Јас лично со второто дете имам позитивно искуство од Чаир, ама сега демек ради докторкава се решив на гак и .... Како и да е нека ти е со лесно само каде и да се решиш, горе доле секој има различно искуство....
Zdravo majki posle kolku vreme od koga vi padnal cepot ste se porodile od prilika ima nekoj iskustvo zosto mene denes mi padna sabajle
Denes sum 40 nedela i vise ne mozam da cekam ako ne se porodam do vtornik so provokaci uste denes ke mi stavia ama tamu koga saka da me proveria so raka mi padna cepot i me ostavia da cekam da me fatat bolki
Женски да прашам и тука дека е активна темата. Дали знаете кога пуштаат нови термини за месец ноември во Мој термин?
Влошена ми е ситуацијата со бронхитот, матичната не е сигурна дали да ме боцка Урбазон, а гинекологот ми вели да ме боцнат. Дека и самата инфекција може да направи проблем со плодот оти сум само 7 недела. Ама дека никој не може да ми гарантира ни за урбазонот, дали може да остави последици на плодот. Итно ми треба одговор од некоја, дали толку рано сте примале кортико?
Женски вие што сте 32ра со мокрењево како сте? Ја се потепав мочајќи и цело време мислам дека се подмочувам.. нормално е? Немам вака ништо симптоми други, си викам да направам уринокултира ако не утре. Да сум раат.
Ние заглавивме во болница. Страшно дехидрираше и покрај инфузија кај матичниот, влезе во ацидоза. Кај неа ништо не е едноставно, се мора да се искомплицира. Сега е подобра, ама од сабајле од 5 е со инфузии.
Јас сум 25та и исто премногу често одам во тоалет. Над 30 пати во денот секако, и тоа скоро секогаш обилно. Пијам буквално една голтка вода, за 2 минути одам ја мочам. Кога кивам или кашлам скоро секогаш се подмочнувам во гаќи ја прашав матичната пред една недела, рече ништо не е те стиска бебето. Направив обична урина и уринокултура, се е супер, стерилно. А јас и не пијам којзнае колку вода, околу 2Л на ден.
Јас примав многу мала доза на кортико терапија (декортин апчиња - 2x5mg) од позитивен тест до 12та недела, препишани од докторот што ме водеше поради мојата историја со повторувачки спонтани. Колку што гледам урбазон содржи 40mg methylprednisolone, што е доста повеќе, но претпоставувам дека ти доста кратко би ја земала оваа доза. Ако високи дози се зимаат во краток период, колку што читав не би требало да има некои несакани последици на плодот. Ако ти е на мисла консултирај се и со друг гинеколог. Може твојот гинеколог проценил дека доколку бронхитот не се смири е многу по опасно по плодчето, отколку ризикот што го има со кратко промање на висока доза на кортико терапија
Стварно веќе не знам.. не примам утрогестан веќе две недели, таман ми се намали да не сум ко помочана.. сеа пак вистински се подмочувам и веќе ме боде од сите страни се.. не знае чоек дали да паничи или да мисли дека е нормално.
На два ума бев и јас ама се надевам нема да згрешам дека секојпат ко се мислам о утнувам страна.. нека е со лесно на сите,инаку ти кај Слаѓана ли ќе одиш??
Na sekoj pola saat sum vo wc,nekogas i po malce jas sum 31 nedela urinokultura sterilna..Da ne zborime pa za navecer 3 pati obavezno stanuvam za vo wc..I so prvata bremenost isto..
Како помочана сум цело време, утоп. Саат време ако сум излезена од дома, цела сум мокра. Дома бар можам да сменам гаќи, а надвор ме бива и многу ми е грдо. И бел секрет имам многу. И болките почнуваат пополека. Гледам дека побавно одам, помалку можам да изодам без да се изморам. Болка де во препони, де во половина. Грчеви на листовите.