Може се да ти падне и да се породиш за 3 саати. Тоа неможе да се предвиди. Нека ти е со лесно и брзо да се породиш.
Здраво девојки и тука да пишам во недвоумица сум ве молам за совет матичната гин поради ниско ниво на витамин д ми препиша витамин д3 од 2000ед од мулти есенс меѓутоа кога го зедов паковањето во упатството пишува не е наменет за трудници доилки деца а таа ми го даде да ги пијам. Дали некој ги има земано од оваа фирма? Инаку бремена сум 13 недели не знам што да правам ве молам за совет
Штом ти ги дал доктор, знае дали може или не да ги пиеш. И Виоплекс спрејот стои дека не е за тие што дојат, па еден куп породени жени го користиме, а бебињата цицаат.
Јас сум задоволна од дигитален ама контактен, omron пишува на него, имав и некој безконтактен ама цркна после две зими. Точно покажуаа и двата. Аспиратор на бекутан земам, ама прв пат го искористив син ми ко имаше 2 и кусир години, ко беше бебе само физиолошки му редев за чистење на носето.
Mislam deka za vitamin d vo bremenost bara da se konsultiras so doktor zatoa vika ne za bremeni valjda ako imas dovolna kolicina da ne piesh, zatoa baraat da proveris prvo. Ne mi e logicno zosto za drugo bi bilo zabraneto vitamin d e vitamin d.
Дај боже со лесно и кај тебе да биде со лесно, ќе ти летнат деновите до 9 -ти Ти се верува дека 31-ва ќе тераш?
Здраво девојки, значи од стресовиве се нема крај. Вчера бев на контрола, стигнавме 13+2, но после обилното крварење ми се случи да прокрварам пред 12та и пред 13та( не обилно), еве сега на бришење пак сукрвица. Вчера наводно докторката рече дека и хематомот не можела да го види(со горно ехо). Мирувам цело време, утрогестан 3х1 на ден пијам плус пролутекс на 2 дена.. Мн ме фаќа страв веќе не знам што да очекувам
Не, додека е присутно крварењево ми рекоа дека немало да ми земат брисеви, не знам зошто, доколку се стиши подолг период тогаш
Покриена си со терапија. Мирувај и не си прави стресови, веројатно се дочистува хематомот. Земај вит ц по 1000 секој ден, ради крварењето. Дали примаш аспирин, клексан? Мене при првата сукрвица ми го преќинаа аспиринот, но клексанот го примав. После кога пак ми се деси да се појави хематом и клексанот ми го преќинаа на три дена додека да се стабилизира крвавиот исцедок.
Аспиринот ми го прекина Јани после обилното крварење, а клексанот ми рече да го продолжам поради тромбофилијата и хипофибринолитичен наод.. по 1 на ден боцкам , значи 3 4 дена ништо нема да имам ни капка, после пак сукрвица.. незнам веќе
Го дополнив горе одговорот за клексаните, прочитај како мене ми направија. Клексани на три дена ми ги прекина гинекологот, не трансфузиологот, така да консултација и со гинекологот, може поинаку смета.
Мислев да не ти земале, па знае да се деси од тоа. Се чисти хематомот, не се секирај, нема ништо. Ете си била и на ехо, не се стресирај, само опуштено, ќе се повлече.