Отоци се појавуваат и од недоволно внес на протеини, штом те пратиле на клиника сигурно и тоа ќе ти испитаат.
Даа, па највеќе и најпрви болат. Цела бременост ќе ти бидат променливи. Првите три месеци ќе те болат, после млекара ќе ти стануваат
може со провокации мислам ама и тоа ако имаш индикации дека мора да се роди бебе.или после 41 42 ако е надносено ама зошто да е со сила ако е се во ред нели, чекај си знак секако ептен си прикрај. многу случаи сум слушала така со провокации и не бива и на крај мора со царски бидејќи веќе е испровоцирана работата. Јас и со двете деца чекав самото тело да ми даде знак. и така беше ми пукна и со двете водењакот . се породив со првото 39+3 а со второто 39 полна. со второто еднаш дури отидов на цтг 36 или 37 така нешто и требаше секоја недела наредна да одам јас не отидов хахах викам ќе чекам знак да се породам . од никогаш не сум го сакала тоа цтг хахаха
Има некоја да ја мачи суво грло деновиве? Други тегоби немам,ама грло толку е суво да не знам што да направам, два дена веќе…. Инаку, 28. недела терам
Здраво женички, ве молам за мислење, 17 недела +2 дена сум, цел,ден на моменти ме фаќаат бодежи десен дел на стомакот (десно од,папокот) слично на грчеви што држат 15 секунди о ме пушта , оваа болка ме фати 10тина пати денес два пати и во долен дел на стомакот притоа ми се праи камен тврд. Пиев магнезиум и еспумисан малце ми се намалија ама сеуште се присутни. Нормално е ова?
Бракстон хикс, лажни контракции се тоа. Не се опасни, не се секирај. Баш погоре за истово се пишуваше. Чести се во бременоста, не сметаат ништо, не се секирај. Дуплирај магнезиум.
И јас сум 28ма… дали испита скриен шеќер? Јас постојано имав суво грло, ми се пиеше вода и откако сменив сега исхрана поради скриен шеќер, го немам тој проблем. Јадев многу, а некогаш и само овошје, очигледно ми сметало. Ама ова е и мој заклучок, не сум сигурна дали тоа е причината.
Kaj mene bese taka i otidov na lekar i ustvari bebeto bilo taka namesteno bas vo 17 nedela mi se sluci toa. Karlicno bilo namesteno i koga se tegnelo mi se ispapcuvase kako topka i strasno me bolese. Taka da ne se sekiraj. Eve kaj mene uste e na desna strana odma do papokot i ne mrda od tuka. Si naslo ubavo leziste,tuka mu e ubavo, ama mene ne uste me boli. Ama ako nego neka mu e ubavo jas ke trpam kolku treba
Дечки кај син ми во градинка е појавено крупни сипатинци,он нема прележано јас имам како мала.Дали мислите дека е опасно за мене доколку пројави и он јас сум 31 и 5 дена?
Мислам не е доколку веќе имаш прележано. Сепак консултирај се со матичен гинеколог најдобро ќе знае што да те посоветува.
некоја да правела сега бргу втор скрининг во систина ? Да ми каже која е цената? Сакам таму да закажам рано ми е за скрининг уште 5-6 недели имам ама треба да закажам пред време да не останам без термин.
Исто Ива, јас сум 4 недели и 3 дена.. Вчера бев на преглед кај матичниот и кога заврши ехото му кажав дека имам болки вика ај седни да те видам и седнав на бокс и имав крварење, ме стави на Утрогестан наутро и навечер на боледување сум. Сестрами исто ми рече дека нормално е да има болки ама ете испадна имало крварење. Бета хцг беше добро високо. Ќе одмарам сега. Ако нешто ти е појака болката појди на преглед.
Најнормално е да имаш болки, менструални поготово. Исто и крварење на почеток, се дешава од хематом, некои и од имплантацијата. Не се плаши, ќе се среди. Ќе имаш и понатака менструални тегоби. Појачај магнезиум, а од утрогестанот ќе ти се среди крварењето, и обавезно мирување. Со лесно.
Феминки, искочи од суво грло да е ковид. Искуство корона и бременост? 28. недела сум, покачен црп малце. Додека чекам попладне матичен да ме види….