Може е бебе Инаку не се биле толку јаки да однемаш воздух, ама онака непријатно те затегнува. И обавезно кога ќе се помериш, веднаш те пушта и ти иде поубаво хаха.
Таблети се,по 2 на ден ама се големи мене неми одговараа зошто се давев додека ги испијам и пак ме фаќаа грчеви
Потполно си во право. цела бременост е чекање до првото гушкање со бебето. Цела бременост е едно долго патување. И цело време паметот е во бебето. Најтешки ми беа деновите после боцкање за нифти пренатален, додека ми се јавија пукнав мислам се на тоа мислев цело време. се јавија се во ред. сега секоја наредна контрола пак чекање да потврди докторката дека се е супер мене сега ми мисла и чекање да почнам да го осеќам убаво секоја ден да знам дека е тука по раат ќе бидам Мајка бе - од сам старт ги мислиме и цел живот ќе ги мислиме и кога ќе бидат возрасни луѓе затоа што една е мајка највеќе се грижи Само со позитивна мисла . се ќе биде во ред кај сите, сите да се олесниме со среќен крај Сите да си држиме живи здрави прави бебиња
Колку ми е мило Се радувам како за себе, стискав палци да биде добро. Сега серклаж и да се опуштиш и да си истераш до крај убава бременост!
знаев дека ќе биде се во ред! да си го износиш бебето до крај живо здраво да се роди ! ве гушкаме! Која недела си ?
Матичниот ќе ти дава насоки што ќе испитуваш понатаму, на секој преглед ќе ти кажува следно што да правиш.
Во контекст со муабетот за магнезиумот, сакам ќесички да почнам да пијам, таблетите ми се при крај. Каков магнезиум во ќесички пиете? Овие како апчиња што се ми се многу големи. https://www.doppelherz.mk/produkti/doppelherz-system-magnesium-citrate-400 Ваков пие ли некоја?
Не се оправив со Зинатот јас, ми препишаа Сумамед. Цел живот немам пиено толку атб како овие две недели. Ама не ми е добро, страшно многу хрчам, свирам целата на градите. Мачно ми е и од слабото железо, и од бременоста, капак и од бронхитот што не се лекува уште. Дали некоја пиела Сумамед волку рано, во втори месец?
Вака сега со бета 40 преку крв претходно има земано вибрамицин и серапаптеназе....Има некоја врска за негативни последици? Оти на олку бета нели не може на ехо да се види Плус и анестезија за заб
Ајде сега, на пола бременост стигна, ти сега ќе се навраќаш пред 100 години. Се си е во најдобар ред, ехата ти се супер, пренатален правеше. Ајде доста размислуваш негативно. Се е супер, отвори некоја бебешка страна и полни се со позитива. Ајде иначе ќе се караме.
Јас од 24та, немам ни болки ни грчеви само затегнување на стомакот напред како инка и тврд камен се прави. Трае 5-6 минути и поминува. Ретко ги имам, еднаш во неделата.
Магнетранс пијам и јас како @Veki4kaa до сега немам проблем иако сум склона сум на грчеви во нозе особено, ем од претходно, ем од активност.
Прв преглед ми закажаа дури во 8ма недела кога ќе бидам, не примале пред 7г.н.. И сега ќе си чекам да помине и овој речиси цел месец затоа што нема термин и на приватно да одам побрзо од ова. А башка што срцева реакција не пуштаат да слушнеш пред 10г.н само кажуваат дека е се во ред. Што е тоа е, ќе си чекам и ќе се надевам дека ќе биде се во ред .
јас оваа бременост сеуште немам земено магнезиум воопшто да пијам. ама кај и да е ќе почнам. почна полека се да ме боли како расте мешето. магнезиумот ми помагаше за болките во нозе грчеви колкови половина.
28+4 недела сум денес некако бебиња вчера а поготово и денес многу активни,некогаш ударите и болни ги осеќам мисе изместува стомак цел.Незнам како изгледаат тие лажни контракции можеби ги имам а незмаж да препознаам прва бременост ми е.Денес имав како жигови во анус ама кратко,пешачев и доста работев денес низ дома со повеќе ќлекнувања и ме здоболе кичма.Валда е нормално волку даме клоцаат за неделиве или
Октомвриски бебиња како да се вадат од болница? Дали да му земам некое скафандерче нешто мекано? Пошто комплетчето што го зедов е памучно и ќебенцето внатре памучно. Мислам дека бааги ќе залади до тогаш,имам минимум 2 3 недели.
Јас спремив боди со кратки и памучно комплетче, во транспортер и покриено ќе биде со ќебенце, немаш потреба од скафандер, краток период ќе биде надвор, транспортерот секако држи топло внатре. Со првото во декември се породив, џабе земав скафандер за од болница, со ќебе до кола доволно е.