Н Не се спремајте, кога син ми фати стомачен исто веднаш на инфузија се среди истиот ден и не префативме никој од него, а цел ден со родители и баба и дедо се погоди
Здраво девојки, дали да почнам сама да си пијам витамински апчиња? Сеуште не сум закажала преглед бидејќи е рано и сигурно ќе ми напават термин за 2-3 недели па да не чекам до тогаш, да си купам уште сега на своја рака, секако нема штета нели?
Жени на брисевите од цервикс и вагина испадна кандида албиканс . докторката ми ги даде макмирор комплекс уште дента кога ми зимаше брисеви 6 дена ставав одма ми дојде поубаво. попријатно доле не ме чеша . не сум водена , немам осцедок. што мислите излечена е ? толку лесно и бргу зар се лечи кандида. не сум имала до сега. опасна ли е ? незнам сега дали треба да повториме брисеви . рече плус крема канестен докторокава , како ја ставате кремата внатрешно ли ?
На 17.06 правев брисеви Сега сум 33 недела пред два дена матичната ми рече нема потреба имаме правено Кога се прави последно?
Од 34та до 36та треба да направиш брис за ГБС,тој не се зема со спекулум надворешно се земаат 2 бриса а е важен за природен пораѓај дека ако е позитивен ќе треба да ти дадат антибиотик пред да се пораѓаш. Другите брисеви можиш (особено ако си имала нешто позитивно претходно) да ги повториш ама не е општа пракса
Мене не ми зема втори, првите во 12та, и сеа следни во 34та ќе правам за две недели за стрептокока. Вака гледам не им земаат на доста. Изгледа сменето е нешто.
Мене во 8ма недела ми зема брис и ПАП,беа чисти и ми нема ништо спомнато..само мокрача испитувам еднаш месечно од 6месец па нагоре..
Jas piev 10 dena, isto mn rano mi padna zelezoto. Slobodno mozes da pies edna doza od 10 dena,nautro na gladno so vit c zaedno vo kombinacija. Posle kontrola i ke vidis dali ke treba dopolnitelno da prodolzis, sepak ke ti kaze maticniot za ponataka se zavisi od rezultatite. Ili eventualno b12 metilirana ke pies i ke bides dobra
Се прават во 12-13 недела првите, и после последните недели пред пораѓај пак. Во меѓувреме ако има некои индикации (исцедок со боја, мирис, чешење) тогаш се земаат пак, ако не нема потреба.
Искуство со бебе поголемо три недели? Скриен немав, ама сега гинек после трет скрининг се сомнева заради тоа што бебе е поголемо и ми рече да мерам шеќер.
пишува раст и развој на плод поголем за три недели. Биометриски одговара на 34+6, а денес сум 32 недела.