И јас тоа го мислам, мислев нешто како комлетче и кебенце,ама сега ме предомислуваат како малку било тоа требало и плус скафандер,бебе од неколку дена нели..која дата си ти, јас сум средина на октомври
Иста сум и јас, шеќерот ми беше на граница со низок притисок, уште ден влегувам вп 38 недела,еднаш да преживееме и јасни бебчо ќе се природа. А што индикација имаш за царски?
Koga pocnavte da kupuvate nesto od nesto za bebce? Jas sum 20+4 i nemam seuste nisto kupeno. Merak mi e no i strav mi e deka e uste mn rano. Sakam barem edni corapcinja da zemam ama skeptik sum i za toa.
Мила јас и ти сме исто знаеш, и јас сум 20+4 , па пола гардероба на принцот мој му е веќе купена Сега не земам ништо дека чекам убаво да донесат есенска и зимна колекција па пак ќе почнам Мој совет, ако ти е мерак купи си што ти душа сака, искорени си го стравот Стигнавме до пола бременост , нема потреба од страв Дотерај се и после право во шопинг
Daaa jas i ti sme isto. Ke te poslusam, moram prvo vo lab da odam krv i mokraca,imam mn otoci a nemam pritisok. Vcera pravev hemostaza pa sega da vidam so rezultati kako e. Posle se ova odam da kupam nesto.
Ќе биде сѐ во ред, само смирено, без многу читање и уживај! Верувај ова ти го кажува човек на кој што стравот му беше во коски, еден спонтан позади мене, па и во оваа бременост на 2 пати кафен исцедок ми се појави па можеш да замислиш како сум се штрекнала Ама помина , сега си уживам максимално во бременоста дека е нешто најубаво што ми се десило во животот Затоа ти велам, купи си што ти душа сака, не се устручавај дека Февруар ќе дојде додека трепнеш, еве го Октомври сме веќе
Добредојде во трет триместар, хахах. Се од ова е најнормално. Понатака и повеќе ќе осеќаш. Така да бутај магнезиум и гледај да одмараш кога ќе можеш повеќе. Пошо после коа ќе ти се појави pelvic pain е тоа па е најлошо.
Здраво девојки . Ние некако стигнавме до 15+2дена. Фала му на господ малку се стиши крварење но сеуште ми е неизвесно и мирувам. Којзнае како ќе биде. Сакав да ве прашам сега ми се јавува некое чувство скоро секој ден на затегање доле кај матката, странични жегања кај препони кои ми одат надоле накај ципата, дури кога ми се оди по мала во вц некогаш неможам целосно да се исправам, одам свиткана како гравче, кога ќе станам од кревет како некое заглавено топче да имам доле и ми е страв да не ми излезе. Незнам дали е нормално и дали и вие сте осеќале така?
Доле ќе те боли срамната коска, оној дел кај што се спојуваат коските од нозете, средина на карлицата. Мене на вртење ми пука дури
Хелоу, Како се комбинираше Павловичева со АД капки за хидратација против стрии да не знае некоја од вас?
Офф леле,мене па на спиење ме болат веќе куковиве на вртење,у препона ме боли де на десна де на лева ама на ехо кога бев последно мисе пикаат баш во препон бебињава,некогаш исто како оро да играат двајцата ги осеќам,и молам цело време дасе качат погоре
Не типичен скафандер, од оние како мечиња што се меканите.. На такво мислев. Некако ми е ладничко уште сега а тек крај на Октомври..
Прво ми е царски па не верувам да терам повеќе од 38ма.. При крај на Октомври сум уште 3 недели имам.
Па нема во раце да го вадиш, со транспортер. Одозгора ќебе дебело и до кола доста му е. Плус ништо од зимска опрема не се препорачува за во транспортер/седиште бидејќи не можеш безбедно да го врзеш.