@Cherry026 со среќа и со лесно да си ја износиш бременоста Инаку исто и јас,веројатно и сите..Среќа,возбуда,страв,се радувам пресреќна кога го видов бебе на ехо,кога ќе мрдне обавезно си се фаќам како ми изнудува насмевка,а од друга страна па исплашена од самиот пораѓај,како ќе биде од после,ќе знам ли да се сносам со секој предизвик.. Мислам дека се е нормално оти хормоните си го прават своето.во ден преку 30 пати ми се менува расположението,еднаш плачам од среќа,после од стравА тој момент кога видов позитивен тест,седевме со мм и се гледавме и не ни се веруваше,збунети 300 хаха,ми требаше денови да сфатам дека во мене има едно мало човече
Да баш така, фала ти Јас доста сум млада. Инаку мажена сум и пресно живееме во странство. Не знам како да се чувствувам
Колку често сонувате глупости и непромислени работи? Буквално секоја вечер се вадам од такт и се будам гледам околу себе дали е вистина или не.. мислам дека од што сум под стрес му влијае и на бебето. Да не ви кажам синоќа што сонував, ќе ве исплашам сите.
Цела бременост, најнормално е да имаш vivid dreams во бременост. Не им се замарај, немаат никакво значење. Сосема нормална појава во бременост, ја режисер можам да станам со соновиве.
Не сум била само јас, добро е Дури претерано е значи, се будам преплашена Ептен живописни соништа, језиви
Баш такви неповрзани некои глупости На почетокот не им се замарав и јас, ама дека станаа ептен чести и буквално секоја вечер, па решив да ве прашам
Официјално ми почнаа киселините, мислев оваа бременост ќе ме одминат дека трета , викам разработен е системот ама грешка сум била. Со лесно да си ги трпам до крај на бременост Денес 14+4 , не ми се верува дека за 5 недели ќе бидам на пола пат
Zenski kako vi odi bremenosta? Kako stoite so nervite? Vleguvam vo 8mi mesec i mozam da kazam deka nervite ni se na nula. Sè ne nervira, abe fildjanot zaso ostanal na masa me nervira iako jas pr sum go ostavila. I sekakvi sitnici ne nerviraat i mi se place. Dali jas sum veke otisla na nervna baza ili e normalno ? Namesto da se raduvam za bebe kupuvame, montirame mebel, obleka… jas ne sum voopsto srekjna… Zaboraviv da se smeam vo posledno vreme…
Иста сум, цела бременост ја поминав со 90/60 и со тахикардии, ама ќе издржиме Јас до душа секој момент треба да се породам и малце паника ме фаќа знаејќи какви болки и болни прегледи треба пак да поминам.
Гастро гард земи си, мене матичниот ми ги препорача, земам едно пред спиење и немам гајле. И со првата бременост така се спсив инаку а легнам готово ме гори желудникот.
како се справувате со мачнина после секој внес на храна во огранизмот. што и да јадам после тоа ми е многу тешко ☹️ 10+6 сум. со првата бременост немав никаков проблем, оваа ме уништи
Пишав пред малку погоре, мене гастро гард ме спасува само, и за киселини и за подобро варење на храната.
Која недела си,знам дека тиси тука некаде со мене неделите јас сум 28+3 ме збуни со 8 месец,знам дека сум 7 месец
не ми помагаа ги зимав претходна бременост. и waya кесички зимав џабе. само ладно млеко ми помагаше. незнам колку млеко имам испиено со двете бремености претходно.
I jas procitaf za zenata od kumanovo stravot vo koski mi e 37+ sum uste ova nedela i se nadevam deka ke me porodi doktorot kazano mi e carski ke sum bila pak od kako vidof za zenata misli od glava ne mi izleguvat od straf so lesno na site idni majki rodilki