Колку се плаќа преглед кај Котларова? Ми ја предложија, затоа што страв ми е за ова што го пишуваше free beta hcg is low, но читам дека некои и со ниски нивоа истерсле здрава бременост.
@Dodo1 слушај ја Котларова. Со првата бременост уште во 17та недела ми беше 30 или 32 и ми рекоа нормално е. Ниедна бременост не е иста, не знаеме што носи утре, ама јас истерав школска бременост, дури и го надносев во 42ра недела се породив. Не ставав утрогестан, нормално секојдневие терав и толку и си остана до крај.
Da ve prasam ness, iako jas se porodiv i nemav vakov problem. Dali e mozno kiselini da se pravat od 5nedela ili 6? Uste ne cueno srce drugarkava mi vika umrela od kiselini. Bas cudno mi dojde.
Mozno e. Jas gi imav od 7ma nedela. Neka jade povekje ovoshje i zelenchuk. Krastavici, jabolko i sl. Mene od leb mi se stvaraa od zachineta i luta hrana. Od progesteronot e…
Можно е, може да се појават во било кое време од бременоста според јас тоа што читав зошто мене ми се појавија од околу 12та недела. Ноо нај интензивни болки дури од киселини ми почнаа од трет трисеместар.
Девојки конечно да пишам и јас се породив пред една недела. Се роди мојата девојка во 37гн, 3670гр. Со лесно на сите
Докторот што ја виде приската што ти рече? Дека е ок? Башка, кај го пишува тоа на извештајот од приската?
Сте правеле ли анализи во Рамус? Легитимни се? Д димери и хемостаза треба да испитам, а ич не ми се оди на клиника. Претпоставувам матичниве не даваат упат за друго место нели?
Немаш на приватно за тоа упат. Јас те советувам да си тркнеш на трансфузиологија, најверодостојни се таму, плус е без пари. И одма имаш резултати.
Јас прв пат вчера бев на клиника на преглед, изненадена сум колку немаше гужва, се брзо одеше за пола саат бев завршена со преглед, со чекање на шалтер со се, не знам дали се погоди така во моментов, ама ич немаше гужва време пред паузата беше
Добар ден женски. Вие што се боцкате со клексани, дали пред да направите контрола на хемостаза правите пауза од боцкањето ден два?
Здраво девојки Ги добив резултатите од пренаталниот и се е во ред. 14 недела од денеска, според мерки. Многу различно искуство од претходните и никако не можам да се опуштам. Бебе е за една недела помало уште од првиот преглед, ама се развива согласно неделите. Што е нормално до тука. Во суштина, би требало да значи малку подоцна овулација, ама не се работи за тоа. Овулацијата ми беше на средина на циклус, плус позитивен тест добив многу рано. На 7ми ден пред денот за добивање. Сепак бебе е помало за цела недела. Никако не можам да најдам нзс. Оваа бременост чинам едвај дишам од што ми е страв. Среќна сум само што и покрај сите нелогичности за сега се е во ред со малечкото.
Знам дека си во Германија, па за да ре утешам за ова со мерките, другарка 3600 и го мереа бебето два дена пред да роди, се роди 2610… се беше беше во најдобар ред, денес дечкото има годинка. И баш се смеевме кај ги измери докторов кило плус. Така да немај гајле, чим се е супер. Исто ова во Германија.