Најнормално нешто, ќе си ги имаш првите три месеци менструалните тегоби. Не се секирај, па и преку цела бременост. Зимај си магнезиум, помага многу. Со лесно и школска бременост ти посакувам.
Нормално е. Зимај си магнезиум. Колку можеш одмарај и опуштени мисли. Матката од големина на оревче, забрзани ќе расте, ќе се шири и нормални се тие болки цела бременост. Се додека болките не се без престан и неиздржливи, немаш простор за паника.
Devojki pomos sto moze da e bolka od vreme na vreme pod stomak i vagina 37+ denes toa taka me drza cel den ke bide bolkata pa ke ja snema pa pak i se taka
Од 18-22 5 месец,од 23-27 6 месец од 28-31 7 месец од 32-35 8 месец и од 36-40 е 9 месец ова доктор ми има кажано
Жени на моменти кашлам дали можи да се одлепи бебето од матката,да не прекини да чука срцето од моето кашлање ??? Сигурно не му е убо
Леле женче те молам немој со вакви работи.. абе какво одлепување?! Бебето си е супер заштитено, твоето кашлање апсолутно ништо не му смета
Најнормално, да не направев тест ќе мислев дека секој момент ќе пробие добиено од што ме болеше. И ден денес од време на време имам блага менструална болка или грч, утре влегувам во 26та. Магнезиум земај и лежи си со перниче меѓу нозе.
Од која недела почнавте да ги чувствувате лажните контракции? Со првата бременост ич не се сеќавам кога беше, сега 22ра недела, мислам дека некогаш осеќам? Или грешка сум, рано е?
Јас со втората уште во 16та недела почнав да ги чувствувам. Цела бременост ги имав, некогаш поизразени некогаш не.
А како се чувствуваат лажните контракции мила? Јас сум 20та недела па да си знам да не се извадам од памет ако почнам да ги осеќам
Јас од 18та овој пат, и тоа бааги ме држеа па ми дадоа Но Спа и магнезиум цитрат дупла доза (околу 800мг) Фала богу сега добро е, Но спа не ги користам секој ден.
Јас ако се напнам повеќе да се префорсирам обично, тогаш ќе го осетам стомакот тврд, ама брзо поминува па. Ми мереја цервикс, се си е во ред, ваљда нема гајле.
Зимај магнезиум цитрат сабајле, ќе ти помогне во текот на денот, и едно навечер таман ќе биде. @QweenSM се чувствуваат како затегање, грч некој во стомакот, како после стомачни вежбање. Може да трае кратко или подолго зависи, еве кај нас со втора бременост многу рано почнаа. Во првата дури после 25та ги осеќав и тоа малку.
Epa devojki moi konecnoo posle nekolku nedeli i kaj mene edna dobra vest, negativen mi e testot za CMV vo plodova voda, lele placam od radost. Sega odma da oda da stava serklaz i da se mola da stigna do bezbedni nedeli, fala vi na sitee za podrskata