Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Dobro utro mamicki i od mene :* Sto vi bidnalo denes site nekoi negativni pretcuvstva, sonovi...:| Ajde hormonite rabotat :lol: Jas poslednive meseci neznam i kako me istrpi mm da bev na negovo mesto mislam deka ili od 5ti ke se frlev ili ke go oterav u pm:x Tuku sreka go imam najtolerantniot i najpozitivniot covek do mene pa taka koga ke pocnam da urlam niz stan mi pravi smeski :D A za sonovite @Mariangel neznam sto e ama prvite 2/3meseci bukvalno sekoj den sonuvav kako mm.me vara, go fakam i loso pominuva :D Pak ke kazam hormoni a mozebi i nekoja depresija ne mava odvreme navreme :lol: Ipak, nov mesec i so novi sili ajde bar ostatokov da go isturkame pozituvno i da gi rasirime racete za malite angelcinja cie mrtkanje u stomak ke ni fali:inlove:
    Ve guskam site i imajte ubav vikend :*

На ♡BuBaLe♡, <3 pleza4e <3, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    2.717
    Kade procita?

3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Da i vtornik :)

4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И јас сега видов на сител, на веб порталот, ама ќе си чекаме ние на вести да кажат/ :)

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.775
    @Mariangel јас би го одбегнала аналгинот. Во бременоста, до 28 недела се препорачува ибопруфен.
    Пробувај со прошетки, свеж воздух, многу течности, при низок притисок со кола кола и кафе..., масажи.

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  6. maweja

maweja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    325
    Zenulinja kako ste mi?
    I avgust dojde a? :D Termin mi e 5ti Avgust pa da vidime mozebi porano mozebi pokasno kje bidne... Iskreno bi rodila uste denes :D ama ne e kako sto jas sakam tuku ona :lol:
    iiii da se resivme za imencetoo Jana kje se vika :inlove:

Imajte ubav deen :hug:

На juli rak, mdenkov, Angel.Heart и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    AMa samo shto se vrativ od proshetka pochna da me boli glavata, vekje beshe kasno si legnav i probav da zaspijam bez apche ama se povekje me boleshe :worried: Zatoa stanav i se napiv ne se izdrzhuvashe.. a za pritisokot obichno imam najnormalen pritisok ama oti nemam tuka aparat za pritisok neznaev dali mi e nizok.. :| Sekako kje gledam da izbegnuvam bilo kakvi apchinja, fala ti :)

8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И ние си го одбравме истото, најубаво е нели :D Ајде со лесно мамичка.

На blessed2, kristina.k, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  9. maweja

maweja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    325
    Milicka, od edno nema nisto strasno da bide ama gledaj da ne se povtori... i jas se napiv nisto ne mi bese ama posle toa nikogas radi sigurnost :)

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. maweja

maweja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    325
    Lele imenjacki aa? :lol: ti koj mesec si?

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    29+1, октомври треба да се породам. :)

На maweja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Пишувам срцка ама навечер и плус бев на работа до вчера и позафатена ама денес и утре сум слободна пааа почесто ќе ве дружаам ;) А ти германушко лепа апчиња нее забот ме болел и цела ноќ главата од ѕидот сум ја удирала ама апче не! Неќна ме болеше главата и цеден лимон со водичка ми помогна немаа поубаво освежување витаминска ц бомба е лимонадата а и главата ми помина ;) пробај срцка :*

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    И јас бев со главоболка сношти, цела десна страна плус увото, не знам ни сама како издржав, едно време од мака и си поплачив. :D И на крај топлев крпа со фигаро и ја држев на уво малку се смири. Денес па ме пресекува стомакот странично, крајот не ми се наоѓа.

14. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Pa neli paracetamolot e bezbeden za trudnici? Jas koga imam glavobolka nisto ne pomaga, ni limun ni kafe... Od jaki bolki povrakam, ako ne se napijam apce paracetamol. treba da si zaminam od rab ili voopsto da ne odam, a koj toa ke mi go oprostuva. Zatoa prasav dali e bezbeden i vo koi dozi.

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @coconаut парацетамол може, за аналгин се мислењата дека не е препорачливо. Јас само парацетамол до сега сум се напила ама тоа на почеток ептен ко ми беа јаки главоболките, сега трпам иако е побезбедно во второ тромесечие.
    А некој имаше спомнато дека во трето не се пие ни парацетамолот.

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Леле мешковци да ви кажам колку сум разнежнета и емотивна денес. Од утрото ме изнагушкаа двете, третото не поздрави од мешето, па двсјцава ме галеа на стомак и го бакнуваа бато, па тројата гушнати си слушавме музиче од селин дион со бебињата албумот.. Моменти за кои вреди да се живее! А сега си ги гледавме сликите кога биле во мешето кај мама, па првите слики од болница, ми се враќа целиот филм, сите чувства, мирисот на новороденче, гласчињата на првиот плач, кога прв пат ме здогледаа и првата прегратка кога плачејќи во лице ми испраќале топлина на здовчето, пред воопшто да се задоени, такви чисти, нежни, невини, и кога од самиот допир взаемно се чувствува спокој и самото бебе знае дека е сигурно во мене и нема сомнеж декс тоа е тоа кое излегло од мојот стомак. Колку сум привилегирана што сум мајка! Нема поубаво чувство на светот. Тоа е нирвана!

На eloves, juli rak, okcenzi и 20 други им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Бубале ме разнежни, блазе тебе со три дечиња ќе си, полна куќа љубов. Се надевам ќе имаме можност и ние некогаш за тоа, од стално ми било желба. Едвај чекам да ги доживеам тие чувства, од сега ми се стега срцето за првата средба со бебуш.

На okcenzi, awl, girl-miri и 5 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Убави се сите моменти со децата секогаш од кога ќе ги видиш прв пат, но тој прв контакт, прв момент, прва прегратка... Ќе си доживеете сите за скоро:hug: инема ништо поубаво, посакано, полично од тоа суштество на светот, никогаш повеке

На MargaritaD^2, girl-miri, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Srcka veruvaj deka na bolka od migrena osven apche nishto ne pomaga, a nemash poim kolku e jaka bolkata.. :puke: se sum probala so godini ja imam vaa maka i od site apchinja shto sum gi probala samo analgin mi pomognal |( zatoa sinokja probav vitamin C, praska izedov nejke i najposle morav apche (facepalm) :) Se nadevam deka ke bide podobro vo bremenosta i nema da me boli chesto bidejki ne planiram za sekoja bolka apche da pijam vo sekoj sluchaj :*

На Стефани_5, coconaut и mama89 им се допаѓа ова.
  20. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @Mariangel jas imam migrena i istata za zal ne iscezna vo bremenosta,duri imase denovi koga bev na boleduvanje od glavobolka sekojdnevna, no paracetamolot za sreka mi deluva kolku tolku, a vikaat bil bezbeden.

На Стефани_5 и Mariangel им се допаѓа ова.