Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    1.667
    Јас немам многу големи болки и грчеви, а почнав и со магнезиум па уште помалку осеќам сега (не знам дали е до психа :D).
    Инаку вчера се слушнав со матичната и ми закажа за утре еден преглед. (понеделникот кога се јавив, сестрата ми кажа да одам за 10 дена).
    Мене денес според апликација и мои пресметки ми е 4 недела + 4 дена. Скоро па исто :inlove: Се надевам дека се ке биде ок кај сите, па и кај нас :l:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lucky4

Lucky4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    207
    Zdravo da mi predlozite dobar pedijatar vo sistina..falavi

3. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    2.748
    Јас имав ковид 17 недела мислам дека бев.Ми рекоа само пастили за лижење и солен раствор спреј за нос и парацетамол ништо друго.Јас имав болки во грло и затнат нос едно 2 недели ме држеше

На u_prolazu му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    18.512
    аууу претерале абе. ццц

5. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.464
    Некој да ме утеши.. Утре сум 26та и знаам бебињата спијат, не се секогаш активни ама таман мислиш еј кога ќе почне да мрда ќе ми олесни оно уствари не е баш така. Моето си мрдкаше и удираше некако посилно, ама изминативе денови како да ми смени, понежни движења чувствувам и не толку силни ударчиња, исто и не е толку активно навечер па и преку ден.. Некогаш ми успева со благо, сок, сладолед, буцкање низ стомак ама не секогаш.. Што е нормално за овој период? Имаше тука мајкички некои на не толку активни бебенца не ми текнува кои беа ако може да споделат искуства :l:

На Hygge-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.724
    До 28ма недела е најнормално да го осеќаш бебето така. Затоа и од 28ма препорачуваат нели да пратиш движења повеќе. Мене до 28ма ми беше така, ја има ја нема. Веќе од 28ма си качува и повеќе и повеќе се осеќа. Мене истово ми се деси во 25та и се швркнав мислам, ништо па не и влијаеше се пробав… и на крај имам еден колега од работа абе страшни ме нервира, и бевме на состанок… абе мислам дека и детево се швркна од мрдање што му го слушаше гласот. Така да мислам немаш потреба од грижа. Поготово зашто реагира на останатите работи. Малку е поспано бебето изгледа, што е сосем нормално.

7. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    Како нарача од ова nipperland?

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.464
    Хахах да најдам некој да ме изнервира, уште тоа да пробам ми остана :lol:
    Еве сега имав состанок онлајн и малку валјда од гласови се размрда ама пак е така нежно, се испорасплакав прееска ;( Се надевам за две недели и кај мене ќе бидат посилни движењата сигурно помирна ќе бидам така

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.724
    Ќе бидат, после па тоа ќе ти биде чудно. Ќе мислиш леле некако премногу мрда, па тоа ќе ти праи паники, а уствари исто си мрда само што има повеќе сила тогаш и повеќе ќе ги осеќаш. Не се секирај, ништо не е, некогаш се повеќе успани.

На Hygge-girl и Kala22 им се допаѓа ова.
  10. Karande

Karande Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    173
    Јас сум иста од ко почнав да го чуствувам. Верувај нормално е се, и тие имаат фази и периоди, се адаптираат, растат менуваат положба. И секаде е индивидуално. Кај мене досега имам забележано дека неколку денови ќе е активно преку ден и навечер и после скоро два дена ќе го чепкам стомакот за да почувствувам нешто, а тука е само си одмара. Доколку сум јас уморна, не можам да спијам на вечер, после цел ден и тоа ќе е пасивно. Фаќаат паники не е сеедно, денес влегов 28 недела и еве спија одмара цел ден

На baguf4e, Hygge-girl и Kala22 им се допаѓа ова.
  11. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    212
    Што топло да пијам за грлово?Страв ми е од чаеви што смее што не смее секој различно кажува.Буфтам кашлам а алергија имам на полен и мед не смеам ништо од тоа.Правев прегорен шеќер немаше некоја голема корист.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    6.221
    Пантенол пастили мислам може во бременост, ама консултирај се пак.
    Мене и сладолед ми има помагано при болно грло, од топло ми е полошо.

На Лалина и Stone им се допаѓа ова.
  13. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.464
    Изгледа кај сите така.. Јас дека имав денови и ноќи кај што го чувствував баш силно и често и се навикнав мислејќи супер тука си е, се е добро ама еве имало денови кај што и они се пасивни.. Да знаат колку не плашат само :lol:

На baguf4e и Hygge-girl им се допаѓа ова.
  14. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.983
    Допаѓања:
    4.224
    По предавање Фито терапија од Проф Кулеванова на фармацевтски факултет пишува само камилица чај и брусница дозволено за трудници .. Така и гиниколозиве даваат. Така да прави си камилица со мед и лижи пантенол со ц витамин и ќе помине се надевам.

15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    18.512
    од оваа страна на инста.
    4EDF4494-FD33-47FC-A659-D06FD6CBFFAD.jpeg

Кажете ми каде на друго место има добар доктор за втор скрининг а да не е систина. прескапо ми се гледа 7.750 скоро 8.000 се :(

16. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    4.610
    Се пронајдов во се што пиша :drunk:. Секој втор ден ми е паника и само пребарувам туѓи искуства на нет и се опседнувам на периоди со читање дали и колку е нормално со помал интензитет да се осеќаат движења. Пробувам да фатам некој патерн, иако длабоко во себе знам дека е рано, и таман ќе си речам ете после ова и ова си мрдка бебуш, после 2 дена ми ги крши сите пресметки (facepalm). Одвај чекам да порасне уште малце и да нема многу место па да ми се размавува поконстантно :inlove:

17. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    110
    Кала , пишував и порано.. два пати завршив на ургентно со рикање ради ова. Џабе чоколадо, кока кола и се останато. Ништо не осеќав. А најинтересно и двата пати на ехо бебето си мрдаше..
    Сега сум 34та, дефинитивно од 28-29гн е различно ама пак има периоди кога и тоа одмара, денови кај што ме буди сред ноќ со клоци и денови кај што едвај еднаш на два саати ќе го осетам, така да опушти се .

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.724
    Ремедика кај Котларова, 6000 е таму. Врвен доктор.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    18.512
    Се јавив кај Органџиски 5.300 рекоа
    се мислам за таму.
    била некоја да каже искуство?

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.464
    Никаков патерн нема деновиве, некогаш реагира на одредени работи некогаш воопшто. Еве прееска пробав благо, сладолед, сок од портокал, буцкам и ништо никаква реакција, после 2 саати мислам ми изреагира а во меѓувреме си плачам.. Ајде уште малку и се надевам малку помирни ќе сме (fingers)