Перница за трудници перете само навлака или целата перница? Земав од Сомниа, се мислам дали да ја ставам целата во машина или само навлаката. Да не изгуби облик?
Пробај парацетамол и магнезиум заедно двете, мене вака ми помогна. Исто така можеш да пробаш кока кола, цеден лимон, кафе.
Јас земав за доење една, ама нема навлака, се мислев дали цела да ја ставам во машина. Мислам внатрешноста дека грутки ќе ми се направат, па решив да не ја перам, здравје само една тетра одозгора ќе ставам кога ќе треба.
Zavrsiv so amniociinteza, mnoguu malku bolese a pak za doktorkata nemam zborovi, abe za 15 sekundi bese se zavrseno. Pa i da ti zboruvat celo vreme da te utesit alal da i e…e sega da stiskam zabi i da mu se mola na gospod da izlezit negativen rezultatot toa mi ostana
Заради цитомегаловирус што го добила во критичните недели, тоа нипт не го покажува, само амноцинтеза покажува. @Joraa што ти рекоа, кога резултати?
Дај боже да е се во ред ! Јас со првата бременост имав хепатит ц. па среќа се беше во ред со бебето. после од како престана да цица се лечев и фала на златен Господ се излечив. стискам палци да е се во ред. знам дека е многу стресно. секоја божја ден од бременоста ми беше во страв да не се пренесе некако на бебето.
Не, се лечи . и јас мислев не се лечи . се разочарав многу ми беше страв читав многу лоши работи. Има терапија која ме кошташе 900 евра од Индија се набавува. Јас го излечив. после три месеци терапија пиење и три месеци требаше да поминат од терапијата испиена следно тестирање бев негативна. вредностите беа на нула! Јас се лечев кај Магдалена Гашева во инфективна специјалист за хепатити.
Za 1 nedela do 10 dena, ne moza da vi opisa vo kakva sostojba sum… 3 doktori sto me videle mi vikale ako virusot e vo plodova voda a i dobieno e vo najkriticnite nedeli (8-9 nedela, potvrdena preku analiza ) ke ostavame da odlucis ti… znaci ne mozam da vi opisam kako se custuvam ne sakam ni da zamislam na nesto loso veke 19-20 nedela ke sum
Само да ти дадам мала надеж. Денес бев кај Данева, додека ме гледаше збореа за некоја пациентка што нухалниот набор на бебето бил многу голем, значи даунов синдром констатирале. Испитувале дополнително не знам што, и бебето е супер, нема. Така да имај надеж, може ќе биде супер.
8ми месец, од вчера ми почнаа болки во половината и потешко се движам и спијам, се чудам до крај како ќе издржам. А и мрдањето на бебе некако послабо е деновиве, си направив филм. Нормални ли се овие болки? Во четврток сум на преглед.
Ќе издржиш. За тоа сме програмирани од 8 месец станува потешко, бебето брзо добива на тежина, па имаш болки, па нелагодност. Магнезиум треба да помогне.
Ќе издржам да, само се плашам болки да не се, па предвремено па такви глупости. одма ме фаќа страв, се напив магнезиум сега и ќе мирувам затоа што денес и долго стоев.