Мисе средија мене,јас си имам од предходно мака со црева и хемороиди.Само споделив тоа што мене ми кажале дека несмеам дасе напнувам по голема нужда.
Породена сум природно и едното со друго напнување , нема поврзаност. Зар ако треба да напнете да искочи изметот, нема да напнувате и ќе го чувате? Нормален е и запек, особено па и бебе ако е во позиција да притиска.
Јас само споделив тоа што мојата докторка ми кажа матична и систина.Другарка напнуваше и прокрваре.Но немора да значи дека кај сите кесе случи тоа.
Devojki ponedelnik odam za serklaz i do kraj na bremenost ke sum na boleduvanje,jas prviot mesec ke bida pokriena od firmata posle od fondot. E sega prasanjeto mi e dali posle porodilnoto ke mi e vo celosna isplata neli tolku kolku sleduva od fondot ili ke mi bidit nesto skrateno deka sum bila na boleduvanje?
Здраво 33та недела навечер кога спијам како менструални болки осеќам некој притисок доле. Можно ли е да е од што е бебето големо веќе па прави притисок доле. Преку ден не ги осеќам толку силно..
За тврда столица мене ми помогна пиење јогурт баланс секој ден и повеќе вода. Исто чиа пудинг, овес, сливи праски пробај потечна храна со побеќе влакна
Имав ист случај, баш при крајот ми почнаа ваквите болки, исто само навечер. Ништо страшно не е, бебето си притиска
Ај да прашам, нормално ли е малку покачени лимфоцити и намалени гранулицити во трет триместар? Се е во ред друго со крвнава слика. Урината исто, во понеделник резултати од уринокултура.
Пијам премама веќе 3-4 месеци, витамин Д и витамин Ц. Витамин Ц неколку дена го пијам на 12часа (по препорака од матичната) а претходно по 1 на ден.