Дали после продолжи со клексаните? Кај мене гинекологот прво рече дека се сомнева и на клексанот, но ете исцедокот ќе прекине една недела, па после пак се појавува. Интензитетот на секое крварење не е ист како претходно да речам, но се појавува.. И затоа не знае дали да го прекинеме, дали е до клексанот или нешто се дочистува...
Ох, ме плаши тоа што вчера со горно ехо вика чисто е околу постелката не гледам хематом, демек не знам со вагинално дали би се видел, не ме прегледа така, друго се беше добро освен што миомот малку ми пораснал, но еве немав 4 дена ништо, денес пак сукрвица, се надевам дека се дренира хематомот ако останало нешто
Може да види, веќе само абдоменално ќе те гледаат. Нема вагинално. Миомот може уште да порасне, тој се храни од естрогенот, а тој расте во бременост. Не се секирај. Се дочистуваш, само мирување и опуштено, се ќе биде добро.
Да, продолжив, сѐ уште ги примам ради мутациите. Само три дена ми ги преќина, додека да се стабилизира исцедокот.
Едно прашање околу магнезиумот. Го пиев тој на Алкалоид што е во кесички, директ, но неможам веќе некако не го поднесувам на вкус.. Земав сега на SYNERGY таблети магнезиум +Б6, не е проблем да продолжам со нив? Ми рекоа магнезиум но не ми потенцираа каков конкретно
Слободно, јас до скоро го пиев, магнезиум цитрат е тој и подобро се апсорбира. Кога имав грчења и тегоби и по два на ден земав, еден сабајле, еден навечер.
Девојки здраво 32н 3 дена бебе одговара за неделите. Проблем постелка, почната е да старее и одговара како постелка од 37ма нед. По препорака клексани од 0.4 2 недели. Се надевам нема да треба пред време. Протоци 10ка се др како што треба. Мислење, ми треба утеха дека некој со таква постелка издржал
Dali ti dadoa daborston da pies? Jas imav obilno krvarenje vo 8 nedela, pa so konsultacii so 3 doktori mi dadoa daborston na sabajle i vecer sto uste go pija ( 17 nedela sum) a i progesteron depo primav do 13 nedela na sekoj 4 dena. Napij se magnesium citrat od Slogar. Kleksani prekini 3-4 dena pa posle prodolzi pak i vitamin C.Isto i mene mi vikaa ne se gledat od sto doslo krvarenjeto a ja imav krvarenje sto ne zna mislam kaj sto odev ostavav tragi pa eve sum 17 nedela topce e bebe ama izlegoa 100 drugi raboti taka da cuvaj nervi za ponavamu oti ova kraj nemat
Истото прашање го имав поставено пред брзо време постелката почнала да зрее, а се друго беше супер. И така и си терав до 38+5. Сега си се гушкаме со бебуш да не се секираш ич. Се ќе биде во ред. Со лесно
Утрогестан пијам 3х1 плус уште боцкам пролутекс на секој втор ден. 13+2 сум.. јас обилно прокрварев во 7ма недела, ама еве пак знае да процеди, и тоа со мали коагулуми.. незнам до кога вака..
So proluteks si dobro pokriena so terapia, i veke si na edna pobezbedna zona taka da opusti se. Sigurno e nekoi hematom ili nekoja staraa krv sto se cistit, prodolzi si ja terapijata napij se i vitamin C i lezi sto poveke da lezis. So lesno
Темава ми е по активна па да прашам.. Последните 3 недели сигурно си имам воден исцедок, на движење знае да е по изразено. Вчера на еден момент како жолтеникав беше не проѕирен како до сега и еве сега пак.. Користам утрогестан не знам дали има врска и тоа, зошто низ исцедокот има остатоци и од него ама малку ме плаши дека е бледо жолт и воденест
Не се плаши мила, исто ми се случува кога сум повеќе во движење. Пред некој ден кога бев до продавница и тоа ми е само на 2 минути, кога си дојдов буквално бев како помочана, многу испаничив, си помислив триста неубави работи. Ама се смирив дека на многу трудници им е зголемен исцедокот во бременост. Исто и јас имам жолт исцедок, тоа е од утрогестанот и нормално е да го имаш.
Таман од едно ќе се смирам, ете ти друга паника. Се надевам ништо не е, само ме фаќа страв од водењакот да не напукнал или слично нешто.. Дај Боже се да е во ред..
Исто и мене прво ми падна на мисла водењакот, ама после ми кажаа дека водењакот не е воопшто таков, и е без мирис. Не се плаши, не е тоа, ќе биде сѐ во ред.
Јас имам приметено дека од магнезиум директ урината ми е како пожолта, позелена околу 1 час после пиење, па некогаш кога ќе одам во вц тој период најверојатно на бришење ми се обојува и исцедокот, надворешно што веќе е истечен. После ако фатам повнатре е белузлаво, проѕирно. Види од тоа да не ти е. Ако нема мирис и ако не чеша мислам е океј
Јас повторно завршив на ГАК, пак ми испадна голем коагулум со крварење. Ме прегледаа и под спекулум и со ехо, рекоа добро било со плодот но не знаат од каде е крварењево, хематом веќе немаше , ќе си пукнам значи... незнам што ќе беше ова. Докторот што беше дежурен предлага да се прекинат и клексаните а исто и матичната веќе инсистира на тоа . Се плашам ако ги прекинам да не се случи нешто на плодот ...