Порано сакав што побргу да помине сега од страв сакам да одовклекувам..и си мислам клоцањето во стомак ќе ми фали...на крајот како заврши? Доби болки или царски беше?
Uste ne sum se porodila cekam ama simptomu vopsto nemam sega cekam ni ctg ni nisto na 15 dena sum na kontrolla
So sto se hranete zenski, dajte nekoja ideja za jadenje niso ne mi ide u glava. So i da izedam me boli zeludnik, apcinja nikakvi ne dobivam za bolki vo zeludnik, neznam ni sto da pijam da ne me boli ni sto da jadam veke …
Моја другарка имаше проблем со желудник во бременост. И рекоа дека и жолчката и била воспалена, демек тиња имала. Ужасно ја помина бременоста, болки, напади, повраќање. Ослабе, се исуши можеби 20 кг. И даваа секакви лекови за смирување, но што и да внесеше во желудник само ја влошуваше ситуацијата. Само венски можеше да прими лек и да делува. Затоа мој совет барај инфузии ако си омалаксана и дехидрирана и лек венски да примиш. Од храна она јадеше само по една бисквита со мармалад, неколку пати на ден. Знам дека имаше направено и лек со смокви и маслиново масло, кое вели дека и помогна или пак би рекла дека веќе знаеше што и одговара да јаде. Ти посакувам брз опоравак и лесна бременост.
Женски, денеска бев на преглед и си го видов моето менде. Си побарав да ми измерат грло, 19+4 недела сум. Докторката ми го измери 47мм, а во 13та недела ми беше измерено 36мм, ама не од нејзе. Пијам ферона и утрогестан ставам. Дали е можно првиот пат да не ми беше измерено како што треба или има шанси и да се зголемило вака од терапијата? Инаку, многу ми олесна. Ептен бев уплашена за тоа едно грло. Ама сега се вратив насмеана и полна енергија од прегледот.
Тогаш кога ми се појави кафениот исцедок доктор ми ги препиша токорелакс, ама дека неможев да ги најдам по аптекиве, ги зедов фероната, исти состав се.
Жени мислам дека го сетив бебушко, како рибче да ми сплива доле ниско под папук така кратко и толку беше. не сум сигурна ама мислам бебуш беше. гасови не беа сто посто утре сум 14 полна.
Ohoooo toa epten loso kaj nea .. so bebeto se bese okej? Jas ne sum dotolku fala bogu ama mn mn cesto iam kiselini i nedelno 2-3 dena ke me boli zeludnik. Nz dali e od nekontrolirano jadenje se butam kako da ne sum videla pa mi reagira zeludnikot ili pak kojznae sto e. Ti blagodaram <3
До кога боцкавте клексан во стомак? Јас сум 13+2 ама имам меше веќе и ми е шубе во стомак да се боцкам уште.
19+ сум и сеуште се боцкам во стомак. Можеш да пробаш во раката или во бут ако ти е шубе. Мене најдобро ми е во стомак, а и на друго место не ни сум пробала.
Jas na kraj na bremenost sum 2 pati mi e izmeren i nitu me interesirase kolku e sum imal i spontan sto pomalce prasuvas i znaes pp lesno ke ti bide se do psikata e mene mi zabrania da se dvizam da ne se porodam pred vreme eve 39+4 aktivna cel den sum i vezbi i sve
Здраво мајки и трудници.Трудна сум 17 недела и поради поголем исцедок на бело прање со непријатен мирис гинекологот ми препиша вагиналети МЕЛИОРА.На нив прочитав дека не се препорачува за трудници и за време на доење освен ако е неопходно.Да напоменам брисевите во 12та недела ми беа чисти.Извинете за долгиот пост но прва бременост ми е а и вооедно прв пат и употреба на вагиналети.Ве молам за мислење ако имате искуство.
Gastrogard ili rupurut smees tri pati na den, jas piev i famosan koga epten imav bolki vo zeludnik ama i ovie prvive za smukanje ke ti pomognat.
Slusaj si go doktorot upatstva ne citaj, povekje steta moze da imas od bakterija ili infekcija otkolku od vaginaleti.
Ти благодарам на брзиот одговор многу паника ми се направи и не знам што попрво да мислам.Бидејќи не ми зема брис овој пат не ме ни виде туку само на муабет и се испаничив од кога прочитав дека не е за трудници.