Мене докторката од Систина ми го преќина во 36 недела, зошто не знам мислам спомна може да предизвика зголемено крвавење при пораѓањето.
Жени барав теми низ форумов но не ми излезе ништо, има ли групи каде се споделуваат мислења за постпородилен период и теми за доење? Ако има пратете ми ги да ги заследам. Тнх однапред
На другарка и го намалија на некој период премама. А пошо пиеше и металирана таа скроз и ја прекинаа.
Zdravo devojki sto treba da se ponese koga se odi na bolnica za bebe za mene si spremif see ali za bebeto dali treba nesto drugo osim pampersi poz
Јас пиев магнезиум до 36та недела. Кога влегов во 36та докторката ми кажа да ги прекинам. Ама сепак прашај го твојот матичен.
Знам дека многу го поставиле истото прашање ама страв ми е. Од утре 25недела сум овие два дена не го осеќам да мрда или еднаш ама скроз како минимално лазење, како пеперутка обично дур мирував или навечер кога ќе легнев обавезно мрдкаше повеќе ама деновиве не Нирмално е нели сте имале такви денови? Немам болки никакви се ми е добро фала богу ама оваа стрес ми прави
Исто беше и кај мене имаше денови кога не застануваше по цел ден а имаше и денови кога само еднаш малку ќе го осетев да мрдне. Спијат и они си имаат денови кога се повеќе а кога помалку активни. Без грижи опушти се, се е во ред.
Девојки мене ме интересира дали пред порагај имавте болки и сечење во долниот дел од вагината или таму некаде во тој дел не можам да дефинирам точно каде го чувствувам. Дали е од движењето на плодот и од што бутка или се шири грлото на матката? Трае 4 5 секунди па после некое време повторно така. Дали некоја има слично искуство инаку сум 39та недела.
Zavisi sekoja zena pred poragaj ima razlicni bolki jas takvo nesto ne sum imala toa verojatno ti se grcevi kako kontrakcii
Женички мене ми пукна водењак 35+3. Високо пукнат па затоа не ме зедоја итен царски. Отворена не сум ни прст. Цтг регистрира болки па примив за зреење. Докторката што требаше да ме пораѓа не е во Мк, се надевам ќе додржам до утре попладне за да се врати.. Се преплакав за ќерка ми што ја оставив дома Испаничена сум прилично ама нема назад што е тоа е...
Ти праќам среќа и убава мисла, се ќе биде добро не се стресувај безпотребно. Ќеркичката ако не сега ќе останеше дома друг ден кога и да добиеше болки, сигурно супер ќе се грижат за неа.
Со лесно нека минува, ќеркичката сигурно не е сама не се секирај, кога и да ќе требаше да ја оставиш пак. Ти држам среќа ајде да издржиш и пиши што ќе направиш