Ајде смири се. Ќе ја чуваат ќеркичката убаво, не се грижи. Ако не сега, ќе си морала понатака. Ти ја пуштам цела среќа и нека ти е со лесно.
Еве јас задутре влегувам во 27ма, бебево ми е мрзле невидено, особено последнава недела. Осеќам слаби ударчиња, повеќе како рипче и тие се ретки. Особено па преку ден, се случува 5 саати да не го осетам. Поактивно беше во 24 отколку сега. Едвај дали 5-6 пати во денот. Се трудам да не си правам паники, ете во четвртокот имав контрола се си беше супер. Ваљда си имаат периоди и тие.
Чепот изгледа си паѓал полека и не сум приметила. Или сум мислела дека ми е некој секрет. А водењакот , полека си течеше. Немав она пукање и одеднаш да истече. Кај мене почна со сечење долу ниско, како воспалена бешика и често идење во тоалет по мала нужда. Е после почнаа слаби болки во кичма према стомак. И тек во болница почна да тече плодовата по малце.
Ако се Два дена пред пораѓај. Во болница продолжија да ми ставаат и дома сега не ставам веќе, но ќе мора од понеделник да направам контрола на д-димери. Ако е се над 800 може ќе треба уште некое време да ставам, ако не толку.
Jas sega koga bev na kontrola kaj maticniot dojde druga pacientka,koja sto zborese deka bila na patoloska. Dojde da zatvori boleduvanje so toa sto ako si na patoloska ti kratat skoro 2 meseci od pprodilnoto. Nema da imas 9meseci pprodilno tuku 7.5 meseci. Taka razbrav. E sega kolku e tocno neznam neka kaze druga clenka ako ima iskustvo.
Дали ви се случило вас вакво нешто? Од добро стоење ми се стемни нозете ми се пресекоа и ладна пот како да ме обли. Срцето во уши си го осеќав Седнав и за кратко се стабилизорав си дојдов на себе. Што беше ова не знам
Ти паднал шеќерот, ништо страшно. Гладна си, носи си со тебе некое бонбонче или чоколатце друг пат. Која недела си?
Породилното трае 270 дена од датумот на отварање, а патолошка мора да се отвори 45 дена пред термин, па затоа така доаѓа
На моја пријателка истото и се случи пред некоја недела како темно пред очите миејки садови подолг период. Кога го прашала докторот тој и рекол дека е од премногу стоење, повеќе да прави паузи измеѓу бидејќи бебето притиска на срамната коска и прави притисок.
Гладна си, си цица бебето повеќе, не се оставај така. Кај мене е со степен да коа ќе станам одма ако не јадам ми се тресе снага, бебето цела вечер ицицало се хаха.
Тоа колку време се одвиваше? Јас имам неколку дена болки во јајници, и бел секрет лигав се мислам да не е чепот почнат, инаку влажна цела бременост нели. Незнам што да очекувам инаку 38 5 сум..
@Viktorijaaa5 еве денес друго бебе во мене, клоца прета мрда од сабајле нема застанато. Јас жива среќна не сакам да прекине. Вчера 2-3 пати нежно дали го осетив. Си имаат изгледа денови кога не им се мрда.
А женски нели ве боли кога мрдаат? Мене ми е болка секое мрдање, пошто е шутирање, а не нежни удари, буквално ме млати одвнатре. 8ми месец мислам дека органите ќе ми страдаат.