Јас сум моментално сама со 3ипол годишно дете. Носење дете во градинка, одење на работа со цело работно време, зимање дете од градинка, возење и по повеќе од 40км на ден. Целосна грижа околу детето и домот на мој грб, тука влегува кревање на дете во раце, носење на велосипед по скали, пазарење, клекнување...и се што следува. Ни за првото мн не одмарав, за ова па ич, секако со уредна бременост...
Истурив црева буквално и еве уште ми е лошо. Страв ми е да не дехидрирам пак. Доколку се повраќа почесто и пообилно треба ли да се оди на инфузија и слично и каде?
Пробај прво дома со електролити и течности можиш сок од портокал,а ако не можиш ни течности тогаш оди на инфузија прво во ургентна можат и таму да ти стават ако нејќат за полесно да му е да те пратат на гинекологија
се измачив вечерва, немам ништо дома од тоа. Утре ќе се напијам повеќе течности, а кои електролити се дозволени?
Ми остана аспиратор за нос и дигитален топломер да земам. Ајде жени мои предложете ми од кои да земам и се добри? Аспиратор гледам има и некои електрични, вреди таков или од оние рачно што се сѐ попрактични? Исто дигитален топломер од која фирма да земам, од која сте задоволни и се прецизни?
Здраво жени, после колку време од паѓање на чепот ве фатија болки? Имам како две паднати парченца не знам дали е целосно чепот, прва бременост ми е... Не знам што да правам ме фака малце паника
Немам искуство, освен инфо од блиска другарка од скоро, после 5 дена од паѓање на чепот и пукна водењакот и се породи. Мислам дека нема некое правило ама нека пишат поискусните Со лесно
Мене падна пример на пладне и после 3 часа отидов во болница без болки, се јавив на матичната пред и ми рече да одам дека веќе сум 9ти и да проверат, и кога отидов ме провери со рака, не бев отворена и дома се вратив и навечер околу 1 часот по полноќ почнаа ама јас мислам дека прегледот со рака го забрза процесот Има жени кој со денови паѓа, јас отидов кога беше крвав како на свежа крв Со лесно
Другарка се породи следниот ден од коа и падна чепот. Отиде во болница исто неотворена ја вратија дома, за 24часа и пукна водењак и после од коа и пукна за 12 саати се породи.
Девојки, 8ма недела сум и вчера и денес имам повремени болки во јајници и долниот дел на стомакот, издржливи се, но дали е нормално?
3 недели паѓаше дел по дел... А болки ме фатија кога бев 7 прста отворена. Не знам дали има правило со чепов..
Devojki dali ima nekoja kako mene da ispituvala 3 pati skrien seker ? Prviot pat pravev vo 16ta nedela bidejki mi bese pokacena vrednosta za glikemija na obicna krvna slika, pa vo 22ra vtor pat da vidime dali paga, rez bea podobri od prviot pat. I sega vo 24ta maticnata mi rece pak da ispitam. Dali smeta nesto toa opteretuvanjeto so glikoza tolku mnogu ?
Не смета, не пиеш секој ден. Без индикација се испитува од 24-28, затоа пак ти дала. Претходно ти дала заради зголемени референтни вредности, немаш гајле, не се секирај.
Јас испитував два пати во интервал од 2 недели, по препорска од докторката што ме води, фала богу се во ред беше, а дали смета не би знаела да ти кажам.