Луѓенца, денес појадував сушено свински месо, сега гледам дека не смеело во бременост да се јаде сушено месо. Се изедов од нервоза и страв да не фатам токсоплазма, се изначитав сештоо. Некој да сподели искуство?
Од стриите те чеша сигурно, тие многу чешаат, мачкај се неколку пати на ден да не ти излегуваат нови, сега нагло расте стомакот и многу чеша
А колку пати си јадела такво пред бременоста и не си се заболела? Уживај, ништо не ти е од еднаш. Следен пат пропржи го убаво.
Istata bolka ja imav jas,otidov na pregled kaj maticniot i ustvari bilo bebeto. Kaj mene se ukotvi desno do papokot i ne mrda od tuka. Nokji i nokji ne spijam od bolki. Da ne te boli dole nisko kaj cerviksot a drugite bolki okolu stomak se sosema normalni.
Се исплашив да не е нешто друго, така наеднаш ама добро ее..Ќе мачкам со бадемовото масло да видам дал ќе помине. Фала ти ❤️
Devojki abe vo cetvrtokot napraiv pak analiza za cytomegalovirusot, vlrguvam vo aplikacijata moe zdravje da proveram za rezultati ama oputot sedit vo aktivni i pisuvat kako ne realiziran. Sega taka pisuvat dur ne izlagat rezultatot ili utnale nesto ovie
Дали има некој друг број од Ремедика? На тој фиксниот од сабајле вртам зафатена е линијата цело време
Не можиме да испиеме толкава количина на чај што би можело да наштети на бебето. Од било што да е. Кажано ми е од доктор. Без гајле.
Истата недела правев и пренатален, на моја иницијатива. Димчев ми рече дека немам потреба ама ние со маж ми сакавме да направиме и тогаш се боцнав.
Затоа прашувам и јас, мислев првиот скрининг е пред 12недела некаде, дека првин е скринингот па после се одлучува за пренатален. Не е доцна 12 недела за тестот, еве не дај Боже ако излезат лоши рез?
Јас прво се боцнав за пренатален во 10та недела, па после направив скрининг во 11та, и така некако ми се вклопи во исти денови добив резултати од тестот и бев на скрининг. Не е касно, ама ти на тоа не мисли, ќе биде сѐ во ред. На прв скрининг се оди од 11-13 недела.