Мене со првото така цел ден ми течеше по малце си мислев исцедок некој..Вечерта кога ме фатија болки отидов бев 4 прста отворена веќе..
Јас синлаб кога испитував ми кажаа вода смеам да пијам.Пак прашај ги во лавараторија кај што испитуваш
Докторот рече дека приската е ок, еве слика, целата сум во паника. Инаку, растот е таман си одговара се.
Мене ми течеше полека. Мм исто викаше, абе нели треба цел млаз да биде, па се тегневме за да тргнеме во болница.
Абе џин немало да родиш сигурно. Јас се смеам со докторката, викам ако терав уште една недела, над 4 кг ќе беше сигурно.
Знам дека се толерира. Тоа е така затоа што не можеш секогаш точно да знаеш кога е овулацијата настаната и кој однос бил ризичен. Работата е што јас знам и пресметките никако не ми излагаат. Како и да е, се си знам и дека треба да престанам да споредувам, само тоа тешко ми оди.
Може си сигурна за кога си овулирала, ама неможеш да знаеш кога точно настанала имплантацијата . Обично се случува 6-12 дена од овулација. Доколку имплантацијата кај тебе настанала малку подоцна (12ти ден да кажеме), и гестациската недела ќе биде помала во споредба со овулацијата . Затоа и докторите сметаат дека е нормална варијација +/- 2 недели. Битно е дека иако од старт било помало, си расте и напредува како што треба со неделите.
Да. Ама мене моментот со раното откривање на бременоста ме буни. 7 дена пред да добијам. Утрото имав негативен тест, вечерта се појави бледа линија која се затемнуваше следните денови. Ете тој момент ме буни дека рано дознав и не ми се поклопува во мојава глава со доцна имплантација. Веројатно се си има логика, и не ни морам да ја знам, ама ете, си отварам проблеми кај што нема.
Те разбирам дека е посилно од тебе и ќе те смири ако си најдеш некое логично објаснување, али па сите факти до сега укажуваат дека се е во ред со плодчето и тоа е тоа што е битно! Резултатите од пренаталниот тест се добри што значи дека нема некои хромозомски пореметувања што би предизвикале плодот да заостанува со раст и развој, како што треба го мерат на преглед (ако се одземе таа една недела што мањка), што значи дека целокупниот патерн на растење си е како што треба. Исто како и сите луѓе, така и плодчињата сигурно си имаат свое темпо на растење. Може си е природно само така помалечко, што немора да значи дека нешто не е во ред. Радувај се на добрите вести од пренаталниот, не дозволувај да ти се поматува среќата со непотребни грижи и црни мисли
Здраво девојки, дали можете да ми кажете искуства отприлика кога ви престанаа мачнините? Прашав и во темата за мачнини, но изгледа не е многу активна таа тема. Јас сум 12+2, имав минатата недела неколку добри денови и мислев готово престана, но последниве два дена пак по цел ден ми се гади и ми е мачно, дури и повеќе од претходно. Не повратив до сега воопшто но цело време сум како на работ на повраќање и ми е мачно. Има ли крај за брзо време?
Има, мене во 13та наеднаш како со ножички ми прекина, а претходно бев со повраќање без престан, и тоа на инфузии завршив. Ќе прекине за брзо.
Еве дојдовме во болница, сепак водењакот бил и ме оставија, така да не мора да ви истече целиот од еднаш да знаете може да тече на повеќе пати по малку. Се надевам ќе минеме лесно и брзо, држете ми среќа.
Пред да полудам од матичнава, рандом прв пат ми се јави, заради крвната слика, гранулоцити ми биле покачени, 73 е граница мене ми се 82. Ми рече црп да испитам, нели црп е повишено во бременост? Нека ме утеши некој, не сакам да пијам антибиотик…