Пре би рекла дека ти е од аспиринот. Аспиринот знае да предизвика болка, поготово ако имаш осетлив желудник или гастрит. Долгото земање на аспирин може и да предизвика крварење во желудникот. Консултација со доктор, кажи ги симтомите, може ќе ти сменат терапија. Пробај ставај ги утрогестанот, па ќе видиш дали ти е од нив или аспиринот.
Како да го надминам стравот за второ дете? поминаа веќе скоро 3 години не можам да се натерам никако за второ дете..
Жении, на кој начин се прави приската? На 26.09 треба да правам, а воедно рече дека може ќе успее и пол да види.