Дали смее дасе јаде месо приготвено на апарат на пареа на вода.Имам таков апарат и гледам што поздраво дасе хранам,ама сега ми текна дал смеам или неДосега јадев припремено во кокер или на скара денес прв пат ставив телешко и пилешко на пареа,валда е исто како варено дае
Не кревај паника...на бебе не смее а на трудница можи дури и препорачливо е да се зема во комбинација со коприва и мед за јакнење на имунитетот
Така знам и јас, на бебе не, а трудници смеат. Скоро сите сме со пониско железо и семе од коприва со мед е дозволено во бременост.
Жени не е грлото туку синусите ....Лек некој за нив ?? Апчиња не знаела матична што да ми даде а за антибиотик сеуште не сум ....Џабе бев ништо ни ми помогна ни кажа
Вирус е, со болка грло, затнат нос и температура. Не се плаши земи Прополис безалхохолен, капки Operil P за деца (да дишиш добро е важно за кислород за плодот) и пантенол за грло пластили од галеника имаш со вит Ц и чај камилица, сокови, овошје. Ќе помине два три дена траее
Аква морис е солен раствор, незнам колку ќе ти одзатне ако си многу затната ама пробај. А ова сигурно може фармацевт сум и имам искуство затоа и ти пишав совет
Еве не сум знаела, затоа реков да прашаш. Не ми текнува нешто за синуси, а да можеш да користиш. Јас сум исто со хронични, ама пу пу , не ме фатија цела бременост. И се пазев на почетокот највеќе, дека и ладничко беше баш тогаш. Инхалација да пробаш…
Во чорап или крпче стави морска сол и загреј во микро или во нешто друго и така топло држи на чело или под очите кај синусите, инхалација со физиолошки или со вода и морска сол
Мајки што мислите за викенд поминат во хотел околу 150км од местото каде што живеам во 33 недела од бременоста? Имаме повод за славење и сакаме таму да отидеме да прославиме.. Сте патувале ли ? 2ипол часа со кола не е многу за таа недела? Секој совет ми е добредојден
Бев на преглед денес Бебе расте 770гр е дури ми потврдија дека е машко, сигурно Горе убаво поставено, плодова вода супер, си мрда и си претка цело време, одговара на +1 недела. Се ослободив малку друго е чуството после ехо, имам сила и енергија за до следна контрола. Господ да не чува сите да истераме до крај како што треба
Жени мои, полека се опоравувам па да споделам радост со вас. Дојде на свет мојата принцеза Ви ја посакувам оваа радост и овој благослов да си го дочекате сите. Фала ви изминати месеци кои ги поминав на патолошка, што ми ги олеснивте со вашите совети. Гушки од нас двете