Имам суво грло и малку затнат нос....Што земате во ваков случај ми е страв да одам на матичен многу гужва има сето вируси е
I jas imav bel iscedok vo prvo tromesecie i uzasno me cesase i se javiv na ginekologot po telefon mi kaza so da zemam i odma se sredi, ne se plasi i mene mi bea cisti brisevite ama ete posle kandidata se pojavi, ne e strasno ako se tretira na vreme. Sto pati imam paniceno od citanje upatstva zatoa ti velam ne citaj i slusaj si doktor i raat ke si So lesno
ако имаш инхалатор инхалации да правиш со физиолошки. или ако немаш на пареа можеш да свариш чај камилица. нане сол мислам може и да постоиш покриена со крпа колку можеш да држиш . ако не можеш може и без крпа. вдиши издиши . да правиш. пареата многу помага.
Дали сте пиеле Тотхема на почеток на бременост? Во упатството пишува од 4ти месец, а мене ми е многу ниско железото и морам да примам суплементи. 7 недела сум, а 5ка ми е железото уште сега.
Ако имаш опција земи си Ферофолик таблети од Грција, многу помалку тегоби ствара (т.е. никакви) за разлика од Тотхемата. Јас го земам од прв триместар, одобрен од гинеколог, доста трудници исто ги земаат.
јас во 13 полна бев за брисеви и кога седнав за да ми зима рече имаш доста зголемен исцедок. и стварно имав. ми даде вагиналети макмирор комплекс. 6 се внатре за 6 дена . веќе доле немам исцедок и одма полесно ми е доле некако попријатно неможам да објаснам . ваљда се излечило што и да било. најверојатно кандида . резултатите уште не ми се земени.
Иста недела исто кажано. Јас прашав ми кажа па ваква плацента е некаде 37ма недела. Ако бебето има протоци во ред не е страшно. Кај мене иако протоци и се останато беше супер ми даде клексани 2 недели да Боцкам. како и да е не се плаши чим не ти кажала дека протоците не се во ред немаш место за паника
Да она помина навистина лошо, за среќа со бебчето беше се во ред. Денес 10 годишна мома. Како што објаснуваш ти си случај сличен на мојот. Јас кога ќе седнам да јадам незнам колку ми е доста, па после цел ден ми се гади, ме боли желудник и мислам секој момент ќе повратам. Намали со храната помалку но почесто, кај мене тоа помогна и цеден лимон наутро.
Иста сум и јас, чаеви од брусница пијам, синулан спреј, септолете прскам во грло и бонбони шмукам др незнам...нека каже некој др ако знае енашто плус што би помогнало..
Со вакви пастили да пробате @Lady Maria https://zegin.com.mk/mk/polski-lek-prenalen-gardlo-immuno-pastili-za-grlo-24-pastili
Mene mi kazaa deka med i propolis se strogo zabraneti vo bremenost, imalo vo niv nrkoja bakt koja za nas e dobra no za bebeto bilo mn tesko da se izbori so nea ima slab organizam ne daj boze… dodeka pak drugarka mi jade med kako luda i niso ne i e.. nz sto e tocno no jas ne koristam ni propolis ni med.
Скоро секој ден конзумирам мед, нема врска. Башка гинеколог ми има препорачано сируп за кашлица со мед, што значи ако сакаш слободно да си јадеш мед.
Незнам кој ти кажал тоа дека мед е строго забрането.Мене докторката ми кажа за низок хемоглобин да зимам природно мед,маџун,какао,цвекло,баби спанаќ.Слушајте доктори што ви кажуваат а не интернет и форуми
Кој ти кажал така? Безбедно е и за трудница, и за доилка да јаде мед. Не е безбедно на бебенце под 1 година да конзумира мед, заради ризик од ботулизам.