@kallias фала за одговорот ако се појави и внатрешно чешање ќе ставам, а вчера надворешно и погоре беше и мислам од жешкото е, баш како на бебе од памперс што се воспалува. Ставив вечерта бебешка пудра, еве од сабајле ништо немам.
Zdravo mamicki. Kako ste? Se nemam vkluceno mesec dena pokraj spremanjeto za svadba. Super pomina iako se plasev za beboto bidejkji mnogu ripav na svadbata ama se e vo red fala mu na Boga. Vekje sum vo 5-ti mesec i pocnav da go osekjam bebto koga mrda prekrasno cuvstvo. Inaku tuku vo Slovenija mi kazaa deka nosam masko, a vo Makedonija koga napraviv pregled mi kazaa deka e zensko sega cekam vo avgust imam tuka vo Slovenija pak pregled da vidime sto ke kaze doktorot dali ke mu se gleda ubavo kakvo e . Cestitiki i do site mamicki koi si dobija bebushcinja da vi se zivi i zdravi Pozdrav do site
@♡BuBaLe♡ i jas go prasav mojot doktor za ispukanite kapilarii uste vo 3ti mesec-toj mi rece veruvaj mi za kapilarii i za strii nema lek,da ne se lazeme dzabe da ne frlas pari,samo pomrsna krema(pavliceva)ili nekoja slicna na nea,i toa za bebus sto se nema da se izdrzi,ne sme ni prvi ni posledni so ovoj problem-zdravi i zivi da bideme i nie i bebeto,drugoto se e minlivo
Мене уште од дете ми пуκаа κапилаρи, наследно, за тоа нема леκ. Κаκо што сум бела смешκи сум Сега во бρеменоста фала богу не ми испуκале нови... баρем сега за сега Ама κаκо и да е не му се потρесувај κапилаρи не се лечат, мајκа ми пρавше опеρација, и беа чисти нозете 5 години и после паκ исто... Таκва ни била сρеќата тоа е, со здρавје да си ги носиме само се молам да не ми попуштат вени тоа постρашно е
Dobro utro mesinja najubavo kako ste mi?Jas da vi kazam tuka se iznaspav navecer e svezo za milina. Imajte ubav den mesinja
Така е мамички, со вените јас мака видов, неколку само ми испукаа или отпуштија, каков е изразот не знам, само одеднаш осетив горење на одредена точка зад коленото на она нежниот дел и кога гледам вената испакната, море болеше со денови ужасно, две три такви имам, уште си стојат. Ама тоа во првата временост кога се здебелив ненормално, нозете потечени, стапалата ми изгледас како тазе печени мафини подрипнати од калапче во чевлата хехехе.
@mama89 во скриено катче категоријата. Јас само една слика од бременоста имам и ја ставив таму. http://forum.femina.mk/threads/Какви-сме-бевме-како-трудници-слики.14707/
Што правите мешиња денес? Времево е ептен тешко денеска, жешко а облачно. Како истрпувате? Јас мислам готова сум, сварена хаха викам барем да се топеше салово Да видевме некое вајде. Инаку ме фати пуста желба да скитнеме некаде на одмор со мм, да одмориме глави од се и сите. Што мислите за Дојран, водата како е оваа година, би било ли препорачливо да се бањам? Јас бев пред 2 лета, баш кога цветаа алгите, многу ми помогнаа, сите ранички и поткожни влакна, засекотини на кожата ми ги залечила за мн кратко време. Сега се надевам дека би имало ефект на стриите Ваше мислење??
Мешиња како сте, денес не е толку топло. Мене денес ми беше краен термин ама на женскава не и се излегува, а дома сите со душа ја чекаме. Да постои некој начин побрзо да се породам со душа би го направила, ххехехе. Ели советувај се со гинекологот како ќе ти каже така прави, ако одите убаво да си најубаво да си поминете. Позз
Duso mene mojot ginekolog licno me posocetuva ako odam na odmor toa da bide na more, nikako vo bazen i deka ne se preporaclivi slatki vodi kako ete ohrid ili dojran...Vo sekoj slucaj konsultiraj se so gin, javi mu se i prasaj si I moram da ti priznaam deka pozitivno ti zaviduvam Mojot mm se plasese da pomineme granica vo 7mi i 8mi mesec a sega nekolku dena pred termin pa ni do oh nemozeme barem noze da brcnam Zdravje sledna godina so bebuskoto ke nadohnadime Lep provod kade i da resite da odite
Само движење и шеткање колку што можеш. Ајде ситно броиш, не се знае, во секој момент очекувај или болки или водењакот да пукне. Кај и да е ќе ни пишеш во се породив
Дај боже што побрзо да не одам секој втор ден на цтг бев денес ни малку не сум се отворила се надевам што побрзо ќе биде
Срцка во август најубаво е во дојран,да се прошеташ и изнадишиш свеж воздух,но да се бањаш НЕ!водата не е за бањање за трудни....онака до глуждеви да си шлапкаш и да дишиш чист воздух може а мене ми е неподносливоооо жешко на климата цел ден и пак сум жива вода...а времето тешкоо загугшливо дај Боже да заврне да излади
Ако ти е прво па може и да подзадоцни, што реално не е доцнење, тие две недели кои се демек плус се уствари оние кои ги додаваат од старт од последна менструација. Ама пак викам, денес си одиш од цтг и ништо, за саат време се може да се деси
Луѓе со κаκви фаρби се фаρбате во бρеменоста? Ја κосата ја сρедив ама ме уби смρдеата... дали е до мене што не поднесувам или стваρно тρуеше фаρбава незнам. Да си знам баρем за следен пат што да κупам аκо има нешто што не смρди κаκо да си влегол во железаρа κај κотлите со амонијаκ ...
Мене истото ми се случи ко се фарбав со тинта на кеуне, се угушив од мирисот, па се фарбам со гарниер олиа без амонијак и нема јак мирис. Само што ми фаќа потемно ама тоа е ќе ја осветлам пак потаму како што ми беше.
Јас обично ставам keune, evolution, или tend up...затоа што се туби од по 100мл, за косиштево мое обична фарба треба 3 да купам ама сега ми се многу јаки