Фала ти ќе пробам да се смирам и да си сфатам веќе еднаш дека и тоа си има периоди кога си спие и е по мирно.
Дали има некоја мајка има да сподели трик и совет како да се зголеми продукцијата на млеко? Од петни жили се трудам ама на молзење со пумпа имам 60мл од двете гради заедно, што мислам е премалку... Породена сум пред 1м и бебе е на екслузивно доење, но гладна е нонстоп, не е доволно очигледно.
Од кај знаеш дека е гладна? Оди во темата Доење, имам пишувано искуства, мислам дека поише од 20мл никад не успевав да извадам, син ми беше на екскузивно доење 6 месеци, а цицаше до 2 години.
Zemi caj za doilki, laktil tableti, inaku pumpata ne e voopsto relevantna kolku mleko imas moze da imas mnogu a mnogu malce da izmolzuvas stavaj povekje dete na grada 1 mesec e malku vreme moze uste ne e ubavo vospostavena laktacija I opusti se nemoj da si nervozna pri najmal stres seknuva mlekoto
Ова е точно, на предавањата бесплатни со Јасна кога беше неделата на доење истово го кажа дека пумпите не се релевантни за тоа колку имаш млеко. Секогаш помала количина ќе има со пумпа. Исто кажаа и дека често пати мајките мислат дека не е доволна количина на млеко и споделија една фотографија за тоа колкавко е желудничето првите периоди и која количина на млеко уствари по подој е доволна, но исто спомнаа дека бебе ќе си цица/пие колку ќе му дадеш дека нема да се буни ама после може да има повраќање,грчеви и слично ако е премногу. Немам искуство само споделувам информации
За втор или за прв скрининг? За прв се ок пошо си правела и НИПТ, за втор би ти препорачала Симонида Котларова во Ремедика, 6600ден е. Таман имаш време да си фатиш термин.
Кала, дојдов истово да го пишам. Последниве 3 дена едвај го осеќам и тоа е со сила, со провоцирање со сок и благо и со буцкање. Не знам дали е некој период, се нервирам. Наместо да е попргаво, тоа се помрзливо и само ме паничи. И јас сум 26+. Нека кажат поискусните.
Ако се движиш исто многу, нема да го осеќаш многу да знаеш. @Kala22 знам дека си со мирување, ама пак ќе ви кажам, сосем нормално. Имаат и оние периоди кога се помрзливи. Еве јас сум 32ра, пред некој ден цела вечер се журкаше, до степен да неможам да спијам. И после преку ден беше активна ама не толку, се уморила изгледа што се журкала вечерта. Синоќа па, до 3 ја немаше, и во 3 се разбуди изгледа и почна да се журка. И нив како им доаѓа.
Дали околу папокот,и кај сто е должина на linija negra него осекате местото на допир,на допир неосеќам ништо.
Мене малку ми е подизлезен папокот, не скроз и така многу ми е језиво на допир, како да немаш осет таму.
Ремедика, Др Афродита Стомнаровска, многу добар доктор нема да згрешиш од прва човек се приврзува за неа. Др Симонида Котларова е исто добар доктор, двете се многу добри пријателки и еднакво имаат знаење. 6000 ден е скининг. Ремедика многу подобар пристап има према пациенти него Систина. Медицинскиот персонал се многу културни и фини.