Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Pucanka

Pucanka Активен член

Абе калов кондом уживајте свршувајте заедно ништо нема само уште поубаво ке ви биде...

mdenkov likes this.
  2. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

@mama89 :inlove::inlove: Убавини:clap::clap:

Инаку да ве известам тебе и @Pcelka94 дека ја сефтосав работата :D:D операција успешна:D:D
    Преживеа косата:D сега си седам и си убавеам:P:P:inlove::inlove::inlove:

3. mama89

mama89 Истакнат член

Суупеер :* баш ми е милооо...Црно вино и плава жена никад не излазе из моде ;) иии ајдее сликии од мешињааа сакаам :*

Eli23, mdenkov and <3 pleza4e <3 like this.
  4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Среќен роденден мила за си жива и здрава уште многу години и секогаш исполнета со среќа и успеси во секое поле :* :* па догодина роденденот со близначиња да го славиш :hug::hug::hug::party::party::party::*:d::^:

Bebulleee likes this.
  5. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Не ми се познава уште мешето :( :( само како најадена ми е а 19и 4 дена сум инаку одма би ставила слика .
    @<3 pleza4e <3 ajdeeee :) bas mi e milo sto ti ispadna bojata kako sto treba kamo i mene taka da.mi uspevase :(
    Stavi slika od kosata da vidime nov friz :) :)

<3 pleza4e <3 and mama89 like this.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Како се справувате со потта и влажниот долен веш? Нонстоп се мијам, носам само памучни гаќи и само сменувам ама џабе и мислам од тоа ме чеша. Ставив бебешка пудра не ми текнува ништо друго , не сакам канестен да ставам не е такво чешање. Воспалена и црвена ми е кожата, а ми се чини и исцедокот се зголеми.

7. mama89

mama89 Истакнат член

Ајде за недела две ќе ти рипне преку ноќ :D ќе видиш :* и чекаме слика :* леле мешиња како лета времевоо не ми се верува како вчера да беше кога ги видов двете цртки.па утредента точката на ехо.па срценцето,па мало човече,па првите мрдања како пеперутчиња,па сега клоцањата уфф милина :inlove: и едвај чекам да дојде денот да си го гушнам синкоо :inlove: само здравје и сите да си ја дочекаме среќата во прегратка:hug:

game123, Fatalnata, Mariangel and 3 others like this.
  8. juli rak

juli rak Истакнат член

mama89 likes this.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Доброо утро кај си ти срцка? И доброо утро до сите мешиња и еве 8.30 а јас ПАК НЕ СУМ УШТЕ ЗАСПАЛА ЦЕЛА НОЌ! амааан со ова жешкооо :(

10. juli rak

juli rak Истакнат член

@Bebulleee najsreken rodenden duso, @ReggaeGirl97 se ke se izdrzi za tie ubavi Mali ocinja eve jas sum 19+2 pa uste povrakam ne jadam I macnini imam, I da vi se pofalam denes jas I mas mi slavime godisnina od nasta svadba I vencavka

Fatalnata, Mariangel, awl and 7 others like this.
  11. mama89

mama89 Истакнат член

Имајте најубав ден исполнет со љубов и бакнежи,прегратки :* Да сте вечни уште сто години :*.

juli rak likes this.
  12. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Со срека нека ви е и да ви се множат годините,јас освен ова жешково време не можзам да го истрпам-инаку повракање до сега фала му на бога немав,денес 17+3,мешко се познава,јас само нанапред стомаче имам,онака сум си истата и со килажата................позз до сите мешковци

mama89, juli rak and Pcelka94 like this.
  13. kallias

kallias Популарен член

Mozes slobodno kanesten da stavas, jas vo prvata bremenost stavav kanesten mast i vaginaleti kanesten mozes, oti ako e vnatresno cesanjeto samo so mast lokalno kje ti pomine. Od moe iskustvo ti kazuvam deka jas stavav kanesten mast i plus vaginaletki zatoa sto i mene me cesase duri usnite mi bea naduvani i se isplasiv, a gibekologot mi kaza slobodno za kanesten i vo megyvreme se odmivav so caj od kamilica, probaj, ne cekaj dzabe da te cesa oti moze pogolemmo da stane :!:

mdenkov and kristina.k like this.
  14. kallias

kallias Популарен член

Srcka ima tema vo skrieno katce za sliki so trudnicki mesinja ;) Najubavo tamu da stavame za da ne ja trupame ovaa tema ;)

mama89 and <3 pleza4e <3 like this.
  15. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Ептен лета времето јас уште не можам да се освестам за првото а веќе и второ чекам хихихихи колку само е најубаво кога ќе види човек и осети од свое чедо насмевки и прегратки :) поголем благослов од Бога мислам нема :)

mama89 and podravka like this.
  16. maweja

maweja Истакнат член

Vremeto si vrvi li si vrvi.... ete me uste dva dena mi e termin pa op so 3to dete v raka.

Vcera si bevme do selo, skari mari natamu navamu pomina denot :lol: Vie, kako ste, sto si pravitee kako se spravuvate so gorestinive? :sweat:

SITNO SE BRОI :inlove:

@eatpraylove90 milicka sto te snema, da ne se porodi? ^_^

Last edited: Aug 3, 2015
    okcenzi, Mariangel, awl and 3 others like this.
  17. srcence555

srcence555 Активен член

Mamicki 7 mesec od 26 ili 27 nedela pocnuva?

18. maweja

maweja Истакнат член

27 г.н започнува 7ми месец

19. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Срцки а како се справувате со испукани капилари? Под колената и горе на колковите мислам дека сите капилари што ги имам испукаа. Има лек?:^)

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Испукани капилари, испукани вени, само да не те боли а за друго незнам чаре. Јас првата бременост се мачкав со кремови специјални од прегнакеар ем изгор ги плаќав но за џабе. А вени кога ми попуштаа таква болка ужас било :( Стрии на почеток се црвени со тек на време си бледеат. Сега се мачкам со маслиново, ореово, бадемово, чичково масло, оние малите пакувања по маркетите шо ги има какво ќе начекам, и свинска маст повремено, колку за да ја нахранам и омекнам кожата која расте, а за после појавени сртии чаре не знам. Гледај да мачкаш шо било да е влажна и мека кожата, може ќе се спречи евентуално, а во 9ти на крајот последните денови ко ќе се спушти бебчето е тогаш се прават многу. Слатки белези кои со само мајката може да се пофал;)

Pcelka94, <3 pleza4e <3 and mdenkov like this.