Ovde nekako na drug nacin gi racunaat mesecite, od 28 nedela pocnuva 8mi mesec, a bebeto se nosi 10meseci. Cudna rabota i jas se cudev, ama na kraj pak ispagja do 40nedela deka se nosi bebeto a toa go smetaat kako 10mesec
Полни 9 месеци е 40та недела односно влегуваш во 10. Пример 28 недела е полни 7 месеци и влегуваш во 8миот. Уствари јас влегувам во 6ти месец сега,ама реално сум бремена полни 5 месеци
Pojma nemam prva bremenost mi e, doktorkata kaza zavrsen 7mi mesec, vlezena vo 8 mesec, sto znaci 8mi sum ama ne e poln tuku sega go pocnuvam. Zdravstvoto tuka ima aplikacija, simnena mi e ja sledan i denes mi pisuva bas kao oficijalno zapocnuva 8mi mesec denes
Лек дозволен за главоболка? Да не е парацетамол, се напив пред неколку саати за џабе. Немам протисок, ни лежење во темно не помогна - болката само се појача. 33та недела сум.
Контактирај ја матичната ако е неиздржлива болката и не ти поминува, може ќе ти дозволи нешто да се напиеш. Знам дека е недела ама пиши ѝ на вибер, сѐ надевам ќе ти одговори. Во меѓувреме пробај цеден лимон или појако кафе. Од времево е иначе, и јас денеска сум цела за никаде.
Да јас сум згрешила во бројките, полни 6 месеци а влезена во 7. Јас сум 21недела значи полни 5 месеци сум ќе влезам во 6ти.
Леле ќе цркнам веќе. Вчера не пуштија од болница, а јас си префатив од детево. Црева истурив од повраќање и дијареа. Што вирусиште ќе беше ова, никогаш во живот немам вака повраќано. Тешко на ова бебе во стомак. Пред некоја недела бронхит имав, сега ова. Катастрофа. Оваа бременост физички потешко ми оди. На страна стресовите со детево. Се тешам дека ова ќе биде поиздржливо, во четвртокот бев на преглед напредува како што треба и покрај се. Се надевам нема да се случи некоја беља на вакво повраќање. Очите мислам ќе ми излетаат од притисок кога повраќам, едно сме со шољата од вчера.
Девојки дали кога чувствувате стврднување на стомакот како лажни контракции исто чувствувате и некоја чудна сензација во градите?
3 месеци без престан повраќав. На инфузии завршив, Бојаџиев се погоди на смена во Систина кога колабирав буквално од толку повраќање, значи вода повраќав. Он ми рече да не се секирам бебето си влече што му треба, и месец да не јадеш оно ќе се храни. Ништо не смета повраќањето, со оглед на тоа што има жени што повраќаат цела бременост. Така да не се секирај немаш гајле. Со помин нека е.
Позитивен шок ми беше, бидејќи не очекував. Едвај чекав да му кажам на мм и од тој момент до сега ( веќе бебе скоро еден месец) , сме со неопислива среќа. Постојано со насмевка, иако уморни. Му викам прееска, ја имам пред мене, ја гушкам, ја бацувам, ја држам, а на моменти ми фали мешето што си го галевме по цел ден.
Ако видиш ме нема, означи ме. Само позитивна мисла да ве води. Не се споредувајте со други, верувајте на доктор/ка што ве води и се ќе биде добро.
Здраво девојки. Јас сум ептен тазе 4недели и ден, два. Но имам одвреме на време грчеви во стомакот и повремено менструални болки. дали е нормално? Се плашам да не не е во ред нешто..